June 16, 2015

Holiday JB



Assalamualaikum & Hi






Lamanya tak update blog kan.. Menghilang sekejap sebab internet takdak.. haha.. Sadis.. Baru hari ni nak update.. mianhae.. Story sikit.. Semalam baru jer pulang dari JB bercuti hilangkan stress kat rumah sewa sekarang.. Masalah yang melanda hanya Allah sahaja yang tahu.. Dugaan nak menyambut bulan puasa.. Mungkin ada hikmah di sebaliknyer.. Amin.. 


Ok, taknak sedey sedey kite happy sikit dengan percutian biasa kali ni.. One more time visit Benang Hijau.. Tempat wajib nak cari tudung.. sempat borong tudung dan blouse dekat kedai sebelah.. Untuk raya katanya.. hahah.. Sempat lagi tu.. Tapi rasa macam tak cukup lagi, nak shopping baju raya lagi.. haha.. Takpe, kite soping kat KL plak.. heheh.. tunggu gaji la baru best kan..



Sis and her daughter



Hari kedua tak jalan jauh pun sebab tak tahu nak pusing mane.. Singgah Tesco then g taman bawak anak buah jalan.. budak budak memang suka taman permainan.. macam kite tak penah budak kan.. hehe.. sekali da jumpa tak nak balik.. biasa la.. kat taman kan macam macam ada.. tak boring sikit budak budak nak main.. lagi lagi taman tu besar.. yang dewasa pun boleh naik slumber jer.. siap photoshoot atas buai lagi.. haha.. ada aku kesah katanyer..



Damia da nampak mainan da tak nak pandang kamera.. haha..



Selfie!!


Oleh kerana taman yang ktorang g tu besar sangat, kat sana siap ada kolam ikan lagi.. memang lawa tempat ni.. klu nak photoshoot wedding outdoor pengantin memang sesuai sangat sebab lapang dan luas.. memang cantik pemandangan die.. banyak tempat nak posing.. nama tempat ni da tak ingat ape.. haha.. sowie.. 



Luas kan kolam ni..



Kura kura


Tapi sayang masa nak g tu ingat nak tengok ikan rupa rupanya ada kura kura jer.. bilangannya pulak banyak.. ikan tak nampak langsung cuma last last tu baru nampak tapi ikan kecik jer.. hampeh.. Tapi sebenarnyer tengok kura kura berenang lagi best dari tengok ikan sebab ikan da biasa tengok.. haha.. boleh macam tu?? hehe.. boleh la dari datang takde langsung kan.. dengan cuaca panasnya pulak dah tu jalan jauh plak nak masuk ke dalam.. ok lah dapat tengok kura kura.. yang penting masuk free!! haha..



Ni kawasan sekitar tu.. lawa kan.. 
Masa tu ada orang tengah renovate mungkin untuk event.. 





Last day dah.. hukhuk.. Say goodbye to my family.. hmm.. bestnyer klu dapat sambung cuti lama lagi tapi sayang tak amik cuti lebih pun.. sayang cuti la katakan.. Tapi kali kedua ke Johor macam da tak kekok da sebab dah knal suasana tempat dan jalan tu.. Masa nak nek bas balik tu ada plak yang tego beg kite.. ntah sape sape la orang tu.. I don't like strangers k! haha..


K lah, thats all.. Selamat Berpuasa untuk semua umat islam seluruh negara.. tak sabar nak raya dah.. cuti lama.. YAHOOOOO!!


Adios!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥