December 12, 2015

Legoland | Episod 1



Assalamualaikum & Hi





WELCOME TO LEGOLAND!!


Dimulakan dengan Bismillah.. berjumpa lagi dengan entry tertangguh yang berbulan bulan lamanya disimpan untuk dikongsi diblog ni dan akhirnya.. taraaa.. Tapi jangan nak heppy sangat sebab ni baru masuk episode satu.. nak buat full episode macam panjang lebor sangat.. haha.. Lagipun banyak beno gambar yang nak dikongsi, almaklum first time masuk LEGOLAND! Excited mesti lebih dan gambar pun mesti la tak berenti snap kan.. Tapi kat blog ni terpaksa la cut cut sikit t pening banyak sangat nak upload.. haha.. 






Baiklah, planning ke Johor & Legoland bermula bulan March lagi sempena meraikan hari jadi kite yang ke tetttttttttttttttt.. Oleh kerana tak pernah masuk lagi ke Legoland dan sedar yang kita takde anak lagi (kahkahkah) agak tak menarik pergi sorang sorang kan.. So, kite tanya kakak kite yang kebetulan keje dan stay kat Johor.. Anak die pun baru sorang nak masuk 2 tahun.. So, bincang dan bincang akhirnya beliau bersetuju untuk join sekali.. Memula ajak nak g Universal Studio Singapore uoollss tapi memandangkan passporte pun takde dan die payah ngan anak kecik so plan la jalan dalam negara dulu.. haha.. USS, wait for me!!!

Sebenarnya dah tak ingat tarikh sebenar pergi tu.. nasib baik ada snap gambar dekat tiket masuk.. hehe.. So, ktorang gerak pagi pada 27hb 3 2015.. Bangun pepagi lagi sebab tak nak bersesak ngan orang ramai.. tapi masa sampai tu takde la ramai sangat orang yang nak masuk pun.. ada sekumpulan rombongan sekolah dan yang len family family jer.. Bila da lama lama duk dalam tu barulah orang makin ramai.. hehe.. Parknyer berbayar dan nak masuk ke Legoland tu kene berjalan jauh sikit dari tempat parking yer.. takdela sikit  tapi agak jauh jugak lah.. hahah.. sabo jerlah..

So, ktorang siap siap breakfast dan bersedia untuk ke LEGOLAND!!



Kaunter tiket..


Sesampai je di sana, boleh ke kaunter tiket untuk beli tiket yer.. Kat atas tu siap info berapa harga tiket dan kitorang amik yang Theme Park & Water Park sekali.. rugi la klu tak masuk water park sekali kan.. lagipun harga jadi kurang berbanding beli asing kan.. Dah siap beli tiket kene la tunggu waktu masuk pulak.. Diorang ada wat tarian dulu kat luar sebelum bagi customer masuk.. selesai joget barulah boleh masuk.. haha..



Official Ticket!



Food Voucher


Bercerita sikit pasal food voucher ni kan.. seingat kami harga tiket dah include food voucher tapi menyesal plak beli tiket sekali harga makan sebab food voucher yang RM10 ni memang langsung tak cukup untuk sorang makan.. Makanan kat dalam ni Ya Allah, memang mahal sesangat.. tahap giloss nak mati punya mahal.. Semua around RM50 untuk satu hidangan uolls.. so, better korang siap siap la bawak bekal.. Ktorang guna food voucher tu untuk beli minuman je.. tu jer yang mampu.. lebih ktorang makan something ynag ktorang bawak klu tak silap.. tu pun tahan lapar jugak sebab makan terlajak mahallll..

Lepas habis aktiviti baru cari kedai makan kat luar dan nasib baik masa tu ada kedai KFC yang berdekatan.. Sekali lagi sedih ayam KFC kat sana kecik kecik.. apekah?? Jadi klu nak  makan korang kene la ready dengan duit yang banyak or else kene tahan lapar makan kat luar lepas habis aktiviti.. huhu.. 



Damia with her maps..


Dekat kaunter tu jugak diorang ada sediakan maps untuk memudahkan kite nak mencari tempat tempat menarik yang ada kat dalam.. Klu rasa nak sesat ke ape boleh la guna maps ni.. tapi ktorang tak guna sangat pun sebab takde la sesat sangat.. hahah.. just tengok ape yang menarik ada kat dalam.. bagus jugak ada satu kan.. opkos free jer.. hehe..



Wefie!! yehuuu





Okes, kite stop sampai sini dulu.. Klu ada masa kite sambung dengan ep 2 k.. kat dalam ada yang lebih menarik menanti anda.. hahah.. See you!! 


R U READY TO GO TO LEGOLAND??





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥