February 16, 2016

Tahniah Sam & Tilla



Assalamualaikum & Hi



Sam & Syatilla


Tahniah untuk couple of the year Sam & pasangan Syatilla Melvin.. Mereka telah mengumumkan untuk berkahwin pada tahun ini di bulan Februari iaitu baru je berlangsung minggu lepas.. meriahnya dari pre wedding ke majlis bertunang & berinai sampailah ke hari akad nikah dan bersanding dikedua belah pihak.. peww.. ingat senang kerja orang kahwin.. harap harap berkekalanlah hendaknya pasangan ini sampai bila bila yer.. tak nak lah nanti terdengar pulak desas desus yang macam macam kan.. dunia artis.. biasalah.. hehe.. but just forget about that.. they already got married and lets wish them good luck.. sape tak nak bahagia sampai syurga kan..

Dah lama sebenarnya tak meriah macam ni lebih lebih lagi ada rakan artis lain yang melangsungkan perkahwinan mereka lebih kurang pada tarikh yang sama iaitu Akim & Stacy.. masing masing memang wow habis dengan tema kahwin yang superb dan meriah.. tahniah tahniah.. aa.. tuan blog ni bila lagi?? aaa.. eloklah beralih ke next topik sebab calon pun takdek lagi.. kuikuikui..



Kad Kawin mereka.. So sweet..



Nak cer la sikit pasal Syatilla ni.. mungkin ramai yang terkejut dan tak berapa nak percaya yang tilla ni menjadi pilihan si sam ni akhirnya.. ramai duk kata Fazura lah dan ramai gak yang kata si tilla ni macam over je lebih yang sam tu nak kat dia.. tuptup diorang ni sebenarnya dah kenal sejak 6 tahun yang lalu.. so long kan.. jodoh mereka ni panjang rupanya.. Alhamdulillah lah kan.. jadi kepada sape yang tak bape suka dengan si tilla ni eloklah insaf dan terima hakikat yang sam ni memang sayang dekat tilla dan tilla tu sebenarnya da banyak bersabar dengan kerenah peminat peminat husband die.. sungguh tabah beliau ini.. salute.. dah sampai ke jinjang pelamin pun.. hihi.. bahagianya rasa.. wakakaka.. *ni sape yang kawin ni.. haha..



Majlis Berinai 



Majlis Akad Nikah


Ada plak surprise nya masa majlis akad nikah diorang ni.. sam boleh pulak purak purak pengsan.. ngadenya abang sam kita ni.. si tilla bukan main cuak lagi.. katanya tak penah tengok si suami pengsan macam tu.. mane taknyer.. belakon ghupernyer.. haha.. maknya pun join sekali menyakat menantu kesayangan.. bertabahlah punya husband dan mak mentua macam ni.. rupa rupanya diorang plan nak tiup lilin kek hari jadi tilla masa tu.. kemain lagi diorang wat gimik ek.. hihi.. kita nak jugak surprise macam ni!! *gedikkk 



Moncong itik by Pengantin..



Majlis Resepsi


Majlis resepsi diorang kat hotel ni memang grand gayanya persis putera raja dan permaisuri gitu.. for me simple like this is more beautiful than before sebab sebelum ni tilla pakai turban kan.. macam tak sesuai gtu.. klu shawl macam ni barulah nampak sesuai dan beautiful.. but she is beautiful already.. don't get jealous people.. hehe..






Maka selesailah majlis wedding of the year pasangan ini.. semoga berbahagia dan kekal hingga ke jannah bak kata orang jaman sekarang.. hehe.. mereka ni sesuai sangat, berkawan pun da lama kira masing masing pun da kenal la perangai dan tingkah laku diorang kan.. sebaiknya klu ada pape yang tak disenangi berlaku, diorang boleh bawak berbincang dulu kan.. kedua belah keluarga pun dikatakan dah kenal rapat dan saling mengenali gitu.. I think there is no problem kan.. but its their rumah tangga.. we should pray for their happiness.. right?? hehe..

Now lets pray me got a man too.. 


Where is my man???





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥