November 14, 2016

Hujung Minggu dengan OT



Assalamualaikum & Hi






Hello Monday!!


Semalam punyalah excited nak menaip tapi malangnya internet slow cam siput khinzir.. hikhok.. Jadi terpaksa continue petang ni.. huhu.. Minggu lepas sabtu ahad terpaksa keje full pagi sampai petang oleh kerana kekurangan staff.. Sangat nazak klu ikutkan tempat ktorang ni tapi nak buat macam mana.. surat pun dah hantar, setiap masa tanya perkhabaran berita orang baru tapi akhirnya takde kesudahan pun.. masih takde pengganti tempat abang yang dah lama pencen tu.. lagipun dengan keadaan sekarang kerajaan pun dah takde duit nak gaji orang baru.. walaupun "katanya" ekonomi masih stabil tapi hakikatnya memang sangat parah sekarang.. mampu berdoa jelah yang cepat cepat tempat ktorang ni dapat pengganti.. Amin.. 

Jadi minggu lepas off pun tak dapat hujung minggu pun penuh dengan overtime.. Takpelah.. kita bersyukur jelah ape adanya.. nak mengeluh orang lain lagi susah dari kita.. tengah menganggur kat rumah tunggu kerja tak dapat dapat kan.. kita ni seharusnya bersyukurlah dah ada kerja.. cuma nak mendedikasikan diri pada kerja tu susah sikit.. lagi lagi kerja jenis tak jumpa orang.. terkurung je.. hahah.. nasib..

Hari minggu anda macam mane?? harap semuanya baik baik aje.. Sekarang pun dah masuk musim hujan.. nak plan kemana mana pun dah susah.. bukan ape, nak hadap jem lagi.. tau tau jelah klu dah hujan tu konfem jalan sesak.. huhu.. Jadi baiklah kita lepas balik keje tu mandi, makan, tido.. tu jelah yang mampu.. haha.. So, thats all guys.. see u next entry!! Annyeong!!



“Pleasure in the job puts perfection in the work.” ― Aristotle





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥