August 21, 2015

Spaghetti Bolognese + Bliss Strawberry




Assalamualaikum & Hi


Tajuknya western sangat sebab hari ni dapat makan spaghetti bolognese.. Sape tak reti sebut nama spageti ni angkat tangan.. berbelit belit lidah macam anak mat salleh kau.. haha.. Dulu masa kecik jarang sangat makan spageti, kenal pon idak.. Da besar ni baru dapat rasa makanan lain selain Mee! Jakun tak? hehe.. Ok la tu, dapat la kenal dan makan jugak kan.. Syukur!

Kali ni makan dekat foodcourt je tapi ntah kenapa rasanya lain macam pulak.. kurang menyelerakan gitu.. mungkin sebab cuacakah.. kenyangkah.. atau memang makcik tu masak tak sedap.. kehkehkeh.. Rasa agak tawar.. hurm.. Jadi last last tak habis nak makan.. sayang plak.. jarang makan makanan tak habis macam ni.. dahla mahal.. GST lagi.. haha.. nasib jadi rakyat marhein macam kita ni.. huhu..


Jom kite terjah acane upenyer.. 



Tadaaaaaaa.. 


Rasanya spageti ni memang ramai pengikutnya sebab kelazatan yang tak terhingga.. Wah.. macam iklan kan.. Tapi tengok gak cara masak dan resepinya.. kene yang sedap memang umphhh.. klu tak aa redho jerlah.. haha.. Klu Google macam macam jenis resipi ada.. Jadi disebabkan blog ni bukan blog masakan aa cari la sendiri resepi.. kite belanja gambar jer.. Nampak sedap kan?? hehe



Bliss perisa Strawberry



Kali ni macam da lama plak tak minum minuman Bliss ni.. da lama ku lupakan beliau.. haha.. Mungkin sebab selalu singgah 7e tapi takde jual yang botol besar macam ni.. Klu g supermarket baru jumpa dan nak beratur bayar tu yang malas.. haha.. Jadi kali ni alang alang da round kat dalam tu boleh la rembat satu.. Sape suka makan benda alah ni kite set!! Baik untuk penghadaman dan usus katanyer.. Sedap pun sedap kan.. *kempen kesedaran jap.. haha..


Hari ni da hari Jumaat balik.. kejap je kan.. Gaji jer yang lambat lagi.. haha.. Post dekat fb pun kawan da kate sabar sabar.. Klu diikutkan lagi 3 hari tapi sehari pun da macam setahun.. Ok, ni lagu khas untuk gaji saya.. haha..


"Setahun sudah ku menunggu dirimu"


Yang len sambung sendiri.. haha.. Ada lagu koo.. kelas kau jah.. Memang tahap rindu 4000 persen dah ni.. Tadi nasib baik je tak soping baju ke tudung ke.. klu tak nahas.. kosong duit poket.. huhuhu.. Sabo k..


Okes, tu je lah pasal hari Jumaat saya.. perghh.. macam tajuk karangan SPM.. Yang menariknyer lagi, minggu depan cuti merdeka pulak! yahuuu.. ya bedabeda beduu..


Merdeka! Merdeka! Merdeka!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥