May 23, 2015

Mermaid Dress





Assalamualaikum & Hi







Tercetusnya idea nak review mermaid dress setelah terjebak dengan rancangan Say Yes to The Dress.. Sape suka tengok rancangan ni kite geng!! haha.. Kat Diva sekali die tayang 2 3 episode terus.. tu yang i loike.. Suka tengok para para pengantin yang mencari dress kesukaan mereka.. ada yang cerewet, ada yang tak cukup bujet, ada yang ayah mak die yang belikan, ada bawak kawan yang banyak songeh (macam die yang nak kawin) dan macam macam perangai lah.. sebab tu ada episode khas Randy Knows The best! LOL.. lagi syok tengok sebab die siap siap kategorikan perangai orang yang datang tu macam mane..hehe.. 


Rancangan mat salleh ni memang banyak idea.. tak bosan tengok.. haha.. Tapi bukan ape la nak cakap, yang datang tu kadang tengok sume pasangan ada pro & contra contoh yang cantik dapat yang tak hensem, muda dapat yang tua, yang kawin kali kedua pun datang cari baju kat situ lagi walaupun da tau yang first tu da divorce lepas kawin guna baju kat situ..haha.. macam macam la diorang ni.. Paling tak suka tengok yang cerewet bila memilih.. nak perfect sangat sampai kiter yang tengok ni pun pening..haha.. Biasa la, pengantin pompuan kan..tak gelabah bukan pompuan name die.. segala benda nak kene handle..ngehehe..


Sebelum tengok rancangan ni tak penah amik tahu pun nama nama dress kawin ni dan tak terfikir pun nama dress ni mermaid?? first time tengok ntah mane same dengan mermaid nyer.. rupa rupanya tang kembang bawah tu sama dengan mermaid.. mungkin tu kot yang dinamakan mermaid dress.. Orang melayu kiter boleh jer nak copy tapi agak sendat la sebab ikot body.. tapi rasanya saya ada tertengok kat instagram da ada orang design baju kurung jenis macam ni cuma atas tu die wat cam baju kurung dan bawah buat kembang sikit.. LAWOO laa.. hikhik..






Klu tanya design ape yang saya suka, dulu suka dress kembang macam Cinderella pakai tu.. tapi lepas tengok dress jenis macam ni pun terikut sekali rasa macam cantik sangat la.. yang body solid molid slim melim tu memang sesuai la pakai sebab takde la nampak montok nak pakai..hehe.. tapi yang gebu gebas pun ada yang cuba.. ape salahnyer kan.. 


Second, dress tu kene ada lace macam kat atas.. klu seksi kene la letak alas kat bawah..lagi cun..heheh.. Sebenarnya banyak gaya dress guna lace.. rambang mata nak pilih.. owh.. berangannyer bila nak jadi pengantin ni..hehe.. *Wink wink



Dress ni memang gojes!!! Top ranking!!



Sweet like a bird!!



Top on list too!!!



This one so princessa gitu.. OMG!!






Yang last ni keterujaan tu lebih sebab paling suka klu design macam ni.. Tapi klu yang real takkan nak wat meleret panjang macam tu kan.. pakai veil lagi.. heheh.. In Sya Allah klu ada duit lebih boleh la design macam ni.. ape kata anda? Wah.. macam puteri raja la macam ni.. *Pengsan.. haha..


Oleh kerana raya pun tinggal tak kurang 2 bulan lagi.. boleh la usha usha design baju raya kan.. *larik topik.. Tahun ni rasanya beli siap kot.. senang.. bukan ape, nak tempah pun da takde orang nak amik.. hukhuk.. kesian.. Tema tahun ni da tetap kaler GREY.. Skirt da ada cuma nak cari baju at the top tu.. susah sikit.. klu ada jenis lace macam baju pengantin tu mesti best kan.. hehe.. berangan lagi.. 



Amacam.. berkenan tak dengan mermaid dress ni.. 
Klu bleh nak satu in future maybe??


#letsprayforit
#iwannagetmarriedsoon



“To be fully seen by somebody, then, and be loved anyhow - this is a human offering that can border on miraculous.” ― Elizabeth Gilbert, Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage









Cdt picture to: weheartit.com





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥