August 27, 2015

Nasib Orang Makan Gaji




Assalamualaikum & Hi







Alhamdulillah, gaji masuk dengan sihatnya 2 hari lepas.. haha.. Nak share la sikit pasal gaji ni kan.. Hari tu terbaca tweet yang dikongsikan oleh rakan di Facebook.. Sesungguhnya memang makan dalam tweet tu sebab kebenarannya memang terserlah kalah lagu "Terserlahnya keayuan mu" dari Exist.. erkk.. 

Bab gaji ni memang sensitip sebab cepat habis.. Kebanyakan orang kita klu nak senang memang makan gaji lain la yang rajin bekerja ada duit tambahan lain masuk kan.. Tapi klu gaji dapat seketul tu je macam saya ni alamatnya memang nasib la.. nak bayar tu bayar ni.. Sekelip mata je, zapppp.. Hilang.. Kosong kosong kosong.. hehe.. 

Sape kate orang bujang takde komitmen?? ada... sewa, bil, duit bulanan motor, internet, bagi mak bapak dan lain lain termasuk shoping moping dan barang keperluan lain.. haha.. Banyak tu nak kene list.. Jadi kesimpulannya, jadi la macam yang akak tu tweet.. 






Gaji masuk selang bape minit da miskin tegar balik.. hehe.. Acano.. nasib badan orang makan gaji.. Dengar berita ekonomi pun da nak masuk gawat sekarang.. Zaman gawat ni eloklah berjimat cermat yer.. tapi klu dah yang tu je tinggal boleh lagi ke berjimat.. hehe.. *apelagi statement menteri dalam musim gawat ni.. huhuhu..

Oleh itu, marilah bersama sama kita atasi masalah kegawatan ekonomi ni.. Minyak naik, barang naik, harga duit naik dan macam macam lagi naik.. yang turun?? hujan.. Sekian..  



Pray for peace yaw 


#Malaysiamasihaman





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥