November 24, 2015

The Walking Dead 6 Ep 7




Assalamualaikum & Hi







Semalam terjawab lah segala teka teki bahawasanya Glenn masih hidup.. haha.. Boleh plak si Glenn masuk kot celah bawah tong sampah tu.. sape sangka kan.. Dah agak dah memang tak kan mati.. Memang ramai yang expect Glenn hidup tapi ramai gak yang assume Glenn dead sebab da banyak episode tinggal kisah diorang.. duk putar cerita lain.. Ramai da yang frust nak tengok kisah kematian Glenn sebab kecewa tak tunjuk tunjuk pun kesudahan ape yang terjadi.. haha.. Last last ada jugak berita pasal ni.. mesti ramai yang tertunggu tunggu kan..

Mungkin belum sampai masa lagi watak Glenn dihapuskan sebab klu tak mesti da ada ura ura yang mengatakan si Steven ni nak berenti berlakon watak Glenn ni kan.. So, congratulations to him for manage to survive!! Tapi yang sedih kawan yang satu penempatan yang dah nak berubah jadi baik tu terkorban di tengah jalan kene makan dengan Dead Walkers.. So sad.. sad sad things.. 






Tell you what, tak tahu pun cerita ni ada kat astro Channel 724.. baru discover tahun ni padahal da lama tengok astro.. haha.. I'm biggest fan of Zombie & Supernatural's Movies.. Dulu peminat setia Supernatural sebab adik beradik Winchister (did I spell right?) yang melawan kuasa luar biasa dengan cara mereka sekarang da terjebak dengan Walking Dead aka Zombies ni.. Masa mula mula tengok da masuk season 4 & 5 dan lucky me dapat continue tengok musim ke 6.. tapi tu pun da nak masuk mid final season!! omo.. sikit je episode die.. patotla kejap je season die habis.. harap diorang continue lagi next season.. heheh

So, cont next episode.. Semua da tau Glenn hidup! Jumpa plak dengan si Enid.. (tetiba tau nama budak pompuan tu.. haha) Dua dua terjerat dengan kumpulan Walkers yang da penuh dekat luar perkampungan asal diorang.. Glenn guna baloon hijau yang diorang amik dekat jalan masa nak halau zombie dan lepaskan baloon tu dekat langit for mentioning their friends yang lain that he still alive.. But suddenly, bangunan yang kat luar pagar dah nak runtuh dek kerana tendangan Zombie zombie yang ramai dekat luar.. Lepas tu bersambunggggggggggg.. haha.. 

Minggu depan dapat tengok sedikit sedutan yang walkers dah lepas masuk dalam perkampungan diorang.. serang orang dalam tu.. dan tak tahu sape mangsa mangsa yang seterusnya.. huaaa.. baru je Glenn nak jumpa wife kat dalam da kene serang.. Sasha, Abraham & Daryl masih lagi dekat luar tengah dalam perjalanan nak sampai kot.. haha.. Kecoh kecoh bile da hidup dalam zaman zombie ni.. Tapi best yang part kene gigit ngan zombie pastu bertukar jadi zombie.. haha.. 






I like this series of Walking dead.. Do you?? We will see what happen for next episode k!! See u!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥