August 16, 2015

Berakhirnya Syawal 2015




Assalamualaikum & Hi


Cepat sudah masa berlalu.. sedar tak sedar dah berakhirnya bulan Syawal dimana seluruh umat islam meraikan hari raya.. Tak sempat pun nak upload gambar raya tahun ni.. busy la katakan.. haha.. Bukan ape, mood nak edit gambar raya tu masih belum tercapai sebab tu post pasal benda lain dulu.. boleh? hehe.. 



Raya Day 1


Raya pertama, macam biasa bangun pagi, baju malam da gosok siap siap.. lepas mandi terus hidang makanan kat dapur, susun susun biskut dalam balang dan kemas ape yang patot.. Malam raya tu memang da mop lap siap siap kat bawah tu sebab konfem orang ramai datang duduk kat bawah.. seb bek ada anak dara (saya la tu) yang rajin tolong kemas.. hahah.. puji diri sendiri.. pon bole.. 


Menu raya pertama kami adalah satay.. tempah dan ambil malam raya.. alkisahnyer satay ni memang popular time time raya ni.. masa nak g amik tu ingatkan amik yang da siap rupa rupanya kene beratur.. dan bila sampai giliran ktorang tibe tibe satay dah nak habis! kene tunggu dalam sejam macam tu.. berita baiknya satay tu habis lepas turn ktorang.. yang belakang tu memang tak dapat.. habis la makcik pakcik semua mengamuk sebab da tunggu lama.. ish ish ish.. tak patot tak patot.. tapi ni la dikatakan bisness kan.. klu kata da habis awal awal rugi la bisness diorang.. jadi terpaksa la tunggu.. Malam raya pulak tu uollss.. jadi pengajaran, nak satay bako sendiri.. kita bako kita bako!! haha..


Anak buah tu terlentok dekat makcik jiran sebelah.. makcik sebenor pun kadang kadang terlentok jugak.. hehe..


Entry ni kita upload la gambar raya pertama dulu takot da habis bulan ni jadi basi pulak.. haha.. Raya seterusnya takde benda istimewa pun.. duk tunggu jugak ada tak pinangan orang tapi takde.. sedey.. haha.. Raya kedua meriah dengan kehadiran pakcik pakcik makcik makcik belah mak yang datang beraya sambil melawat.. Yang lucunya makcik kite bagi kite duit raya.. walaupun sepuluh hinggit.. hehe.. tu jelah duit raya kite.. eh lupe, penyelia tempat keje kite pun bagi.. muahaha.. jangan jeles.. Jadi total RM20 jela orang bagi.. hikhik.. ada jugak la dari kosong.. kosong kosong (sambil nyanyi lagu Najwa latip)


Raya ketiga keempat da kurang menariknyer sebab semua kakak kakak pun da balik tinggal saya je yang bercuti panjang.. wahhh.. masa tu rasa heaven sangat sebab tak payah nak stress kemas kemas barang nak balik masuk kerja.. haha.. cuti dekat 2 minggu ni memang relex je kat umah sambil melayan anak buah yang sorang tu.. da habis cuti mula la rasa bosan sebab kene masuk keje balik.. hahah.. kita hanya insan yang lemah.. hanya mampu berserah.. (lirik lagu pulak) 



Me & Sis & Niece


Raya tahun depan harap harap dapat la dokong anak sendiri lak.. hahah.. Bagi yang terperasan.. baju raya kite tahun ni dari ZAWARA.. memang keboom kebaboom lawanyer.. rasanyer ramai kot yang borong baju sama dekat PWTC aritu.. haha.. Best kan bajunyer.. Sangat lawo dan cantik.. merasa jugak akhirnya nak melaram baju berjenama dari butik online tersohor sebab klu bli online ni kurang confident sikit.. Jadi kat PWTC aritu nampak je baju ni terus amik dan try.. Puas hati bayar terus.. hehe..


Ok, tu je la citer hari raya kiter yang da basi kot.. haha.. Semoga dapat bertemu dengan syawal yang akan datang.. In Sya Allah.. Amin.. 


Good bye, Adios, Mabeloss.. Muahsssss






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥