June 05, 2015

Champagne Dress




Assalamualaikum & Hi







Siapa kat sini tau kaler champagne tu macam mane??.. Rasanya ramai yang tau champagne tu ape kan.. Kali ni saya nak memperkenalkan kepada anda warna champagne dan macam mane kaler die bila da jadi bentuk dress.. Post ni lebih kurang macam entry 'Mermaid Dress' yang saya buat aritu.. Semua ni pengaruh rancangan "Say Yes To The Dress: Bridesmaid" la ni.. haha.. Cuma ni edisi khas untuk Bridesmaid.. Ramai pengantin yang masuk kat rancangan tu datang da set kaler ape diorang nak.. tapi kali ni saya tertarik dengan kaler champagne ni.. Bila tengok ramai ramai pakai kaler ni memang lawa habis.. Sesuai dengan tema kahwin diorang.. hehe..


Biasa pengantin da tak amik kaler champagne ni sebab diorang prefer white or pink or red dress.. menurut rancangan tu la.. hehe.. Jadi klu nak pilih kaler ni diorang pilih untuk bridesmaid.. Tapi klu saya warna ni da jadi salah satu pilihan untuk majlis kahwin nanti.. hahaha.. serius memang nampak klasik, vintage dan lebih pekat dan cantik dari kaler putih.. Kaler dia seakan brown peach gitu..



What is champagne color means?

The color champagne is a name given for various very pale tints of yellowish-orange that are close to beige. The color's name is derived from the typical color of the beverage Champagne.




Tadaa.. Cantik kan kaler ni..



Example of Bridesmaid wearing this color..



Long Dress for Bridesmaid..


Beautiful Lace Dress..


Short Dress for Bridesmaid..


So pretty isn't it?? Its like vintage wedding theme with lots of soft color.. I like it!! haha.. So, sesape yang berminat dengan kaler ni boleh la tempah awal awal sama ada nak wat baju kahwin, baju pengapit atau baju raya.. muehehe.. Me?? soon baju pengantin la.. haha..






See You Again!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥