April 27, 2011

People See




Haloo..moshi2..

How do you do?? arini saya cuti setelah penat dan stress keje semalam.. arini rehat2 sambil layan tenet.. hehe.. esok da keje balik..huhu.. balik keje semalam saya tengok rancangan Nona kt Tv3.. Vanida Imran cantik bila pakai bju2 kt dlm rancangan tu.. Wanita melayu terakhir (saya tak penah tengok citer ni) Boring2 plak lpas tu masuk bilik ngadap laptop pastu teringin nak tengok Vee & SHidee dalam mana2 program.. Diorang ni kaple yang sangat sweet.. Mula2 tengok drama bersiri Athirah da tau dah yang diorang berdua ni ada something..

Bunga Bunga Cinta

Romantik giler lah citer tuh.. sampaikan kisah percintaan diorang ni boleh jadi realiti.. Wow.. so sweet.. Sampai sekarang masih teringat2 cerita kisah percintaan mereka berdua ni.. Semoga rumahtangga mereka berkekalan sampai hujung nyawa.. Amin..

Pastu saya bukak plak youtube nak tengok Maharaja Lawak.. setakat ni saya baru tengok JOZAN sampai minggu ke 3.. tu pun xsempat habis sebab internet slow.. hukhuk.. minggu ke 3 memang best sangat ble part ZIZAN nyanyi lagu BABY tu.. haha.. SO SWEET.. kalah JUSTIEN BIEBER.. tapi yang tak enak nya bla tengok kat youtube ni ble baca komen2 makhluk ALLAH yang kadang2 tak hormat dan tak hargai bakat dan kebolehan orang lain.. Walaupun rupa anda tak ada orang kenal dan memang orang tak nak kenal pun, tolongla jaga bahasa2 dan kata2 tu.. Memang ada tu da tau tak berminat dengan Jozan tapi nak jugak tengok dan kalau tengok saja tak ape ni nak komen plak ntah pape., hormat la sikit dengan orang yang suka kumpulan tu.. siap kutuk2 abis tuduh2 yang macam2 plak tu..

Kadang2 saya pun ada jugak penah geram dengan artis2 lain kat Malaysia ni tapi setakat ni takde la nak lemparkan kata2 yang tak baik pada mana2 individu tu.. dah tak minat buat cara tak minat.. tutup telinga ke mata ke dan kalau boleh beredar dari situ klu da tak senang ngan artis tersebut.. sekurang2nya hilang la geram tu kan.. huhu.. tak paham2 ke..

Berbalik pada JOZAN dalam Maharaja Lawak ni.. Ada yang suka2 tuduh diorang ni GAY atau saja suka2 mempersendakan agama dengan lawak mereka.. tak baik sebenarnya.. kalau tak de lawak diorang kamu yang tuduh2 tu boleh ke buat lawak macam diorang.. belum tentu ada yang nak gelak kan.. bagi saya da ada mereka dalam dunia seni pun da begitu bagus sebab xde la sunyi sangat dari tengok2 citer Melayu kat TV tu.. Ada lawak ada la hiburan kan.. Suka2 tuduh benda tak baik tu lantak diorang la.. nak gay ke ape ke.. memang style diorang macam tu.. lagipun tengok diorang ni memang rapat dari Raja Lawak lagi pastu bersama jadi pengacara dan memang serasi pun bila bersama.. ntah kenapa la macam2 plak tuduhan yang diberi..

Pasal Zizan plak, ada jugak yang tak puas ati bile zizan tak kelakar.. hello.. tak kan la setiap minggu tu dia nak buat klakar sampai pecah perut2 yang tengok.. setakat lawak bersahaja cukup la.. tak kan nak over2 plak.. lawak ni bukan senang.. yang selama ni kita tengok zizan bukan sebab kelakar sangat tapi lawak yang bersahaja dia tu boleh curi hati pendengar dan yang tengok.. dah kalau dulu lagi tak minat memang la xminat tapi kalau peminat dia yang sebenar mesti la paham rentak Zizan kan.. jadi tolongla jangan samakan dia dulu dan sekarang.. 4ever funny ok..

Lagi satu, ada yang kata Zizan patut lagi lawak dari Johan sebab da menang artis komedi popular.. huhu.. saya sebenarnya happy sangat bila ada anugerah tu sebab tula satu2nya cara untuk atis komedi menang anugerah dan memang rezeki dia tahun ni dan tahun2 lepas pun memang patut die menang bukan sebab lawak saja tapi memang die berbakat.. Klau nak dikirakan memang Zizan dan Johan sekali masuk Raja Lawak tapi masa tu Zizan lagi menyerlah.. Kenapa tak dari dulu lagi orang mempertikaikan bakat Zizan tak boleh wat lawak dan kenapa selepas menang ABPBH ni baru orang nak mempertikaikan bakat Zizan.. huhu.. memang tak adil la.. Kalau nak ikutkan yang menang pada malam tu ada yang bukan berdasarkan bakat tapi popular semata2 pun boleh menang.. tak adil nak kata lawak Zizan da tak menjadi sekarang.. Klau tak dari dulu lagi takde yang sokong dia sampai sekarang kan..

Rezeki masing2.. walaupun Johan tak menang ABPBH, saya rasa banyak tawaran berlakon diberikan kepada Johan berbanding Zizan.. Kadang2 terfikir sepatutnya Zizan yang patut dapat banyak tawaran berlakon sebab Zizan lagi BEST.. baru tahun ni sahaja boleh nampak karier Zizan maju sikit berbanding dulu sebab rezeki dia memang tahun ni.. Dah rezeki mereka.. kadang2 ada yang boleh melawak ada yang boleh berlakon.. spekulasi2 yang tak baik memang tak elok melainkan kita ada bukti yang kukuh nak tuduh2 orang..

So, stop complaining people that you think not able to be the one that you want..

Bukan semua yang nak kita boleh dapat dan tak semua yang kita sayang boleh kekal selama lamanya.. Lumrah hidup ada yang di bawah ada yang di atas.. Entry ni sekadar luahan kata kepada HATERS JOZAN diluar sana yang xpandai nak hargai orang lain.. setiap manusia berhak menang selepas dia berusaha untuk dapatkan sesuatu melainkan tuah tu turun dari langit.. huhu..

Semoga haters2 JOZAN tak lagi membuat spekulasi negatif terutamanya untuk merperlagakan Johan dan Zizan.. masing2 punya rezeki.. masing2 punya cara.. walau macam mana sekalipun saya berterima kasih pada mereka sebab tanpa lawak diorang dunia seni ni memang sunyi.. huhu.. semoga JOZAN boleh menang untuk Maharaja Lawak kali ni.. yEAH!!!

LOVE ZIZAN!!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥