August 15, 2011

Makhluk atau Game Ciptaan Siber





Salam semua.. amacam hari ni?sihat??saya dua hari yg lepas ada tragedi yang tak dapat dilupakan.. huhu.. sedey..tak nak citer lah.. hari ni nak amik semangat yang baru.. nak blogwalking dan update entry baru pasal 3 jenis game atau benda yang sangat kamu kamu atau mereka mereka yang diluar sana sangat suka akan benda ini.. hehe.. cuba teka.. jajaja.. tak lain dan tak bukan.. Mr DOMO KUN (da macam nama Nichkhun).. Angry Bird & Basikal Fixie.. Haha.. 3 benda dalam satu entry.. muahaha.. tiga2 ni saya tak bape nak kenal dan semuanya saya tak pernah cuba, guna dan ada... satu sebab xde duit, satu sebab tak minat kot.. satu lagi sebab usia yang tak mengizinkan ada benda macam budak2.. opss.. saya tak kata yang tua xleh ada tapi terpulang pada minat.. heheh..

Wah, hujan plak time ni.. lagi best nak taip entry ni.. muahaha.. gediks..

Ada tak yang masih tak kenal 3 benda ni?? nak kata saya jela tu yang tak tahu (ketinggalan zaman).. Takpe, ni sebagai perkongsian jer lah.. mane tahu ada yang merancang nak ada satu ker..


Jom kita kenal makhluk atau game ciptaan siber ni.. hehe




DOMO..

Domo (Domo Kun) adalah official moscot untuk "Japan's NKH television station". Domo adalah karakter utama yang dikatakan makhluk yang pelik lahir dari sebiji telur yang memiliki mulut yang luas dan menunjukkan giginya yang tajam.. aauummm.. nak makan orang ke ape??hehe.. Makanan kegemaran Domo adalah sejenis "Japanese style meat" dan kentang stew dan sangat tidak suka akan apples kerana terdapat perkara misteri yang tak dapat diungkaikan dalam DNA nya.. wow!! owh... kesimpulannya, DOMO ni sejenis makhluk ciptaan orang Jepun.. baru saya tahu.. heheh.. patutla comel.. Domo ni pun ada versi game jugak tapi tak penah nak tengok macam mana upenyer game tue.. heheh..

ANGRY BIRDS

Hah nih.. ANGRY BIRDS.. sape yang tak kenal game ni memang sah!! macam saya.. kekeke.. Benda ni sebenarnyer sejenis video game yang di aplikasi dalam telephone mobile. Game ni dikeluarkan pada tahun 2009 pada OS Apple kat komputer tu.. oooo... Cara main game ni, pemain akan turunkan sekumpulan burung dan akan menggunakan pelbagai cara dengan tujuan untuk memusnahkan sekumpulan khinzir/pigs.. Kalau dah hebat sikit tu.. nanti burung tu akan ada kuasa hebat yang lain untuk membantu memusnahkan pigs2 yang ada.. huhu.. Kesimpulannya, saya pun tak penah main.. Hanya tengok Chansungie jadi ANGRY BIRDS jer.. LOL..


BASIKAL FIXIE

Yang last ni memang budak2 suka sebab agaknyer dah trend masa sekarang kot naik basikal FIXIE ni.. Tanya my sis, dia kata dalam RM400 jugak basikal ni.. I'm not sure.. Tapi kat bandar ni malam2 pun diorang tunggang basikal ni ramai2 entah pegi mane.. huhu.. korang yang ada beskal ni penah join gak ker??macam ada satu persatuan plak untuk penunggang basikal ni atau memang sajer2 nak kumpul bebudak ramai2 pastu konvo jajah bandar kot.. heheh.. basikal ni memang agak cun dan sesuai la untuk yang suka naik basikal.. So, korang akan nampak stylo bile bersama2 dengan kengkawan bile menunggang basikal FIXIE ini.. WOW!! DAEBAK!!


Okeh, antara benda2 dan game ni semua, mane yang anda paling suka??hehe.. Bleh kata semuanya adalah bentuk game cuma sifat dan luarannya lain.. hehe.. so, its up to you.. Wah, hari ni da hari ke 15 kita puasa.. Teringin plak nak makan makanan yang tak penah dimakan lagi time buka puasa.. Hurmmm.. kene pikir dulu nih.. OKAY.. itu sajer.. lain hari kita kongsi lagi..


Bubye..


Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥