November 15, 2011

Perhatian!!




Si comel IU~


PERHATIAN!!!! SANGAT PENTING UTK SEMUA...
Para hackers telah masuk ke dalam FACEBOOK & mereka meletakkan video lucah atas nama anda kedalam wall atau profile kawan anda tanpa anda mengetahui..anda tidak dpt melihatnya,tetapi org lain boleh,ia seakan-akan kita yg membuat video itu...jadi sekiranya anda menerima sesuatu dari pada saya,BUKAN saya yg membuatnya....*copy this in your wall..sekian terima kasih..


Fuhh.. da macam macam berlaku dekat Facebook sekarang.. dulu virus hi, how are you?? klu balas terus dapat virus.. Nampak ikhlas dan jujur jer virus tuh.. saya da kene sekali.. Ceritanya begini.. Masa tengah khusyuk baca status orang tu, ada lah satu mamat tu hantar message.. tanya Hi?? uhuhu.. pelik jugak sebab time tu memang tak caye die ni bleh hantar message.. bercakap pun tak penah lagikan nak chat kat Facebook.. LOL.. Peliks bin ajaib.. Tapi takde plak dia hantar link suh klik mana2 kat situ.. pastu bleh plak kawan yang hantar tu balas, "eh, jangan klik benda tu, itu virus....", gulp.. Memang sah virus.. nasib tak balas message dia klu tak saja saja dapat virus (selain malu sebab ingat orang tu nak chat ngan kita)..

Sekarang gambar gambar lucah plak dieksploitasi di internet.. Menyebarkan fitnah fitnah dan gambar gambar yang tidak sepatutnya di ambil.. Kira menceroboh hak individu lah.. Macam macam.. Ni keje orang jahat memang takleh nak lari.. Mereka yang berniat jahat ni ada je taktik taktik yang tak baik untuk memusnahkan orang sekeliling mereka.. Mintak mintak dijauhkan dari segala musibah dan anasir yang tidak baik ni..


Sila 'private' kan gambar gambar comel anda..


Jadi sekarang ni nasihat untuk korang semua berhati hatilah bila menggunakan internet ni sama ada menggunakan Facebook, Twitter, Blog dan sebagainya.. Terutamanya kaum kaum wanita di luar sana.. Sila lah membekukan pengeluaran gambar gambar peribadi anda.. Takut takut ada yang cuba menggunakannya kearah keburukan.. Sebarang informasi boleh klik sini..


Be careful!
Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥