December 31, 2015

2015 Best Nine on Instagram



Assalamualaikum & Hi








Oleh kerana detik akhir 2015 semakin hampir ke kemuncak, eloklah kita publish satu lagi entry.. haha.. 2015 best nine on Instagram ni da ramai followers kat instagram da buat.. mesti uolls pun da ada kan.. Ntah kenape banyak banyak apps, yang ni paling viral.. mungkin sebab ramai pengikut yang da ada akaun instagram kan.. korang yang da ada tu jangan segan silu nak create satu.. tu pun sampai malam ni je.. esok dah masuk 2016.. tapi tak tahu la klu uolss try esk masih kuar jgk.. hihi.. 

Akaun instagram kita tak ramai followers dan likes pun uolls *segan we olls.. tapi boleh la jugak create satu kenangan kat dalam tu.. hurmm.. likes pun tak sampai 5000.. tapi not bad la klu die kire untuk tahun ni je kan.. ada la jugak dari takde.. kahkahkah.. lagipun gambar based on likes dari followers.. followers yang ciput jangan harap nak ada banyak likes macam weolls.. hikhik.. Bila tengok balik semua gambar gambar tu macam satu kenangan yang tak dapat kita lupakan dan masa pun takkan berputar balik ke waktu yang kita nak.. sebab tu orang kata, "Pictures explain everything".. I will miss all the moment.. sobs sobs.. cedey..

Oh ya, klu ada yang tengah online tu eloklah follow sekali intagram kite.. *promote jangan tak promote.. Ape salahnya perbanyakkan lagi akaun following anda.. tekan aja butang follows nya ya.. enggak perlu dibayar deh.. haha..


Ok, jom countdown 2016..


Its a final countdownnn!!




End of 2015..



Assalamualaikum & Hi



Dengan tabah dan sabarnya saya merasmikan hari ini hari last entry untuk tahun 2015.. 

Alhamdulillah masih dipanjangkan usia untuk berada di atas muka bumi Allah yang tercinta ini.. *Disini lahirnya sebuah cinta.. Walaupun tadi agak kosong kosong kosong gitu nak update ke idok tp akhirnya pasrah dan redho sambil memilih detik detik kenangan sepanjang 2015.. hakhakhak.. Ala ala sedih gitu tapi tak bermakna kita takleh nak celebrate tahun baru kan.. Tahun baru uolls.. Klu tak pikir pasal jodoh, pk pasal mati.. dua benda yang tak pasti.. Jodoh oh jodoh.. di manakah dikau berada.. jangan terlalu lama mencari aku.. *selingan drama jodoh ku jauh 300 percent.. 

Azam tahun baru macam mane.. ok, azam tahun baru nak amik lesen kete, nak beli kete, nak melancong luar negara dan jugak mencari jodoh.. haha.. tu yang fantasinya, realitinya mestilah nak sihat tubuh badan, berjaya dunia akhirat, happy dan dapat kumpul duit banyak banyak.. wow.. In sya Allah.. Tahun depan jugak harap harap dapat g tempat kursus yang lagi best.. sambil sambil cuci mata kan.. hurmm

Ok, tanpa membuang masa jom kita throwback sedikit ape yang terjadi pada tahun ini.. Sebenarnya banyak uolls tapi kita pendekkan aje.. yang best best je k.. 


March

Trip to Legoland




Seperti sedia maklum, ni first time we olls jejak kaki ke Legoland.. entry yang lepas da ada cerita tapi tak pasti bila ada kesinambungan cerita itu.. hihi.. selagi ada idea kita sambung balik.. ala, lagipun mesti da ramai yang da rasa suasana kat sana kan.. yang penting pengalaman paling tak dapat dilupakan adalah first time naik roller coaster.. walaupun tu mainan budak budak dan kita pilih yang rendah sebab ada satu lagi yang paling mencabar tetapi still takleh lupa woii.. masa naik tu macam nak tercabut jantung hati hempedu dan sebagainya.. masa kat Legoland ni boleh la berani nek tapi klu kat genting dulu mampu tengok je.. takottt.. huhu.. Lagi, dapat naik pelampung besar dari atas turun ke bawah yang macam tiub tu dekat water park.. tu pun first experience jugak.. haha.. best woii..



October

Kursus ke Langkawi





Entry kursus ke Langkawi memang agak terlalu pending di situ, entah bila nak full published kisah di sana tapi dapat dirumuskan bahawa ianya satu pengalaman yang biasa biasa saje sebab nama pun kursus uolls.. aktiviti kat sane hanya limit kat dalam hotel tambah lagi bulan 10 tu memang jerebu teruk dekat Malaysia ni.. Jadi, pengalamannya simple simple je but still teruja sebab tu first time dapat tengok pulau langkawi, naik feri kat jeti dan dapat bergambar dekat Dataran Lang.. Sebelum ni dapat tengok je kat dalam gambar tapi kali ni real punya.. takde cilok gambar google.. haha.. Seronok tetap ada sebab banyak tempat lagi tak explore.. In sya Allah ada masa dan ketika boleh plan ke sana lagi.. hihi..



Nasi with Kari Ketam


Makanan hotel dia sedap sedap uolls.. sape yang nak datang boleh stay kat Hotel Grand Continental Langkawi ni.. bayaran pun agak murah standard la kot hotel hotel kat sana.. Yang pasti makanan die sume sedap.. recommend most.. 


Thats All..






Last but not least, tahun baru bermaksud satu tahun lagi umur kita bertambah kan.. Walaupun muka maintain muda.. hikhik.. tetapi usia kita dah bertambah satu lagi.. makin lama makin terasa yang usia tu kene seiring dengan tingkah laku dan peredaran semasa kan.. makin tua makin banyak masalah yang kita kene pk.. lagi lagi dengan keadaan ekonomi sekarang.. hukhuk.. Papepun, In sya Allah.. we can be a better person in and out as long as we keep the good attitude and be grateful for what we have now.. Kita kene usaha lagi selagi mampu dan capai ape yang diazamkan selama ini.. cayalah.. Keep it up!..


Think Positive & You can do it!! 



Happy New Year 2016!!!





December 23, 2015

Miss Universe 2015 'Wrong Crown Moment'



Assalamualaikum & Hi



Miss Universe 2015


Kecoh kecoh.. 2 hari 3 malam dok baca berita ni saje.. haha.. Memula host yang salah announce winner then hari ni Steve Harvey plak say sorry for his mistakes.. Sape kat sini yang da tengok acano si host tu tersilap announce?? hihi.. kite nak bukak video tu tapi malas la nak tengok *line slow cam siput khinzirr.. 



Miss Colombia & Miss Philippines



First of all.. memang da tanggungjawab pengacara nak announce siapa pemenang kan.. jadi, nape bleh tersilap baca? yes, people make mistakes.. I agree, but as a host we have to make sure that everything we delivered are true written on the script or any paper give to you before you finally announce that.. right?? mungkin si Steve Harvey tu nak cepat, atau tak tahu nak tengok sape pemenang atau mungkin dah terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata buruk padahnya.. sape yang salah?? haa.. lu pikir la sendiri.. hehe..






Walaupun benda dah terjadi tapi it still give a big impact kan sebab tu sampai sekarang orang duk bercerita je pasal ni.. sebabnya ni bukan acara kecik kecik dekat supermarket atau mane mane town tau.. ni Miss Universe uolls.. live semua negara duk tengok.. simple mistakes can ruin the show.. sape yang tak cuak lagi lagi yang duk atas stage tu.. tak ke naya klu salah umum result.. satu dunia kecoh.. hihi.. 



Finally, Miss Universe goes to Miss Philippines, Pia Alonzo Wurtzbach



Papepun tahniah buat semua pemenang Miss Universe 2015 ni.. I yang da lama tinggal show ni pun tetiba jadi nak tahu dan tertengok ape benda la yang kecoh sangat tu.. rupe rupenyer pasal salah crown je.. ingat itik rumah jiran nak bersalin.. kuikuikui.. Semoga bertabahlah Miss Colombia tu, walaupun tak bawak title Miss Universe still she can act like a cool masa crown tu diambil alih kan.. pergghhh.. berdebar debar hatinya.. *cam kite lak yang rasa.. haha..



She deserved the crown.. yeay!!



Ok, dah dah la tu pasal cite ni.. harap semua dah move on.. hihi

Adios!




December 21, 2015

Jatuh Tangga..



Assalamualaikum & Hi






Sila ready dengan tisu anda.. *mood sedey.. Apekah malangnye nasib hari ni.. rumah dah la tingkat 3, masa nak naik tu kemain lagi cakap ok sikit lagi sikit lagi nak sampai.. last last gedebuk jatuh lost my body like fly over to the heaven gitu.. Walaupun kecederaan sikit tapi kesannya, Ya Allah.. sakit woii.. sape kate jatuh tak sakit?? yang tak pernah jatuh mungkin kata tak sakit! haha.. nak tergelak pun ada nih.. seb bek takde bebudak main kat situ, makcik pakcik yang lalu depan tu ke.. hadoiii.. matilanak..

Pengalaman lucu masa study kat Uitm dulu.. ada jalan nak turun g kolej jenis jalan mendatar yang turun ke bawah jenis jalan simen tu.. memang licin bak hang nak habaq mai kat cekk.. haaaa.. salasilah nya memang ramai da kene jadi mangsa jatuh kat situ sebab jalan licin.. tapi magic nya ramai yang tak gelak atau wat tak tahu je sebab da jadi perkara biasa kan.. haha.. kesian pada mangsa keadaan.. nak wat cane da nasibbb..

Ok, cite pasal kecederaan saya balik.. sampai je dalam bilik terus amik ubat sapu.. bengkak woii.. seb baik tak bedarah.. **nak nanges.. sobs sobs.. Tak nanges pun cuma sakit sikit je.. banyak lagi dugaan besar yang nak ditempuh ni.. harap boleh bawak bersabar.. huhu..

Tu saje pengalaman jatuh tangga.. da lama rasanya tak merasa jatuh kat tangga ni.. haha.. korang yang baca ni jangan gelak pulak kang sampai la nasib korang pulak.. hehe.. My advise is, be careful next time.. jangan nak cepat je kang tak nampak yang bawah dapat la penyakit.. huhu.. So, harini harap harap la reda sikit sakit tu.. nak masuk keje plak malam kang.. hihi.. Okes, adios amigos..






December 20, 2015

Shopping di KL YES FEST 2015



Assalamualaikum & Hi






Berjumpa lagi semua setelah seminggu tak berupdate.. mood xde campur dengan kesibukan yang melampau lampau.. haha.. *melampau nanti aku tapau.. Baiklah, Jumaat lepas kite ke PWTC sepertimana yang telah saya war warkan sebelum ini.. Mood Republik ada wat Year End Sales dekat PWTC dari 18 hingga 20 hb Dis.. Hah!! tak tahu?? da tak sempat da uolls sebab hari ni da last sampai kul 12 am tau.. klu ada yang tinggal berdekatan tu boleh lah serang last last minit.. hihi.. 

Ok, kite ke sana cm biasa nek lrt ke PWTC.. Sesampai je cm biasa orang nyer boleh tahan ramai walaupun ramai yang kate tak sesesak macam KL RAYA FEST yang lalu.. haha.. mungkin sebab tengah tengah bulan ramai yang tak bergaji lagi dan atas faktor masa dan kewangan kan.. Tapi rasanya boleh tahan ramai gak masa g aritu.. ada je orang yang beli borong banyak banyak.. Saya?? ada la beli sesikit.. haha.. Tapi kali ni beli yang tak membazir uoolls.. kite rembat blouse 2 tudung bawal satu.. puas hati beli dan try lepas balik tu.. Alhamdulillah padan dan cantik.. puas hati gitu.. wink wink.. 

Sape lagi yang pegi haritu acano dengan korang pulak.. shopping sakan nampak.. hihi.. Make sure beli yang sepatutnya dan tak membazir k.. klu ada yang tak sesuai leh la sedekah pada orang yang memerlukan.. rasanya banyak dah baju kat rumah ni yang tak pakai tapi tak tahu saluran mane nak bagi pada yang perlu.. huhu.. 






Oh ye, masa g tu tak ramai artis yang ada.. g booth Afdlin Shauki, Heliza Helmi, Siti Nordiana, Nora Danish, takde sape pun ada kat booth masing masing.. mungkin diorang bz ataupun diorng datang masa saya takde.. huwaaa.. tak dapat jumpa artis popular kan.. yang pasti lalu depan Didie Alias masa die tengah promote barang barang.. sepintas lalu je tengok die sebab agak crowded nak tengok die lelama.. haha.. Hi kak didie !! kita hi kat sini jela.. hehe..

Lagi satu, ramai yang bagi feedback tentang cara peniaga promote barang.. terpekik terlolong dan berarak ke sana sini dengan barang dan baju masing masing.. agak tak proper kat situ.. kot ye nak promote barang tak payah lah over cmtu sekali.. klu btol barang tu berkualiti elok dan orang suka orang akan masuk dan beli kan.. lagipun klu time orang tengah ramai tak kan nak berarak sama dengan orang ramai tu.. tak ke menyesakkan lagi jalan.. hurmm.. harap ada improvement next time k.. 




Sempat snap pokok krismas masa nak balik.. haha


Papepun we olls suka dengan YES fest kali ni.. boleh ler cuci cuci mata beli ape yang patut yang penting jaga keselamatan dan barang peribadi anda.. ada yang tercicir beg duit la handphone la.. tak sayang duit dan barang anda ke.. Make sure everything dijaga k..

Ok uolls.. thats all for tonite.. GOODBYE!!






December 12, 2015

Legoland | Episod 1



Assalamualaikum & Hi





WELCOME TO LEGOLAND!!


Dimulakan dengan Bismillah.. berjumpa lagi dengan entry tertangguh yang berbulan bulan lamanya disimpan untuk dikongsi diblog ni dan akhirnya.. taraaa.. Tapi jangan nak heppy sangat sebab ni baru masuk episode satu.. nak buat full episode macam panjang lebor sangat.. haha.. Lagipun banyak beno gambar yang nak dikongsi, almaklum first time masuk LEGOLAND! Excited mesti lebih dan gambar pun mesti la tak berenti snap kan.. Tapi kat blog ni terpaksa la cut cut sikit t pening banyak sangat nak upload.. haha.. 






Baiklah, planning ke Johor & Legoland bermula bulan March lagi sempena meraikan hari jadi kite yang ke tetttttttttttttttt.. Oleh kerana tak pernah masuk lagi ke Legoland dan sedar yang kita takde anak lagi (kahkahkah) agak tak menarik pergi sorang sorang kan.. So, kite tanya kakak kite yang kebetulan keje dan stay kat Johor.. Anak die pun baru sorang nak masuk 2 tahun.. So, bincang dan bincang akhirnya beliau bersetuju untuk join sekali.. Memula ajak nak g Universal Studio Singapore uoollss tapi memandangkan passporte pun takde dan die payah ngan anak kecik so plan la jalan dalam negara dulu.. haha.. USS, wait for me!!!

Sebenarnya dah tak ingat tarikh sebenar pergi tu.. nasib baik ada snap gambar dekat tiket masuk.. hehe.. So, ktorang gerak pagi pada 27hb 3 2015.. Bangun pepagi lagi sebab tak nak bersesak ngan orang ramai.. tapi masa sampai tu takde la ramai sangat orang yang nak masuk pun.. ada sekumpulan rombongan sekolah dan yang len family family jer.. Bila da lama lama duk dalam tu barulah orang makin ramai.. hehe.. Parknyer berbayar dan nak masuk ke Legoland tu kene berjalan jauh sikit dari tempat parking yer.. takdela sikit  tapi agak jauh jugak lah.. hahah.. sabo jerlah..

So, ktorang siap siap breakfast dan bersedia untuk ke LEGOLAND!!



Kaunter tiket..


Sesampai je di sana, boleh ke kaunter tiket untuk beli tiket yer.. Kat atas tu siap info berapa harga tiket dan kitorang amik yang Theme Park & Water Park sekali.. rugi la klu tak masuk water park sekali kan.. lagipun harga jadi kurang berbanding beli asing kan.. Dah siap beli tiket kene la tunggu waktu masuk pulak.. Diorang ada wat tarian dulu kat luar sebelum bagi customer masuk.. selesai joget barulah boleh masuk.. haha..



Official Ticket!



Food Voucher


Bercerita sikit pasal food voucher ni kan.. seingat kami harga tiket dah include food voucher tapi menyesal plak beli tiket sekali harga makan sebab food voucher yang RM10 ni memang langsung tak cukup untuk sorang makan.. Makanan kat dalam ni Ya Allah, memang mahal sesangat.. tahap giloss nak mati punya mahal.. Semua around RM50 untuk satu hidangan uolls.. so, better korang siap siap la bawak bekal.. Ktorang guna food voucher tu untuk beli minuman je.. tu jer yang mampu.. lebih ktorang makan something ynag ktorang bawak klu tak silap.. tu pun tahan lapar jugak sebab makan terlajak mahallll..

Lepas habis aktiviti baru cari kedai makan kat luar dan nasib baik masa tu ada kedai KFC yang berdekatan.. Sekali lagi sedih ayam KFC kat sana kecik kecik.. apekah?? Jadi klu nak  makan korang kene la ready dengan duit yang banyak or else kene tahan lapar makan kat luar lepas habis aktiviti.. huhu.. 



Damia with her maps..


Dekat kaunter tu jugak diorang ada sediakan maps untuk memudahkan kite nak mencari tempat tempat menarik yang ada kat dalam.. Klu rasa nak sesat ke ape boleh la guna maps ni.. tapi ktorang tak guna sangat pun sebab takde la sesat sangat.. hahah.. just tengok ape yang menarik ada kat dalam.. bagus jugak ada satu kan.. opkos free jer.. hehe..



Wefie!! yehuuu





Okes, kite stop sampai sini dulu.. Klu ada masa kite sambung dengan ep 2 k.. kat dalam ada yang lebih menarik menanti anda.. hahah.. See you!! 


R U READY TO GO TO LEGOLAND??





December 10, 2015

KL YES FEST 2015



Assalamualaikum & Hi






Entry yang paling ditunggu tunggu oleh makcik pakcik kakak kakak mak datin mak jah mak piah dan sewaktu dengannya.. Ape lagi klu bukan shopping di karnival paling menarik dan tertarik kau memang daboom di KL YES FEST 2015 bertempat di PWTC pada 18- 20 DECEMBER 2015 bermula pada pukul 8 pagi lagi.. Waaa.. sebenarnya entry ni kita nak remind kat diri sendiri sebab sapo tak suko soping oii.. Ni kali kedua nak join shopping kat YES festival ni.. haha.. tahun ni da pulun habis kat KL RAYA FEST pastu simpan lagi untuk hujung tahun pulak.. haha.. pengsan mak nak macam ni.. 

FYI, memacam ada kat sana dan sesape peminat tegar shopping online mesti dah familiar dengan nama nama butik tersohor macam AJ, RADIUSITE, ZAWARA dan macam macam lagi.. Antara nama nama besar yang akan join adalah:


CALAQISYA
RADIUSITE 
HQ NAELOFAR HIJAB & NAELOFAR 
SUGARSCARF
ZAWARA
RINASALLEHCLOTHING 
PALING COMEL SITI NORDIANA
TUDUNG PEOPLE
AMEERA ZAINI



and so many more!!




Okeh, sesape yang nak join soping sakan ni opkos la kene ready ngan DUIT!! *no money no talk.. transport konpem senang diknon sebab naik LRT then jalan kaki dekat jer buat cam kite nek LRT senang.. haha.. klu nak park kat PWTC tu macam kureng ckit sebab kite pun tak tau parking celah mane.. haha.. guna public transport leh kurangkan jem.. betol tak.. haha.. Kali ni harap sangat la dapat cari seberape banyak baju or tudung otherwise akan pulang dengan tangan kosong.. tapi better tak beli langsung dari beli then tak pakai.. choiii.. *pengalaman mendewasakan kita.. agree??

Hope u guys can SAVE THE DATE.. 3 hari klu tak cukup bleh visit diorang punya website or walk in je ke butik.. macam hakak nak ke Bangi or Shah Alam memang tak sampai sebab jauhhhh.. terbawa lukisan hatiku.. *masuk simpang lagu POTRET jap.. Klu da save date tu pepandai la nak berjimat cermat, ate beli jer tak pikir savings nak masuk tahun baru.. tak ke naya nak cover balik duit tu.. len la ko gaji beso.. macam den idaknyer.. berlagak je kaya, duit takde.. haha.. *insaf kejap..






Sebelum jauh lagi kita melalut, jom save the money save the date! Jom lah beramai ramai yer.. Adios!!




More info update here:






December 06, 2015

Marian Rivera's baby Pictures




Assalamualaikum & Hi




Marian Rivera's Wedding day



Selamat berhujung minggu uoolss.. Hari ni nak kongsi sedikit pasal artis cantik dari Philippines ni.. Sape tak kenal Marian Rivera ni mungkin tak pernah tengok cerita die kat tv3 bertajuk "Marimar".. Da lama tayang kat Malaysia ni dan hero & heroin die pun da selamat melangsungkan perkahwinan mereka tahun lepas.. 

Berita paling gembira diorang kongsikan di Instagram baru baru ini ialah tentang kehadiran baby baru, girls diberi nama Maria Letizia Dantes yang selamat lahir pada 23 November 2015.. Sebenarnya tak ikut sangat pun perkembangan terbaru pasangan ni sebab cerita Marimar tu pun tak pernah tengok.. haha.. Tapi disebabkan dah viral kat tv dan ada kawan fb yang like gambar diorang jadi terikut la sekali nak tahu perkembangan diorang.. nak aje.. haha..



Beautiful..



Paling menarik nak cerita pasal baby baru diorang ni.. Comel sesangat uools.. Sebijik muka mama die yang cun melecuns.. dah boleh bayang t besar cantik macam mama die.. Bak kata pepatah, kemana tak tumpahnya kuah klu tak ke nasi.. ek?? betul tak pepatah tu.. haha.. So, bolehlah sesape warga filipine yang nak cop si Maria ni jadi menantu.. hahah.. Jom usha gambar baby diorang ni.. ni diorang sendiri kongsi kat instagram tau.. 


Taraaa..



She so cute right??





Gambar kat atas diambil oleh daddy nyer sendiri.. aaa.. comel bebenor gambar baby diorang ni.. tak sabar nak tengok ble da besar nanti.. orang kata mak pak cantik anak nyer pun mestila ikut sekali.. Keturunan "good genes" gitu.. tapi biasa baby girl ikut muka ayah tapi yang ni banyak ikut mak die.. mungkin berubah sikit kot nanti beso kan.. hehe.. 

So, thats all guys.. sesape yang preggy mengidam anak macam si Marian & Dingdong Dantes ni boleh la tenung lelama.. kot terkenan dengan muka baby ni.. haha.. *tahyul semata mata.. Fighting!!



BTW, congratulations for both of them with new baby girls.. See you soon.. Bye!!





December 05, 2015

Review: In the Heart of the Sea




Assalamualaikum & Hi







Baiklah, walaupun dalam mood bermalas malasan nak update entry kite gagahkan jugak untuk update walaupun sekali seminggu.. haha.. Jadi la tu ye dari takde langsung.. kehkehkeh.. 2 hari lepas da selamat tengok filem baru In The Heart of The Sea lakonan Chris Hemsworth aka abang Thorrrrr baik kata ko.. haha.. Bagi saya agak pelik di situ sebab filem Thor tak pernah tengok tapi citer ni macam excited nak tengok.. Mungkin timing nyer kene dengan mood, masa, cuaca dan ada partner plak kat sebelah.. (kilat petir 24 kali ganda) kahkahkah.. Ecece.. 

Sebelum terlebih blushing jom kiter tengok review filem ni.. Nak tau pasai ape?? Jomm..

*Dipetik dari Goooogle..


In the Heart of the Sea is a 2015 biographical adventure film based on Nathaniel Philbrick's 2000 non-fiction book of the same name, about the sinking of the American whaling ship Essex in 1820, that inspired the tale of Moby-Dick. Directed by Ron Howard, the film stars Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Ben Whishaw, and Brendan Gleeson.


 



Kisah die lebih kurang berkisar pasal pemburu ikan paus yang menaiki kapal kemudian bertembung dengan paus gergasi yang telah melanggar dan memusnahkan kapal mereka di lautan..  Paling sadis masa diorang kene langgar dengan paus dan sampai ke pulau yang kosong tanpa sebarang makanan dan pakaian.. Masa kat pulau ni lah ceritanya makin menarik sebab diorang terpaksa survive dengan apa yang ada.. Lebih kurang tengok rancangan realiti Survivor pulak.. haha.. 

Part paling sedih bila masing masing dah kebulur dan mati di tengah tengah pulau dan laut.. Diorang sempat siapkan kapal untuk balik tapi ramai yang tak sampai separuh jalan dah meninggal.. sedih.. Paling scary, masa atas kapal diorang makan part dalam organ manusia yang dah meninggal tu.. huhu.. kite pejam mata tak sanggup tengok.. macam zombie dah makan manusia.. uwaaa..

Last dah nak abis ikan paus besar tu memang ikut je diorang belayar dan akhirnya ikan paus tu muncul tapi tak sanggup dibunuh oleh si hero tu sebab tak sanggup tengok ikan paus tu mati.. Memang rasa geram sangat nape orang tu tak bunuh je ikan paus tu tapi mungkin kat situ die nak bagi pengajaran yang ikan tu pun tak tahu pape dan tak bersalah.. die cuma hidup dalam laut dan klu takde sape kacau mungkin die pun tak bertindak macam tu kan.. Biasalah, pengajaran untuk pemburu pemburu ikan paus tu jugak.. 






Last sekali yang terselamat tu pun sampai ke darat dan tak lama selepas itu mereka semua bawak haluan masing masing.. Sebenarnya kisah ni diceritakan balik oleh salah seorang krew kapal yang terselamat tu kepada penulis buku..

Menarik kan? memang best la citer ni.. tak nyesal tengok.. tiket wayang die pun murah walaupun g masa hari first release.. padan dengan harga.. citer nyer sangat lah menarik walaupun main atas kapal dan tengah laut je.. banyak pengajaran yang kite boleh ambil.. Overall I give 9 out of 10.. best ngat ngat!!


Okeh.. See u next entry.. Bubye!






November 27, 2015

Dilwale OST- Gerua




Assalamualaikum & Hi






Still in the mood of Dilwale.. Incoming movies of Kajol & Shahrukh Khan.. Baru je malam rabu hari tu layan Dilwale Dulhania Le Jayenge.. haha.. I'm fall in love again & again with that movie.. Its already 20 years and recorded as a long time running in cinemas till now.. What a great movies.. 

Lets talk about their new movie.. The ost song name Gerua was totally amazing for me!! With shine in my eyes, what a great song and great location they made through the music videos.. I fall in love with all Kajol outfits from head to toes.. Especially her brown saree with sparkle green at the top.. That is the most beautiful saree I've ever seen.. LOVE IT!! 






Second thing was the location, some said it located in Iceland.. totally superb location with beautiful & amazing background.. (some said its was over edited but who cares?) The location is the one things to see but my eyes only caught on this two lovely couple romance each other.. Just perfect i see.. Even without beautiful location, they still can made it beautifully with each other.. hihi.. 

What I'm totally obsess was the song it self.. Its super addictive and I love the chorus part.. The song was sing by Arijit Singh and Antara Mitra.. Even personally I think Shahrukh voice suit with Udit Narayan but its still suit him perfectly with the song.. I rate 5 star for this song!! Please enjoy it!!


 Thank you.. 




GERUA LYRICS



Dhoop se nikal ke
Chhaanv se phisal ke
Hum mile jahaan par
Lamha tham gaya

Aasmaan pighal ke
Sheeshe mein dhal ke
Jam gaya to tera
Chehra ban gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se ye duaa
Rang de tu mohe Gerua
Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

Haan nikli hai dil se ye duaa
Ho.. Rang de tu mohe gerua

Ho tumse se shuru.. tumpe fanaa
Hai Sufiyana yeh dastaan
Main kaarwaan manzil ho tum
Jaata jahaan ko har raasta

Tumse juda jo
Dil zara sambhal ke
Dard ka wo saara
Kohra chhan gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se yeh duaa
Rang de tu mohe gerua
Ho.. Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

O.. veeraan tha, dil ka jahaan
Jis din se tu daakhil huaa
Ik jism se.. ik jaan ka..
Darza mujhe haasil huaa

Haan.. pheeke hain saare
Naate jahaan ke
Tere saath rishta gehra ban gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se yeh duaa
Rang de tu mohe gerua
Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

Haan nikli hai dil se ye duaa
Ho.. Rang de tu mohe gerua




Singers: Arijit Singh, Antara Mitra
Lyrics: Amitabh Bhattacharya
Music: Pritam
Director: Rohit Shetty
Music Label: Sony Music Entertainment India Pvt. Ltd












Cdt: http://www.lyricsmint.com/2015/11/gerua-dilwale.html






November 25, 2015

Wordless Wednesday




Assalamualaikum & Hi







Just like making new friends and I love music..




November 24, 2015

The Walking Dead 6 Ep 7




Assalamualaikum & Hi







Semalam terjawab lah segala teka teki bahawasanya Glenn masih hidup.. haha.. Boleh plak si Glenn masuk kot celah bawah tong sampah tu.. sape sangka kan.. Dah agak dah memang tak kan mati.. Memang ramai yang expect Glenn hidup tapi ramai gak yang assume Glenn dead sebab da banyak episode tinggal kisah diorang.. duk putar cerita lain.. Ramai da yang frust nak tengok kisah kematian Glenn sebab kecewa tak tunjuk tunjuk pun kesudahan ape yang terjadi.. haha.. Last last ada jugak berita pasal ni.. mesti ramai yang tertunggu tunggu kan..

Mungkin belum sampai masa lagi watak Glenn dihapuskan sebab klu tak mesti da ada ura ura yang mengatakan si Steven ni nak berenti berlakon watak Glenn ni kan.. So, congratulations to him for manage to survive!! Tapi yang sedih kawan yang satu penempatan yang dah nak berubah jadi baik tu terkorban di tengah jalan kene makan dengan Dead Walkers.. So sad.. sad sad things.. 






Tell you what, tak tahu pun cerita ni ada kat astro Channel 724.. baru discover tahun ni padahal da lama tengok astro.. haha.. I'm biggest fan of Zombie & Supernatural's Movies.. Dulu peminat setia Supernatural sebab adik beradik Winchister (did I spell right?) yang melawan kuasa luar biasa dengan cara mereka sekarang da terjebak dengan Walking Dead aka Zombies ni.. Masa mula mula tengok da masuk season 4 & 5 dan lucky me dapat continue tengok musim ke 6.. tapi tu pun da nak masuk mid final season!! omo.. sikit je episode die.. patotla kejap je season die habis.. harap diorang continue lagi next season.. heheh

So, cont next episode.. Semua da tau Glenn hidup! Jumpa plak dengan si Enid.. (tetiba tau nama budak pompuan tu.. haha) Dua dua terjerat dengan kumpulan Walkers yang da penuh dekat luar perkampungan asal diorang.. Glenn guna baloon hijau yang diorang amik dekat jalan masa nak halau zombie dan lepaskan baloon tu dekat langit for mentioning their friends yang lain that he still alive.. But suddenly, bangunan yang kat luar pagar dah nak runtuh dek kerana tendangan Zombie zombie yang ramai dekat luar.. Lepas tu bersambunggggggggggg.. haha.. 

Minggu depan dapat tengok sedikit sedutan yang walkers dah lepas masuk dalam perkampungan diorang.. serang orang dalam tu.. dan tak tahu sape mangsa mangsa yang seterusnya.. huaaa.. baru je Glenn nak jumpa wife kat dalam da kene serang.. Sasha, Abraham & Daryl masih lagi dekat luar tengah dalam perjalanan nak sampai kot.. haha.. Kecoh kecoh bile da hidup dalam zaman zombie ni.. Tapi best yang part kene gigit ngan zombie pastu bertukar jadi zombie.. haha.. 






I like this series of Walking dead.. Do you?? We will see what happen for next episode k!! See u!!





David Beckham Title as Sexiest Man Alive!



Assalamualaikum & Hi






Its been a while I'm not writing.. totally because of internet connection.. *gotta blame that.. LOL.. I'm back with some news!! Guess what!! David Beckham gain a title SEXIEST MAN ALIVE for this year of 2015!! The World Cup famous Football player gain a popularity since he play with England and getting attention with his good looks plus got married with his beautiful wife, Victoria Beckham and has 4 kids together! Brooklyn, Cruz, Romeo & Harper must be proud of him.. *I love all his kids name.. so cute.. 

What an amazing man & father he is.. I'm his fan for long time a go and now he is back with this title crown by People Magazine.. Congratulations from me and all his fans around the world! He deserve the title.. Hope to see this man continue & stay alive as a sexiest man all the year! 



Sexiest cover by him



David with Harper.. Lucky kids to have this man as their father.. 




Congratulations to him once again! Fighting!





November 11, 2015

Dilwale Official Trailer





Assalamualaikum & Hi





Srkajol


Dilwale Official Poster



What makes you more excited to watch Bollywood film if its not because of Shah Rukh Khan & Kajol.. The biggest superstar in Bollywood & best couple in Bollywood too.. I'm grow up watching their film together.. just like them being a friends for almost 20 years and have a biggest & most successful movie running on so long till now.. I'm mentioning Dilwale Dulhania Le Jayenge.. 

Just name the movie they have been together.. Baazigar, Karan Arjun, Kuch Kuch Ho ta Hai (my fav), Kabhi kushi Khabi Gham and the last one My Name Is Khan.. and now for the most exciting part, they reunited again with Dilwale! So excited right? me too..



For those who don't find out.. please check the trailer out!




 



First of all, what makes me so excited, its Kajol & Shahrukh khan next movie.. Me only watch Bollywood only because of them.. ya, me also like Hrithik Roshan, Salman Khan, Amir Khan and all the Bollywood stars but this two was the main reason I love hindi movie.. and they acting so good with each other.. Just watch Kuch Kuch Ho ta Hai.. you will know what I mean.. Last part when Salman catch Kajol hand and bring her down, Shah Rukh already crying and Kajol cant stop crying too.. Salman allow her to go with Shah Rukh because he know that is her first love.. The movie was so sad right?? me can watch it for 100 times and crying for 100 times too.. haha.. So amazing! I mean where we can find this two like couple on screen again? tell me.. haha



 One of Dilwale scene..



Talking about this movie, at first I feel so not confidence of the remaining two actors or newcomers in the film.. I don't know Varun or Kriti but at least its not Kareena or Hrithik or any other actors who already has a big name working with Srkajol again.. but it will be nice to see someone who are acting in the same years with them like Madhuri or Salman working together with them again right? I think it will be fun.. but with Srkajol its already enough for me.. yaa.. me so happy!!

I like the trailer of the movie.. its have fun, action and of course romantic scene between Shahrukh & Kajol.. Almost like scene in Kuch Kuch & Khabi Khushi but its more bigger than that.. I hope the ending was happy and they married happy ever after just like their previous movie.. or if its not i don't mind as long as they acting together.. LOL..



Main Cast



So, what are your thought with this movie? do you get along with me or not? haha.. I hope you guys excited to see it too.. Just hope this movie will be successful & be a blockbuster movie like the others hit movie..


Come fall in love again & again..


Goodbye!









November 01, 2015

1st November




Assalamualaikum & Hi






Welcome November!! This is first entry for November and I hope its bring a happy life for everyone who read this blog.. Yups, banyak plan bulan ni antaranya nak kumpul duit bli handphone baru.. My phone's condition is not in a good mood.. banyak file crash sebab apps yang dah tak betul.. habis bercelaru.. dalam dua tiga hari ni asyik semak harga handphone jer.. selalu kuar mesti singgah kedai handphone tanya harga.. balik rumah google pasal handphone, bukak youtube.. macam dah nak gila pk pasal handphone sebab duit tak cukup.. sadis tak? sadis tak? huhuhu.. 

Lagi, plan bercuti ke Langkawi dengan kawan pun dah cancel sebab minggu lepas dah dapat jejak Langkawi.. so, plan bercuti tak tahu lagi nak kemana.. ada suggestion?? nak g dekat cam boring.. klu jauh bajet plak tak cukup.. last last tido je kat umah.. hahaha.. *nak gelak ke nak nanges??

Your plan this November acano?? harap harap semua nya dipermudahkan.. harap harap jugak jerebu yang dah beransur pulih ni bakal pergi buat selama lamanya.. dah tak larat nak hirup asap jerebu, batuk batuk, pening selsema.. g Langkawi hari tu pun dah tak nampak pulau.. haha.. sedihhh..



Ok, thats all.. Gud Bye!!






October 30, 2015

Sad News! Song Triplets gonna leave TROS




Assalamualaikum & Hi



Daehan Minguk Manse



What a heart broken news esp for Daehan Minguk Manse biggest fan like me.. Can't believe, if this news true I'm the one who gonna suffer losing them.. Can't imagine if i can't watch them anymore.. I'm continually watching the show only because of them.. now, there is no more reason to watch.. so sad.. tsk tsk.. 


This are the news reported lately..


Local news source Ilgan Sports reports that actor Song Il Gook has decided that he and his sons will stop appearing on the show early next year (around January – February). The exact timing is still in discussion. This reportedly became known during discussions about CF contracts that involve the triplets, with the companies wanting to know the Song family’s plans for leaving the show that made them famous.

In response to this report, both Song Il Gook’ reps and KBS have stated that nothing is decided, which is a vague enough answer to have fans of the show worried.

This past July, it was reported that Song Il Gook will star in the KBS historical drama “Jang Young Sil” (working title), expected to air starting January 2016.



Source: http://www.soompi.com/




Somehow its not confirm yet but i know someday this things gonna happen soon or later.. Ilkook appa will be busy with his drama and no one will take care of his kids on the show.. but I believe if he can manage his time properly, we will continue see triplets on the show.. Lets pray for it!! *now we need to sing I BELIEVE.. lol.. 

I'm gonna miss them esp Minguk that is adorable, cute, smart, handsome, funny, independent, kind and talented singer.. He once recorded dinosaur song with his brother and its show his real talent.. omo.. i'm gonna cry for their last episode.. please don't make this happen.. hukhuk..





Daehan Minguk Manse.. Please Don't leave!!





October 18, 2015

Segalanya Last Minit




Assalamualaikum & Hi






Baiklah, kite cerita pasal kursus yang akan berjalan esok!! In sya Allah klu takde aral melintang sampai lah kami ke sana.. berdebar dub dab dub dab nih.. da lama tak g kursus panjang macam ni.. lagi lagi esok perjalanan agak jauh.. pest time.. nak naik feri pulak tu.. dah berjaman lamanya tak naik feri.. mari kita berhuhuhu.. hehe..

Ok, persediaan kali ni memang semua benda LAST minit!! dapat tahu kene ganti orang pun last minit, beli barang nak bawak g kursus pun last minit.. seb bek bendanya tak banyak.. ntah macam mane la yer klu orang yang tak dapat nak handle benda yang last last minit ni.. The truth is, tempat keje i olls memang gemar buat keje last last minit.. mencik!! Lagi lagi buat keje lembap nak mam***.. haha.. moga moga saya dan anda terkecuali la jenis buat keje macam ni k.. hehe.. 

Tadi masa bangun nak p toilet, ternampak kelibat yang tak asing lagi iaitu JEREBU!! Masa jenguk dari atas tu dah nampak asap jerebu makin tebal dan memenuhi segenap tempat.. Dalam hati.. aii, jerebu lagi ke Malaysia ni?? oo.. yeah!! memang pun.. KL kembali berjerebu.. weeee... i suka i suka.. lagi lagi bebudak sekolah kan.. seronok dua ronok beronok ronok la diorang dapat cuti sekolah.. tadi dah diumumkan esok cuti sekolah lagiii.. tapi mak pak la pulak bising sape yang nak jaga anak depa.. yelah, yang cuti anak anak, bukan mak bapak! hehe.. sabo jelah.. ini semua angkara JEREBUUU.. buuu..

Kita patah balik pada tajuk asal.. jerebu tak jerebu, kamik kene gak gagahkan diri kuar sebab nak kene beli baju dan kasut pi kursus ni.. kang esok semua pakai kasut kite sorang jalan kaki ayam.. Jangan BIKIN PANAS!! So, kite bersiap dan chow ke Giant.. I pencinta setia Giant sebab paling dekat ngan umah.. gilos nak g jauh jauh dengan jerebu tak campur jem lagi, lagi lagi hari ni hari ahad!! hahah.. pakej lengkap tu.. jangan cari pasal pulak.. 

Dalam keramaian orang dapat gak beli t shirt kosong yang simple mimple asal murah dan kasut kat BATA yang super murah jugak.. harap harap tahan la sebab i olls nak guna wat jogging pulaks.. hehe.. jogging ke mak jemah?? Da lama senarnyer tak shopping kat BATA.. masa kecik kecik dulu selalu singgah BATA beli kasut sekolah sebab kasut sekolah die BEST canni.. *Sambil tunjuk tumbs up..

Ok, segala benda da ada walaupun last minit.. packing done!! sebab tu leh menaip kat entry ni.. hehe.. so malam ni semoga dapat tido dengan lenanya sebab sok da nak kene bangun pagi pagi.. biasa kate je nak tido awal last last kul 2 3 pagi.. nonono.. 

Jadi, my journey start tomorrow!! tak saba nak jejak LANGKAWI.. weeee





Bye!!