November 19, 2012

Anuar Zain- Ajari Aku









Beb.. listen to Anuar new song.. Really love the song and him so much.. hehe.. 




October 26, 2012

Salam AIDILADHA







Salam Aidiladha semua.. Tahun ni tak dapat balik kampung sebab bekerja untuk masa depan dan negara.. hoh?? yelah, klu x bukak theme park ni xke xde keje semua pastu ekonomi smua merosot kn kn.. haha.. **Sabor je bedah 

Anyways.. Semoga keluarga dan kawan2 semua gembira selalu di hari raya yang mulia ini.. For you guys yang bekerja macam I ni.. Keep it up for the good works! Chayork2.. Girls fighting!!


Kiopta!




Peace!! ^^

October 25, 2012

October 03, 2012

September 20, 2012

Resident Evil: Retribution



Resident Evil: Retribution

Ahh.. I've finished watching this movie.. Memang saya nantikan Resident Evil musim baru.. hahah.. Seriously I really love this movie.. Can't miss this.. Penuh dengan aksi dan kejutan.. Thumbs up for the producer and all the actors.. 

Love her action in this movie.. 

Umbrella necklace represent the Umbrella Company she work for.. 

Love her eyes.. she is beautiful ^^


I'm enjoying this movie.. Waiting for next season.. hehe

September 19, 2012

September 13, 2012

Sakit!








Adoi.. tetiba plak rini sakit gigi.. mesti sebab makan banyak sangat benda manis.. ayoyo..
**sakit gigi pun nak bagitau kat blog ker..

Esok plak keje.. agak agak bleh tak nak mintak MC.. muahaha..

Eh, korang tak perasan ke blog ni da ada pembaharuan?? .. **erk.. ada yang kesah x?? huhu..

K, lah.. Good Night and See you~~ ^^



September 12, 2012

Wordless Wednesday







Rumah terbuka bersama teman2 sekerja.. hehe..


Happy open house day!! ^^


September 06, 2012

August 03, 2012

Step Up Revolution







Step Up Revolution..

Baru tadi lepas tengok citer ni.. Memula memang tak suka dan tak minat nak tengok citer yang jenis macam ni sebab its all about dance.. walaupun saya ni peminat Kpop **tetiba tapi klu omputih nyer citer mesti fikir 2 3 kali nak tengok ke tak.. haha.. sebab da tau saya takkan tengok citer macam ni.. lagi2 tengok poster macam citer couple2 romantik gitu lagi la saya kureng.. huhu.. tak tahu kenapa.. well.. something wrong with me.. maybe.. ahh.. ada aku kesah pulak kan.. LOL!!

Tapi lepas tengok tadi cam menarik pun ada.. first thing sebab lagu.. lagu lagu dia ntah sape yang nyanyi tapi suara lebih kurang Taylor Swift gitu.. agak la die yang nyanyi kot.. lepas tu part dance tu jela yang menarik.. banyak dance hip hop yaw.. Oleh kerana citer nyer agak banyak adegan yang tak sesuai ditonton bulan puasa ni, maka puasa kawan kawan laki saya hampir terbatal tadi.. haha.. agaknyer kawan2 laki saya dah tahu ada adegan macam ni sekali ajak je dah nak ikut tengok sekali.. ish ish ish.. makruh la puasa kami2 semua.. haha..




Overal, the film is ok.. Thats all babeh.. chow!!


August 02, 2012

You Don't Know







You don't know my heart baby..

Awak tak tahu hati saya gembira bila awak ada
Awak tak tahu hati saya ingin tengok awak
Awak tak tahu yang saya ingin awak ada dengan saya selalu
Awak tak tahu saya suka awak
Awak tak tahu bahawa hati saya telah pun jadi milik awak

You don't know my heart baby..


July 29, 2012

Fighting for Khun






RT: @Khunnie0624

“Together we can do what we can never do alone” says the Yogi teabag! HOTTEST do you hear that? = ] Together we CAN! <3


=’(


July 25, 2012

Happy Ramadhan~








Salam Ramadhan untuk semua..

ahh.. tetiba da takde idea nak menaip ape.. aigoo..

and ya, i took that photo with my new hand phone and download it in instagram.. its so beautiful.. the scene is like really 'Hari Raya' day.. kekeke.. its at the Curve.. ntah sampai bila semua lampu2 dan pelita tu ada tapi its really beautiful there..

dan saya juga da mula jatuh hati dengan gambar gambar di instagram.. hohoho.. semua cantik2..

Last but not least, selamat berbuka dan bersahur nanti.. see u guys.. tata.. ^_________^




March 30, 2012

Thanks






This is for him.. thanks for today.. =)

February 28, 2012

February 27, 2012

Night ^^






To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.


February 15, 2012

Zizan Pengacara ABPBH!



Jealous so much k! haha..

Yeah.. sonok tgk pengacara ABPBH tahun ni.. Zizan jadi pengacara lagi.. suka ngat.. hahah! nanti tak delah boring sangat nak tengok anugerah tu kan.. iya tak?? hehe.. biasa tengok muka sama je kan.. Tapi tak bape nak berkenan didie jadi pengacara.. bukan tak suka dia tapi setakat tengok lakonan sudah lah.. klu pengacara tu macam tak sesuai jer.. huhu.. tu komen saya jer.. dan ada plak yang komen dekat page fb ABP tu suh Johan jadi pengacara sekali ngan Zizan.. huhu.. tolonglah ok.. mesti ke klu Zizan ada Johan pun nak kene ada?? tak adil la bagi peminat Zizan klu nak Johan jer yang ada ngan die.. diorang pun ada bakat dan rezeki pun masing masing lah kan.. klu korang nak sangat kenapa tak komen jer filem2 yang Johan belakon tu kene ada Zizan jugak?? tak paham lah..! So, please stop it ok! I love Zizan! nothing much to say.. hahah!..








By the Way, undi 2PM untuk selebriti asia paling popular k! hehe.. Annyeong!!!



February 05, 2012

Maulidur Rasul


Assalamualaikum & Hi


Selamat menyambut hari keputeraan Nabi Muhammad SAW.. Nabi junjungan seluruh umat Islam .. Baginda adalah contoh dan teladan terbaik untuk diikuti sepanjang masa.. Salam Maulidur Rasul untuk semua.. Bersama memperbaiki diri untuk kesejahteraan umat Islam di dunia dan di akhirat.. amin.. =)

“It is better to sit alone than in company with the bad, and it is better still to sit with the good than alone. It is better to speak to a seeker of knowledge than to remain silent, but silence is better than idle words.” - Prophet Muhammad


SELAWAT NABI (SAW)

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ

يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ

يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ

صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ

أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا

فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ

مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا

قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ
أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ

أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ

أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي

أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ
يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد

يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ

يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد

يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ

مَنْ رَّأَى وَجْهَكَ يَسْعَد

يَا كَرِيمَ الوَالِدَينِ

حَوْضُكَ الصَّفِى الـمُبَرَّد

وِرْدُنَا يَومًا النُّشُورِ

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى

مُسْتَجِيبُ الدَّعَوَاتِ

رَبِّ اِرْحَمْنَا جَمِيعًا

بِجَمِيعِ الصَّالِحَاتِ

وَصَلاَةُ اللهِ عَلَى أحْمَد

عَدَّ تَحْرِيرِ السُّطُورِ

أَحْمَدُ الهَادِى مُحَمَّد

صَاحِبُ الوَجْهِ الـمُنِيرِ


صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ

يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ

يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ

صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ

أَشْرَقَ البَدْرُ عَلَيْنَا

فَاخْتْفَتْ مِنهُ البُدُورُ

مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا

قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُورِ

أَنْتَ شـَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ

أَنْتَ نُورٌ فَوْقَ نُورِ

أَنْتَ اِكْسِيْرٌ وَغَالِي

أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُورِ

يَا حَبِيْبِي يَا مُحَمَّد

يَا عَرُوسَ الخَافِقَيْنِ

يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّد

يَا إِمَامَ القِبْلَتَيْنِ




January 30, 2012

Awan Nano!!






A big congratulations to Hafiz for winning AJL26 !! One of my favorite song win!!! hehe.. My Top 3 is Sedetik Lebih, Kisah Hati dan Awan Nano.. haha.. Alhamdulillah nasib menyebelahi Hafiz lagi tahun ni untuk vokal terbaik sekaligus menjadi Juara Lagu untuk kali ke 26.. TAHNIAH!!! Persembahan Hafiz berjaya membuatkan saya terharu dan sedih pada malam ni.. huhu.. emo jap.. memang superb and amazing voice he had.. great song and lyrics by M. Nasir and Budi Hikayat.. Great Job!!

First time dengar lagu ni memang suka dan minat.. best.. siap download letak dalam handphone sebab suka dengar lagu ni.. hehe.. memang puitis dan syahdu.. DAEBAK!!!

Once again congratulations Awan Nano!!!


Awan Nano

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu



January 15, 2012

Pyramid ^^






Pyramid, we built this on a solid rock, It feels just like it’s heaven’s touch

Together at the top, like a pyramid.. And even when the wind is blowing

We’ll never fall just keep on going, Forever we will stay, like a pyramid..