February 24, 2016

Padang Pasir Pantai Klebang Melaka



Assalamualaikum & Hi







Welcome back to my old story.. haha.. Nak kata old takdelah old sangat sebab g Melaka ni baru je bulan satu tahun ni.. hehe.. Sebelum ni dah ada citer first time singgah beli coconut shake klebang kan.. famous tak famous coconut shake ni korang kene la try sendiri kepada sape yang belum cuba lagi.. tapi rasanya dah ramai kot yang sampai kat klebang coconut shake ni kan.. haha.. Kita rasa macam baru je semalam g try coconut shake tu nak describe bahawa sedapnya rasa coconut shake klebang ni.. masih terasa kesedapannya.. cehhh..

Tapi entry kali ni bukan nak cer pasal coconut shake dah.. ni dah masuk episode baru.. Alhamdulillah dapat jejakkan kaki ke padang pasir kat pantai klebang ni dengan jayanya berbekalkan nawaitu dan niat yang baik nak tengok dan kenal sendiri tempat tu.. Sebenarnya iolls tak tahu pun kewujudan padang pasir ni kat Melaka.. yezza.. Melaka uolss.. tak payah g jauh jauh.. Melaka pun hado.. hehe.. Tempat ni kawan yang suggest.. die yang tunjuk kat dalam blog someone yang dah pegi dan google kan tempat tu kat mane.. Masa memula tengok tu dalam hati cakap macam best jek.. kat mana tu.. wow.. haha.. So ktorang dah plan lepas kenduri check in hotel terus pergi tempat ni dan tak sangka tempat tu memang wow.. View was the Best.. Daebak!!

Ok, jalan nak g ke sana? guna lah google maps atau waze anda.. klu tanya kite memang tak tahu nak guna waze ni.. ni guna yang kawan punya je.. tanya bebudak sekarang memang da pandai guna segala benda alah ni.. haha.. kte tau guna maps je, gprs ni kureng sikit pengetahuannya.. mungkin sebab takde kete sendiri lagi kan.. so, tak bape nak guna waze ni.. hihi.. So, carilah pantai klebang dan akan ada satu jalan untuk masuk ke padang pasir ni.. 



The road to Padang Pasir..



Reminder yang jalan nak masuk ke sana memang berpasir dan kene follow kete depan klu nak tahu jalan mane yang bleh ikut sebab masa tu ktorang just ikut je laluan mane mane kete kat depan dan Alhamdulillah tak tersekat tengah jalan.. phew.. Ramai gak yang tak sampai separuh jalan dah tertimbus tayarnya ke dalam pasir.. nasib baik ada jugak geng geng yang dah ada kat situ tolong tolakkan kete sape sape yang tersekat tu.. bahaya jugak weii.. make sure berhati hati masa drive tu k.. Masa ktorang g tu nasib baik dalam geng ada sorang laki yang boleh tolong drive masuk ke sana dan let say klu ada kecemasan boleh la tolong yang perempuan ni.. haha.. Tengok tu, pentingnya lelaki kan.. *kembang idung abang abang kat luar.. hehe..

Ok, bila dah selamat sampai tu ktorang ape lagi keluar lah nak tengok apa yang ada.. tapi kete kene park jauh la sikit dari bukit bukit pasir tu sebab takut tayar kete tu tertimbus lagi dalam kan.. tak tertolak kete ktorang nanti.. haha.. pasirnya jenis halus halus tu.. bukan pasir kasar uoolss.. jadi memang senang nak tenggelam.. so, sila park jauh jauh dan kene lah jalan kaki nak ke tempat yang best untuk amik gambar tu.. hehe..



See?? This is Padang Pasir klebang..



Overall tempat tu memang superb lah macam berada kat negara arab.. walaupun hakikatnya kita hanya di Melaka.. muahaha.. one word.. AMAZING!! memang cun tempat tu klu nak wat photoshoot atau penggambaran video atau filem kan.. macam kat luar negara uolls.. feeling habis.. Tapi klu anda datang semata mata nak berkelah baik tak payah lah sebab tempat tu memang kosong takde pape ditambah dengan panas terik.. tak sanggup duk lama lama uolls.. tak tahannn.. lagi satu angin pun memang kuat masa ktorang g.. lagi la ala ala filem hindustan.. kahkahkah..

Ok, klu dah sampai situ.. just bayangkan anda berada di negara arab padang pasir tu.. memang macam tu lah.. sebijik!! nothing else than just pasirr.. srrrrrr.. Keluasan padang tu pun tak terkira besarnya jugak.. yang kat dalam gambar tu hanya separuh daripada padang pasir yang ada.. bayangkan.. huhu.. Dari tempat ktorang park kete sampai ke timbunan pasir tu memakan masa dalam 10 minit jugak.. memang boleh kurus uolls.. tempatnya memang luas lah.. klu nak berlari, nak berguling atau nak berenang kuak kupu kupu pun boleh.. apedehal.. haha.. 

Paling best masa sampai tu ramai yang berselfie kat atas bukit pasir tu.. klu ikutkan nak naik tengok feel acano tapi sayangnya ia sangat sangat lah tinggi uolss.. tak tercapai dek akalku.. masing masing pun tak kata ape sebab sume tak larat nak naik.. tapi ada je yang gigih naik atas tempat tinggi tinggi tu.. wuhuu.. not sure diorang wat ape tapi memang kebanyakan bukit yang ada sangat lah tinggi.. So, ktorang posing tepi tepi dan celah celah bukit je.. tu pun dah kira baguslah tu dari nan hadoo.. haha.. 



Perfect location for us to take picture!! say cheese!!



Gambar ktorang berempat pun ada dan terima kasih untuk abang yang volunteer nak amik gambar ktorang yang excited lebih macam budak budak.. haha.. entah bila lagi la dapat jejak kaki kat sini.. hehe.. Layankan jela gambar ktorang syok sendiri posing.. memang pose habis walaupun panas terik Masya Allah.. tapi elok pulak ktorang posing atas padang pasir tu.. haha.. kemain chuollls..



Anak anak dara sape ntah.. haha..



Time ni ktorang sempat la ber Janam janam janam sebab masa ni kan tengah pemes dengan lagu janam janam nih.. feeling hindustan golek golek atas padang pasir gitu.. kehkehkeh.. seb bek tak bawak sari dengan kain pelikat je menari kat situ.. kahkahkah.. *over sangat.. Sebagai persediaan lah kan, korang boleh la bawak air masak, topi, sunglasses dan apa apa yang patot.. rasanya sekejap je kot kat situ sebab sekadar nak tengok timbunan pasir pasir yang meninggi dan matahari yang terik memancarkan cahaya.. cewahh.. lain takde pape kot.. lupa plak nak rekod video kat sana klu tak mesti dah leh publish kat utube.. LOL.. *verangan lebih.. cont.. janam janam janam..



Phewitt..

Sempat lah duduk sekejap merasa kehalusan pasir pasir yang ada penuh disekeliling kita itu.. mak feeling sangat.. 



Shadow..



Ni last image sebelum kami berangkat pulang.. pehh.. sebenarnya ada lagi gambar yang ktorang ambik tapi ni je yang boleh share ngan korang.. best of the best gitu.. klu banyak sangat berat pulak kuota internet korang nak bukak.. LOL.. Amacam uolls?? menarik tak?? Klu ada masa dan kepada yang suka ber 'photoshoot & selpie macam iolls ni disarankan supaya berkunjunglah ke sana sementara masuk free.. haha.. kot kot da kene bayar ke tahun depan.. *macam melampau.. 

Papepun ni antara entry yang I'm excited the most to share with you because who doesn't like to take picture and see the beautiful place like this.. right? Walaupun ia hanyalah sekadar padang pasir tapi ia tetap menakjubkan untuk dilihat dan dikongsi bersama.. its rare to see it guys.. believe me.. applause to me & my friends.. yeay!! 



Thats all for this time.. See ya!! muach muach..





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥