March 03, 2016

Review: Lost In the Pacific



Assalamualaikum & Hi



Meh la kte wat review sikit pasal filem yang baru kita tonton minggu lepas bertarikh 25hb February.. hari gaji tu afdol kiranya menggunakan duit gaji yang baru masuk tu g tengok wayang.. muahaha.. tapi agak mengecewakan banyak cite tak best masa tu.. banyak muka Gerard Butler je.. lagipun takde yang kecoh kate cite die best jadi tak nak ah tengok cite baru si Gerard tu.. haha.. Tengok punyer tengok, Deadpool pun macam da nak abis tayang jerk.. tak laku kott.. ada plak timing tak sesuai langsung pukul 11 malam.. tak larat nak tunggu oii.. jadi tak kesampaian nak tengok abam Ryan Reynolds yang super handsome tu.. haha.. So, proceed lah tengok Lost In the Pacific.. dalam hati mintak mintak lah best.. rupa rupanya.. jeng jeng jeng..



Summary:

The inaugural flight of a luxurious new commercial aircraft, filled with elite passengers, is forced to make an emergency landing on a seemingly deserted island after encountering a tremendous storm while crossing the Pacific Ocean. On the island (Fortune Island) the passengers and crew encounter unspeakable terror and only some narrowly escape. The mysterious emergence of two gunmen, who know more than what they reveal, joins the fate of the flight with a lone aircraft carrier in the middle of the ocean. Who will survive and who will be forever lost in the Pacific?






Okeh, memula masuk tengok first part dah mula cuak first, sebab takde subtitle.. what!! unless you are superb in English so no problem lah.. but klu yang datang tu sepatah haram tak paham bahasa inggeris tak ke mati kutu nak paham ape yang dibualkan.. haha.. Second, saya difahamkan ni citer chinese yang first time guna bahasa inggeris in film.. kat situ dah damn! sape suh tak tengok trailer dulu sebelum tengok.. haha.. totally memang filem chinese cuma kali ni kelainannya diorang speak in English.. Mati mati ingat filem Hollywood.. LOL.. Third, I'm so distracted atau terganggu dengan dialek English pelakon utama wanita filem tu lakonan Zhang Yuqi.. siyes wei english die belit belit nak paham (kan takde subtitle..LOL..) Klu korang tengok filem Hollywood Jackie Chan masa die speak english lagi better wei dari pompuan ni.. siyes siyes.. no kidding you ok.. rasa nak je suh die masuk kelas bahasa inggeris sebelum belakon filem tu.. haha.. sorry for her fans.. she can't speak English.. LOL.. so, tu je kot kelemahan filem tu.. 



Zhang Yuqi



Get back to the movie.. selain yang kat atas tu sebenarnya citer ni takdelah boring sesangat (sebab tak paham.. haha) Memula dalam hati nak je angkat bontot balik tapi dah masuk tengah tengah tu dah makin ok.. ok part diorang landing kat tengah tengah hutan pacific (tak mention hutan mana) bila mana kuar plot sebenar cite tu.. ada spesis binatang yang telah dikacuk dengan kucing jadi macam bahaya gila kucing tu.. (makan orang.. grrrr.. meow) macam meow mix serigala kot.. haha.. tapi ni memang nampak la edit guna komputer.. kahkahkah.. Mungkin sound effectnya sangat bagus tu buat citer tu gempak sikit.. terkejut gak woi masa kucing tu kuar.. aww aww..

So, lepas ada pilot dan sorang pemberita yang mati kene baham dengan binatang buas tu barulah si pompuan watak utama yang pelat inggeris tu cepat cepat nak berambus bersama semua Vip yang ada.. masa diorang kene buru ngan binatang ganas tu ada 2 orang yang datang selamatkan mereka.. ingatkan baik rupanya ada agenda tersendiri.. Diorang nak hijack kapal terbang tu sebab nak g amik duit bli klon kucing ganas tadi.. (pepandai je aku translate bi diorang ke bm.. haha) 

One more thing, ada sorang tukang masak tu (hero cite ni) dulu adalah bekas askar.. die la yang bantu Ruo Xin (Zhang Yuqi) masa nak selamatkan kapal terbang tu dari 2 pengganas yang muncul tadi.. Handsome gak tukang masak tu.. macam kenal.. mana taknyer, pelakon yang jadi tukang masak tu dulu penah belakon jadi Clark Kent dalam filem Superman Returns.. ingat tak filem superman returns?? hehe.. namanya Brandon Routh.. da lama tak tengok die belakon kan.. huhu.. mungkin senyap lepas belakon jadi Superman.. hehe..



Brandon Routh



Ok, lepas kapal tu dah kene hijack dengan pengganas maka macam macam lah yang terjadi sampailah kapal terbang tu mendarat atas satu tangki atau lebih kurang kapal besar yang mana terdapatnya semua jenis binatang yang telah diklon menjadi ganas tu.. (not sure project ape diorang buat).. sebelum meletup tempat tu sempat lah diorang isi tangki helikopter yang ada dan berlepas balik meninggalkan segala makhluk yang ada sehingga meletup tempat tu.. kebaboommm!!!

Citer ni memang straight forward takde meleret leret.. tu yang best.. part yang sensored (teetttttt.. 18sx) pun takde sebab kisah nak selamatkan diri je.. So, klu nak kasi bintang bole la bole.. 2 setengah dari 5 bintang.. kijam.. haha.. sesape yang nak tengok kene la tabahkan diri 5 ke 10 minit tu sebelum masuk part mencabar dan meletup tu.. Dinasihatkan jugak tak tengok pun takpe sebab tak rugi mane pun.. hahah.. jahat.. 


So, apelagi.. next terjah filem lain pulaks.. adiossaahhh..





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥