August 13, 2015

Review: Nyx Matte Lipstick- Strawberry Daiquiri





Assalamualaikum & Hi




Nyx Matte Lipstick


I'm back with some new lipstick i bought last week.. muehehe.. I'm start using Nyx this year and guess what?? I'm lovin it.. Sebelum ni da ada wat review pasal Soft matte lip cream kan.. Jadi sekarang ni nak cuba plak jenis lain.. Matte lipstick ni tak kurang hebatnyer.. Apa yang saya suka pasal lipstick ni adalah kalernya yang sangat natural dan sesuai dengan kulit dan citarasa sendiri.. This time i bought Strawberry Daiquiri yang kalernyer seakan oren dan pink.. klu beli SMLC mungkin lebih kurang macam Antwerp kot.. hehe.. Sebenarnyer ntah kebetulan atau tak balik je nak cuba lipstik ni terus teringat dekat lipstik Loreal yang lebih kurang same warna.. exactly the same! cuma Loreal brand lipstick die sedikit cair.. Nyx lebih creamy dan smooth.. Dah sah sah saya peminat kaler oren! haha..


Example: Strawberry Daiquiri


Sebenarnya dah alang alang wat review letak la skali muka mak jemah ni pakai lipstick baru.. haha.. Belanja Selfie sikit.. 



Me wearing matte lipstick


Mesti ada yang tertanya tanya beli kat mane kan?? (ada ker??) hahah.. Takpe, kite sukarela jawab beli dekat Sephora dalam Nu Sentral.. Yeay! da ada sephora area KL.. lagi sedap la sopping kan.. Kat dalam tu serba serbi ada.. duit je takde.. hahah.. Lambatnyer nak gaji.. nak tambah koleksi make up lagiiiiiiiii






Masa bayar kat cashier terus kene promote kad ahli daftar free pastu tiap kali beli bleh collect point dan tebus balik bile da cukup point untuk barang seterusnya.. klu tak silap la macam tu die terangkan.. Tapi macam saya jarang sekali nak beli barang barang mahal.. *cehhh.. Klu terasa nak shopping lagi barang barang makeup boleh la datang lagi dan present kad ni kan.. untung dah tu.. haha..


Oh, ye.. pada yang nak review lipstick ape yang ada boleh la berkunjung ke sana.. Kat bawah ni sedikit review pasal kaler dan jenis ape lagi yang ada untuk matte lipstick ni.. Check it out!!






Kod untuk setiap jenis matte lipstick yang ada..


So, apelagi.. pada yang dah bosan asyik pakai brand same bleh la cuba Nyx Matte Lipstick ni.. Konfem puas hati.. Fall in Love gitu.. Memang tak rugi beli dan cuba.. Anda bile lagi?? heheh


Thats All guys.. Fighting!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥