December 15, 2011

Bella Calamidades






Sape tengok telenovela ni kat Tv3??best tak?? teringat dulu telenovela first saya tengok dekat Ntv7 citer La Usurpadora.. muahaha.. memang famous gila time tu.. rupa-rupanya Paulina tu memang ada kembar seiras betul2 dekat luar.. haha.. ajaib tak?ajaib tak? dua dua sama cantik sama lawa.. kakak kembarnya klu tak silap model ke peragawati macam tu lah.. tapi telenovela yang paling saya minat ialah.. tralala.. Miss Tress Hermanas.. kedua Cuando Seas Mia.. wah wah wah.. memang layan habis citer telenovela ni.. Kalau nak ikut da banyak sebenarnya bahasa asing yang saya belajar termasuklah Sepanyol yang kat dalam telenovela ni, tagalog Philiphine, Hindi, China, Korea, Thailand (dulu masa sekolah selalu tengok drama Thailand.. waa, miss of them) dan macam macam lagi.. fuyoo..

Eh, apada membebel tak tentu hala nih.. meh kita sambung bicara pasal telenovela kt Tv3 ni.. Bella Calamidades.. sebenarnya Bella tu sape ek??bukan nama heroinnya Lola ke??ke nama samarannya Lola??haha.. almaklum baru nak layan kan.. ish ish ish.. dalam beberapa episode daripada seribu episode kesemuanya ni.. setakat yang saya dah tengok, ceritanya memang banyak isu lah.. dari gossip ke bergaduh, tikam menikam, rogol dan macam macam.. seperti biasa.. sebab tu citernya leh meleret ke seribu episode kan..


Lola


Yang saya nak cerita kat sini entah kenapa daripada ramai ramai lelaki yang ada kat dalam citer tu saya suka dekat Fabian je?pengurus bar tempat keje Bella yang memegang watak agak jahat dalam citer tu.. tapi jahat ke sebenarnya si Fabian tu??memang la memula die berniat tidak baik tapi kalau dah sampai lola nak kene rogol pastu orang ramai semua benci dekat Lola tapi Fabian masih sanggup tolong bukan jahat dah namanya tu kan.. wah.. tersentuh dengan lelaki baik macam tu.. suka tengok Fabian pretend depan Lola yang semua tak suka bila tengok mereka bersama macam episode tadi.. hahaha (gelak jahat).. padan muka Marcelo.. kuikuikui..


Gary Forero

Kenapa suka Fabian je?? Sebab first episode saya tengok cerita tu masa Fabian nak selamatkan Lola dari kene rogol oleh pakcik yang jahat tu.. tetiba memang arghh.. belasah cepat! Bagi mati orang tu! Haha, bersemangat bukan main lagi.. Lepas tu ingatkan Fabian lah heronya tapi bukan..=( so sad.. kenapa bukan dia??agak pelik tengok citer ni, kenapa heronya tak macam hero2 dalam telenovela lain.. macam hero tu tak guna tak leh tolong lola.. sia sia pegang watak hero.. LOL.. mungkin ini tanggapan saya je sebab tak tengok episode mula mula sampai sekarang kan.. tapi seriously, I love watak Fabian.. he is like the hero of this telenovela even he look like a bad guy.. he is.. good inside.. I think.. and I wish Fabian and Lola could get married at the end but I know, they are not.. Hero dah sah sah orang lain.. huhu..


Danna Garcia


So sweet~


Is this the ending?? Owh, no!!


Walau macam manapun, citer ni memang best bagi orang yang takde keje macam saya.. kekeke.. Dulu masa sekolah boleh selalu tengok telenovela sebab waktu petang da habis waktu sekolah, masa dekat U ntah berapa telenovela yang terlepas tak sempat tengok dan sekarang baru leh layan yang ni.. tak tahu bleh tengok sampai last episode ke tak.. huhu.. hope so.. hope for it.. till then.. bubye.. Fabian, te kiero mucho.. nadie mas.. kekeke.. gracias =)


I wish Fabian is not intend to hurt Lola and he can be an angel for lola till the end..


Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥