June 02, 2015

Humood AlKhudher - Kun Anta




Assalamualaikum & Hi



Salam Nisfu Syaaban dan selamat berpuasa kepada semua umat islam seluruh dunia.. Semua da penah dengar lagu dan tajuk Kun Anta ni kan.. Da lama viral dekat Malaysia cuma baru ni sempat nak dengar full dan download full version.. bukan cover version k.. haha.. sebab ramai yang buat cover atau nyanyi balik campur dengan dubmash lagi.. haha.. pening.. Tapi lagu asal tetap best la nyanyian Humood Alkhudher ni.. Memula adik yang introduce lagu ni.. ingatkan lagu arab mane pulak ni.. sebelum ni ada tengok orang post kat fb tapi tak bukak pon sebab line internet tak laju *cam biasa.. Dah lama lama dengar orang pasang kat radio dah jadi addicted pulak.. haha.. 


Jom dengar full version..






Kun Anta Lyrics


Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Fabadautu syakhsan aakhar, kai atafaa khar

Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima la
Nardhohu la na ha la
Za ka jamaluna
Yasmu yataa'la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

La la la la la la la la
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni

Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a'ti takfini, za ka yaqi ni

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa'la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa' la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa'la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala




Kun Anta Translation


Ketika ingin bersaing dengan yang lain,
Aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya

Jadi, aku boleh jadi seorang yang lain
Hanya untuk berbangga

Dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan

Tetapi yang ku perolehi hanyalah kerugian di atas perwatakan ku ini

Kita tidak memerlukan harta untuk menambah kecantikan,
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini
Di dalam hati ia bersinar

Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada
Yang tidak sesuai dengan kita, 
Itulah kecantikan kita
Semakin bertambah hingga ke atas

Jadilah diri kamu sendiri
Pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada

Sungguh aku menerima mereka
Tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

Melainkan apa yang telah aku terima itu aku telah redha

Aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri
Inilah aku

Hal ini kurasakan sudah cukup 
Dan aku sangat pasti

Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku

Aku akan jadi apa yang aku suka 
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?





**Indah kan lirik nya.. Sambil sambil nyanyi tu boleh la mendalami maksud lagu tu.. disamping belajar bahasa arab.. hehe.. Ape macam? mesti adik adik abang abang kakak kakak da hafal lagu ni kan.. haha..


Selamat berstudy k.. hikhik




Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥