September 24, 2013

I LOVE YOU






I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you~











September 22, 2013

Life







Life is About..







September 18, 2013

Wordless Wednesday!






Yaw!! sedap giler!! haha



Aries







Aries (3/21-4/19)


It's easy to teach an old dog new tricks when the dog wants to learn them -- so if you are looking to pick up a new skill or get rid of bad habits, make sure you have the honest desire to do so. If you don't feel that strongly about change, then you are just wasting your time trying to attain it. Are you letting other people's expectations drive your goals? You have to make sure your ambitions are you own, otherwise they are never going to inspire you.





Credit to: Yahoo.com






Over It







Wanting you to be wanting me..
No, that ain't no way to be..
How I feel? Read my lips..
Because I'm so over~







August 24, 2013

Twins Sweet Time!





What was your thinking when u have a twins that was adorable and cute like this.. So many people wanna have twins but not everyone can have it.. but i'm sure it will make your day happy whether its twin or not.. Babies are the prettiest and beautiful things to have in our life.. and i'm feel wanna have twin babies too.. haha.. I wanna!!!


 What they can do together??


Sleep


Hugs


Play~


Laugh!! 


Omg!! they are so adorable.. what a wonderful world to have them in our families.. those babies are damn cute!! Just pray that my families have them too.. kekeke.. 
So, start to plan guys.. who knows.. hehe..


What are they doing?? lets watch!!!





Both following their daddy sneeze was so cute.. what a beautiful world having an adorable baby like this..





Enjoying cookies together.. Baby girls are adorable!!!

Till then, 
Bubye!!!





August 22, 2013

Percy Jackson Sea of Monsters




Gerun tengok shark!! ahhh!!!

Assalamualaikum,

Sape belum tengok Percy Jackson?? Bek korang g tengok, langsung tak rugi.. klu suh ranking dlm 5 bintang lima lima die sapu.. xde lack langsung.. pergh!! Haha.. mungkin ni sebab citer genre saya.. citer citer macam ni memang saya sangat layan.. tak bekelip dari A sampai Z.. LOL memang best sangat.. Nak nak arini kosong panggung.. hua hua hua.. mase tengok seat  kt skrin penuh kat belakang, toleh2 kosong.. haha.. tinggal saya ngan abang tu je.. yang tengok dua orang je.. tu pun last2 abang tu kuar dulu.. **apekeheinyer.. ape lagi.. nak gelak ke nak nangis ke best lah.. haha..




Jangan tak tahu, gua nanges tengok citer ni.. sedih bab adik tiri Percy yang tiba tiba muncul mengaku die anak kepada Peseidon iaitu ayah kepada Percy Jackson.. Cuma adik tiri die ni kacuk ngan gergasi mata satu.. haha.. Yang sedihnyer, walaupun mereka ni baru je kenal, adik die da anggap Percy tu macam abang sendiri.. Adegan Tayson(adik tiri Percy) yang cuba menyelamatkan abangnya dengan sanggup menggadaikan nyawa ditembak dengan anak panah Luke(watak jahat) sangat lah menyayat hati.. *ingatkan dah mati rupenyer hidup balik.. dah watak anak tuhan, takkan mati kot.. huhu.. When he said “you will do the same for me” before dying for his brother.. it was like owh god, how much he love his brother .. 


Percy Jackson

The moral of story, kite patutnya sayang dengan darah daging sendiri ataupun dengan sesiapa sahaja walaupun baru je kenal **tapi rasanya dunia sekarang semua benda tak leh caye kot, it will not happen in reality I think.. LOL)

Itu bab sedih belum masuk yang happy lagi.. haha.. banyak gak skrip dan adegan yang kelakar dalam citer ni.. semua unsur ade.. Paling best masa pencarian bulu biri biri tu, siap kuar kuda laut lagi.. memang unik.. Kuda tu kuda yang betul betul, tapi ada sirip dan ekor macam ikan duyung.. hak hak.. best thing to see..




Hope ada lagi sambungan citer die lepas ni.. hehe.. Opss, tadi google rupenyer ni da Percy Jackson 2.. awesome!! next nak tunggu citer Hobbit 2 plak.. konfem gempak.. muahaha..

Till then..

Bubye


SELAMAT MENONTON PERCY JACKSON!!



August 21, 2013

July 30, 2013

Berita buruk Berita baik





Assalamualaikum


Meh nak kongsi cerita sikit.. meh dekat meh rapat meh.. Cerita arini berita buruk berita baik.. Walaupun hari ni ada berita buruk tapi saya gembira sebab tak lama lagi umat Islam seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri.. Pasal berita buruk tu kite ketepikan sikit dan tak nak cerita lah ngan korang.. biarlah rahsia.. haha.. Lagipun buat masa ni tak nak rosakkan mood raya yang dah ada.. Susah aww nk amik mood raya.. hehe.. 


Pejam celik pejam celik da tggl 8 ari lagi untuk semua umat Islam berpuasa dan tak lama lagi Syawal pun akan tiba.. Semoga segala amalan yang kita buat akan diterima oleh Allah S.W.T. Insya Allah.. AMIN.. 


Tetiba excited nak raya.. Wehuuu.. Lagu raya paling best yang tak penah lapuk dek zaman yang paling saya suka adalah lagu Sudirman- Dari Jauh ku Pohon Maaf.. Lagu tu kan.. tuhan saja yang tahu.. sangat lah menggambarkan suasana Hari Raya.. tsk tsk.. sedih.. mak ayah.. nak balik kampunggggggggg!!! Uwaaaaaaaaaaa


Haha.. sedih kan.. Takpe, sabo yer semua da tak bpe ari lagi kite nak sambut raya.. nak balik raya, nak balik kampong.. sonok nyelah.. dah tak sabar nak balik.. excited.. haha.. 


Persiapan raya acane?? Saya plan nak bli baju raya tapi mungkin guna baju yang da ada.. tapi atleast nak cari sepasang baju kurung nk wt hari raya pertama.. muehehe.. Asalkan jangan belanja berlebih lebihan sudah.. Ingat, membazir amalan Syaiton.. Belanja ala kadar asal nampak meriah.. hehe.. 


Sekian,
Assalam




Selamat Berpuasa dan Berhari Raya Semua!!!!!!!!!!!!!!





July 28, 2013

What Makes You Beautiful



Assalamualaikum & Hi











July 27, 2013

Shinhwa- On The Road







You give me the light to see,
I can hear you calling back for me,
This promise i’ll always keep,
Just remember that i’ll never leave~





Legendary Shinhwa




Legendary Shinhwa


Beast Idol 2PM

I hope 2PM will continue their friendship and longevity in music just like Shinhwa sunbaenim.. 

Shinhwa & 2PM Fighting!!!




July 20, 2013

Alhamdulillah =)







Allah..
You created everything,
We belong to You,
Ya Robb we raise our hands,
Forever we thank You..
الحمد الله
Alhamdulillah..

=')








July 16, 2013

Indahnya ciptaan Allah



Assalamualaikum,

Alhamdulillah, da genap seminggu kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini.. Syukur Alhamdulillah.. Cuaca bulan puasa ni pun sangat sangat lah bagus dengan hujan panas hujan di petang hari.. Masalah jerebu pun da takde.. Alhamdulillah.. Tadi sempat merakam gambar cuaca yang hampir nak hujan.. Cuaca mendung la yang saya paling suka sebab masa tu la angin sekali ngan awan da berubah.. sejuk sangat.. SO HAPPY =)



Nampak tak langit mendung yang macam orang lukis tu.. Sangat indah ciptaan Allah kan.. =)



Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA untuk seluruh umat islam di dunia terutama sekali rakyat MALAYSIA dan PEMBACA SETIA blog ni.. setia ke?? haha.. Alhamdulillah.. Semoga kedatangan bulan yang mulia ni dapat lah kite merasa sekali lagi berpuasa dan merayakan hari kemenangan seluruh umat Islam yang bakal menjelma tidak lama lagi.. da alang2 update blog ni kan nak ucap terus la SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. **tema tahun ni kaler ape?? heheh.. mane tau kan lepas ni da tak sempat nak update blog.. hahaha.. 

SELAMAT BERPUASA DAN BERBUKA PUASA SEMUA!!!

Assalamualaikum.. =)




June 14, 2013

Good Night!



Kaho Na Pyar Hai

Sebelum berlabuhnya tirai malam ni.. saya ingin mengucapkan selamat malam untuk semua pembaca2 blog yang masih segar bugar lagi.. yang masih tidak tido, yang tengah stress ngan nyamuk, yang tengah melayan anak kucing, yang tengah minum sambil dengar radio atau yang tengah melayan lagu hindustan macam saya?? .. Entah kenapa mood nak berblog datang pada malam ni.. mungkinkah kerana malam Jumaat?? hurmmm..


Na Tum Janoo Na Hum~~

Motif letak gambar dua pelakon cun dan hot ni ialah kerana saya sangat2 minat kan filem mereka berdua.. Kaho Na Pyar Hai.. Saje nak kongsi yang ni lah cerita pertama saya guna duit sendiri untuk beli cd filem ni kerana minat yang sangat mendalam.. tadi tweet2 menyuarakan pendapat kenapa dulu masa kecik2 selalu tengok citer hindustan yang best best kat tv tapi sekarang sume citer baru yang macam tengok takde perasaan pun nk tgk.. kenape??? Mungkinkah saya sudah tua untuk melihat gelagat2 pelakon baru yang banyak kearah tuuutttt atau pelakonnya yang berlakon ala kadar atau memang saya da takde taste nak tengok.. almaklum sekarang selere Kpop.. haha.. well.. jangan salahkan saya minat kpop sebab da takde benda nak minat.. haha.. ANyways.. I LOVE HRITIK&AMISHA FOREVER!!! FIGHTING!! this movie never get old for me.. Jom layan hindustan kawan kawan.. haha

Guud nite babehhhh!!!


May 09, 2013

Red Velvet





Assalamualaikum..

Sekarang ni tengah terbayang rupa kek Red Velvet yang nampak macam sedap tapi tak penah cuba ni.. seriously tak penah makan kek ni.. selalu tengok kawan kawan upload gambar kek ni.. haha.. Oleh kerana sekarang tengah mengidam nak makan kek ni so saya google beberape gambar kek Red Velvet kesukaan semua.. Time kasih pak cik google..


Sedap ohhhhhhh!!!!!!!!

Mane nak carik kek ni? selalu dengar dekat KLCC.. o mak aii.. klu tak cari agak agak jumpa tak?? haha.. ataupun ada sesape yang bermurah ati nak belanja atau buatkan kek ni untuk saya.. haha.. Emm.. I need to try this.. lookin so good!! 



Ahh.. so cute!!



Klu dapat cup cake macam ni pun da ok.. haha


Harap harap dapat jumpa kek ni kat mana mana kedai.. aigoo.. Thats all guys.. selamat mencuba kepada saya.. annyeong!! ^^


May 06, 2013

2PM M/V- Comeback When You Hear This Song




Finally.. 2PM is back!! love the song and dance so much.. even it not show their beastly dance but it show the 'Grown' in this concept.. hehe.. and JWY.. the dance is superb and he looking hot.. Love u guys so much.. ♥ ♥ ♥

For more info click here 2PM COMEBACK






May 01, 2013

2PM 3rd Album 'Grown' Trailer





Are u excited for 2PM comeback Hottest?? hehe.. me too.. Up is the list for the track in their new album.. So much exciting for their comeback after 2 years with Hands Up.. OMG.. its gonna be the greatest year ever.. Don't  forget to watch them out at 6 of May.. Stage performance comeback !!







April 13, 2013

PSY - GENTLEMAN M/V





Hi!! Welcome back!
PSY new comeback song.. Gentleman.. Omg.. The concept was the same with Oppa Gangnam style with the girls and boys doing weird kind of dance.. let see either it can reach more than Gangnam style viewers on you tube or not.. haha.. This time he bring Ga in (BEG) in doing dance along and doing BEG famous dance Abracadabra.. This man.. haha.. so much ideas to give for his fan.. LOL!!






April 10, 2013

Global We Got Married







Assalamualaikum..
Annyeong!! so excited to post this article.. haha.. Can't believe Ok Taec aka Ok Cat get married so early.. haha.. and Hongki (FT Island) together joining the programmed.. Both are my favorite idol and they got married this year with beautiful lady Gui Gui and Fuji Mina.. 


Hongki with Mina and Taec with Gui Gui =)


Pretty good with each other..


I wanna see this episode when they are doing the wedding ceremony.. hehe


Ok Taec, be a good husband ok.. haha


Sweet ^^


Lets continue with their first new episode of We Got Married and see what they are doing on the first meeting.. hehe.. as usual Taec acting crazy and funny with his body gag and his laughing.. Lucky Taec english was so good compared to Gui Gui.. but of course they look good together.. when I see Gui Gui, its feel like seeing Vic in other way.. much pretty like Vic but different in their own character.. hehe.. Compare to Hongki couple.. Mina can speak well in Korean so Hongki didn't has to face difficulties in talking with his wife.. seriously Mina was so pretty with her eye smile.. their first meeting was funny.. I'm looking forward for  the next episode.. TaecGui & HongkiMina Fighting!! ^__________^



130407 We Got Married [GLOBAL EDITION] EP 01 FULL by ft_meg



April 09, 2013

Huda Weds =)



Assalamualaikum..
Sorry baru kali ni bleh update blog.. Sebenarnyer jeles tengok orang lain leh update macam macam setiap hari.. I can't do it.. seriously.. haha.. Ntah kenape bulan ni hidup macam bercelaru sikit.. huhu.. why?? why?? Girls, cheer up babeh!! Sabtu yang lalu saya dan kawan2 pergi ke majlis kahwin kawan kami yg belajar satu Uitm dulu.. Majlisnya diadakan di dewan dekat Bangi.. simple but nice.. Yang heran satu pun tak nampak bekas2 student Uitm yang lain.. haha.. macam kami2 je yang datang.. Yang len ramai kaum keluarga belah ibu bapa diorang.. haha.. Mungkin mereka tengah ondaway or i'm not sure..



Seriously, Huda the Bride looking so gorgeous..  Its simple but nice.. Sekarang trend orang kawin amik warna lembut lembut macam pink, soft blue, turquoise, purple.. hehe.. So, lets say next time saya kawin nak pilih colour garang garang plak sebab tak nak sama kan.. haha.. 



With Eja.. beliau ni nak kawin hujung bulan ni.. hehe.. Tahniah Eja.. tahun depan leh tengok baby2 baru plak yang akan menyusul.. plus me akan tambah sorang lagi anak sedara.. awww.. maju maju nyer semua kaum kerabat saya.. Anak sedara da masuk 14.. haha.. Nak panggil makcik pun da xsesuai.. panggil nenek cucu sepuluh la.. haha..

Thats all.. Will miss u guys.. Sorry for late update.. Sarangheyo!!



March 21, 2013

March 11, 2013

YanaHaziq Weds






Assalamualaikum,
Lama gila tak update blog ni.. Memang keje macam 7 hari seminggu takde cuti langsung.. Sekarang tengah menaip dengan perasaan malas untuk ke kerja esok.. ahhh!! lazy of me.. Tuhan saja yang tahu.. Gambar kat atas ni gambar latest yang diambil semalam sewaktu majlis pernikahan kawan Uitm saya.. hehe.. We all see each other after 5years.. please believe it.. Siyes lama giler tak jumpa diorang since ktorang grad Diploma dulu.. Rindu giler.. haha.. Sume tu bakal bakal pengantin except for me.. LOL! Doakan jodoh untuk saya kawan kawan.. hehe.. Miss you guys so much!!



January 23, 2013

Salam Maulidur Rasul






Pesanan Kekasih buat Umat yang Tercinta:

"Sesiapa yang menjadikan AKHIRAT sebagai cita-citanya, Allah akan jadikan KEKAYAAN berada di dalam hatinya, dan mengumpulkan (menyusun) urusannya, dan dunia itu datang kepadanya dalam keadaan hina. Sesiapa yang menjadikan DUNIA sebagai cita-citanya, Allah akan jadikan kefakiran berada di antara kedua-dua matanya, memecahbelahkan urusannya, dan dunia hanya akan datang kepadanya seperti yang ditetapkan." (HR. Tirmidhi, Ibn Majah, Ahmad, dll, disahihkan oleh al-Albani)


" Allahumma Solli Ala Muhammad,Wa Ala Ali Muhammad" .

Salam Maulidur Rasul buat semua.. Nabi kita Nabi Muhamad S.A.W
Rindu baginda, sayang baginda.. ^^