September 20, 2015

Polis Evo OST




Assalamualaikum & Hi



Sesape kat sini yang dah tengok Polis Evo?? ramai bagi feedback cite ni best sebab ada aksi dan komedi.. tak kurang yang bagi negatif feedback cakap tak setanding filem luar negara dan banyak komen pasal lawak Zizan tak menjadi.. t saya komen untuk feedback ni k.. haha.. 

Selain filem diorang Ost filem Polis Evo ni pun tak kurang hebat sebab dah lama dengar kat radio rupa rupanya diorang tengah promote filem Polis Evo ni.. Macam biasa, lagu Joe Flizzow ni memang banyak maksud tersirat dan yang dengar tu kene faham betul betul.. haha.. Tapi lagu ni memang addicted lama lama dengar mungkin sebab ada lirik "Kejut harimau yang sedang tidur" kot.. haha.. Jom layan MV OST filem Polis Evo ni..







LIRIK LAGU EVO

Kejut harimau yang sedang tidur
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Korbankan harga diri kerana ego
Nanti kena tangkap

Di jalan raya
Masih jalan bergaya
My crew with me till the wheels fall off
Uh
Takda tayar tetap ada janji
Sumpah setia sehingga akhir hayat
Dan hujung dunia
Budak-budak gua bawah blok
Masih ada di Ghetto
Kereta dah tukar block
Boleh cucuk Toretto
Dan budak-budak dalam blok-blok
Ibu pejabat masih bermesyuarat
Guna setiap saat

Kan gua dah cakap budak kartel cekap
Tabik dari askar polis dan pengakap
Main monopoly korang masih main congkak
Lu merangkak kalau nak tengok gua dongak
Budak subang semua kenal kapal terbang
So fly gari pramugari sorang-sorang
No Lah Flizzow tidak pernah tipu korang
In Top Form tapi bukan cakap pasal borang

Ke kiri ke kanan
Hati-hati bila dijalanan
Di sini Di sana
Cari kawan jangan cari lawan

Jangan
Kejut harimau yang sedang tidur
Salah
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Jangan
Korbankan harga diri kerana ego
Salah
Nanti kena tangkap dengan polis evo
EVO … EVO
Jangan kejut harimau tidur
EVO … EVO
Di jalan mati susah hidup

Wow !
Lu pasang waze pukul 3 pagi
Tengok sekali no cops
Tiba-tiba bila simpang kiri ada roadblock
U-Turn?
Kenapa kamu lari?
Kalau kau tidak bersalah kenapa tangan bergari huh?
Vroommmm
Engine Evo berbunyi
Satu jam di balai boleh buat kamu sunyi
Kalau kau hilang suara aku boleh tolong cari
Kalau tak telefon brother kenapa satu kampung mari?
No back up
One-two saja
Polis entry want to jaga
Lampu biru buat lu gelabah
I can see that your mata rabak
No back up
Aku sahaja
Polis entry want to jaga
Bila lu nampak lampu waja
Cuak better run to mama

Ke kiri ke kanan
Hati-hati bila di jalanan
Di sini Di sana
Cari kawan jangan cari lawan

Jangan
Kejut harimau yang sedang tidur
Salah
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Jangan
Korbankan harga diri kerana ego
Salah
Nanti kena tangkap dengan polis evo
EVO … EVO
Jangan kejut harimau tidur
EVO … EVO
Di jalan mati susah hidup

Gua tak jaga kL tapi kL jaga gua
Ingat pesanan orang tua
Jangan mudah lupa
Jangan mudah riak
Aku takkan sombong
Ingin pergi jauh mereka lihat guna teropong
Sekarang jaga keluarga
Dulu keluarga jaga gua
Ingat pesanan mama
Jangan mudah lupa
Jangan mudah takut
Kerna ku tidak gentar
Kerna semua didunia ini hanya sebentar
Kerna semua didunia ini hanya sebentar
Kejut harimau yang sedang tidur
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Korbankan harga diri kerana ego
Nanti kena tangkap dengan polis evo

Jangan
Kejut harimau yang sedang tidur
Salah
Masuk jalan mati susah untuk hidup
Jangan korbankan harga diri kerana ego
Salah
Nanti kena tangkap dengan polis evo
EVO … EVO
Jangan kejut harimau tidur
EVO … EVO
Jalan mati susah hidup
EVO … EVO
Jangan kejut harimau tidur
EVO … EVO
Jalan mati susah hidup





BTW, tahniah untuk pengarah filem Polis Evo, Ghaz Abu Bakar yang berjaya menghasilkan filem aksi yang boleh bersaing dengan filem filem melayu lain.. Da lama rasanya takde filem komedi aksi kat Malaysia ni dan filem ni keluar tepat pada masanya sebab mungkin ramai dah jemu dengan filem adaptasi novel yang bercintan cintun dan meleret leret tu.. Yup, I love komedi esp klu ada Zizan Razak.. my first and only comedian I love in Malaysia.. Mungkin yang komen negatif pasal Zizan masih belum dapat terima lawak cara Zizan yang tersendiri yang saya rasa sangat spontan dan tak over macam orang lain.. Mungkin yang kata zizan sombong tu tak kenal die lagi dan yang kata zizan tak lawak mungkin otak die tu dah tak boleh terima zizan.. maybe?? i don't know.. they need to ask them self.. haha..

Satu lagi ramai yang kata filem melayu tak boleh bersaing dan tak setanding dengan filem luar negara.. beb, mana mungkin filem Malaysia bleh setanding dengan negara luar.. tengok talent, looks, technology diorang macam mane.. klu ada sama pun mungkin filem KRU ada teknik cgi (if i not spelling wrong) yang diguna untuk filem filem yang lepas tapi tu pun masih lack lagi kan.. so jangan la expect filem Malaysia setanding diorang.. Klu bleh respect karya orang Malaysia dan pelakon pelakon yang ada.. Klu bagus kita ambil, klu tak bagus kita baiki lagi.. betul tak.. hehe



Why both so handsome!! 



Ok, rasa macam nak tengok tak filem ni?? bagus g tengok sebab boleh nilai sendiri dari kaca mata kita dari dengar je orang judge kan.. haha.. Klu berkesempatan nak jugak tengok aksi terbaik dan gabungan mantap Zizan & Sam ni.. bile lagi boleh tengok abang abang hensem ni bergabung.. hehe.. Hope you guys check it out! Fighting!



"Jangan kejut harimau yang sedang tidur"






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥