December 23, 2015

Miss Universe 2015 'Wrong Crown Moment'



Assalamualaikum & Hi



Miss Universe 2015


Kecoh kecoh.. 2 hari 3 malam dok baca berita ni saje.. haha.. Memula host yang salah announce winner then hari ni Steve Harvey plak say sorry for his mistakes.. Sape kat sini yang da tengok acano si host tu tersilap announce?? hihi.. kite nak bukak video tu tapi malas la nak tengok *line slow cam siput khinzirr.. 



Miss Colombia & Miss Philippines



First of all.. memang da tanggungjawab pengacara nak announce siapa pemenang kan.. jadi, nape bleh tersilap baca? yes, people make mistakes.. I agree, but as a host we have to make sure that everything we delivered are true written on the script or any paper give to you before you finally announce that.. right?? mungkin si Steve Harvey tu nak cepat, atau tak tahu nak tengok sape pemenang atau mungkin dah terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata buruk padahnya.. sape yang salah?? haa.. lu pikir la sendiri.. hehe..






Walaupun benda dah terjadi tapi it still give a big impact kan sebab tu sampai sekarang orang duk bercerita je pasal ni.. sebabnya ni bukan acara kecik kecik dekat supermarket atau mane mane town tau.. ni Miss Universe uolls.. live semua negara duk tengok.. simple mistakes can ruin the show.. sape yang tak cuak lagi lagi yang duk atas stage tu.. tak ke naya klu salah umum result.. satu dunia kecoh.. hihi.. 



Finally, Miss Universe goes to Miss Philippines, Pia Alonzo Wurtzbach



Papepun tahniah buat semua pemenang Miss Universe 2015 ni.. I yang da lama tinggal show ni pun tetiba jadi nak tahu dan tertengok ape benda la yang kecoh sangat tu.. rupe rupenyer pasal salah crown je.. ingat itik rumah jiran nak bersalin.. kuikuikui.. Semoga bertabahlah Miss Colombia tu, walaupun tak bawak title Miss Universe still she can act like a cool masa crown tu diambil alih kan.. pergghhh.. berdebar debar hatinya.. *cam kite lak yang rasa.. haha..



She deserved the crown.. yeay!!



Ok, dah dah la tu pasal cite ni.. harap semua dah move on.. hihi

Adios!




Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥