May 29, 2015

Jenis Jenis Orang Dalam Karaoke




Assalamualaikum & Hi







Siapa antara korang yang da tengok atau tertengok klip video kat youtube bertajuk 'Jenis Jenis Orang Dalam Karaoke' ?? Ala, sape yang tak pernah taip je tajuk tu k.. haha.. sebenarnya kesemua jenis tu memang ada dan wujud tiap kali g karaoke.. haha.. Dulu saya shy shy cat gak nak nyanyi macam abang yang nyanyi 'merecik' tu.. ntah first time dengar ayat merecik.. haha.. tapi kite nyanyi takde la best pun cuma malu jer lebih.. muahaha.. gelak kat diri sendiri.. heheh.. Kekadang bukan sajer tak nak  nyanyi takot nanti sume menangis tak pasal banjir pulak kat dalam tu.. haha.. Tapi serius lucu gle tengok cara diorang mengadaptasi balik jenis jenis orang dalam karaoke ni.. haha.. tengok 10 kali pun tak jemu sebab ape? sebab benda tu jadi kat kita kan.. hehe


Fenomena yang kerap berlaku pada saya baru baru ni ialah #taktahulagu secara tiba tiba.. haha.. da konfiden giler da pilih lagu tu last last tak tahu nak nyanyi.. hampeh.. wat malu kat orang jer.. tapi seb bek time tu nyanyi ngan kakak dan adik ipar die.. Kakak saya lagi teruk, pitching dan note lari terus.. haha.. nama pun bukan penyanyi kan.. hahaha.. GELAK KUAT KUAT..



Geng Karok dulu dulu..



Rasanya yang banyak banyak tu paling teruk lari note atau lagu tak masuk kot nak nyanyi.. haha.. klu diorang labelkan lagi teruk.. #tempokelaut..  Pesanan sikit.. klu sah sah da rasa suara tak best tu tak payah la over confident nak nyanyi melainkan kawan yang anda bawak tu boleh terima anda seadanya.. kehkehkeh.. klu boleh tahan takkan die nak maki jugak kan.. haha.. 


Yang paling biasa tu #bayartapitaknyanyi kerap berlaku masa saya mula mula menjinakkan diri dalam bidang karaoke.. dulu dulu orang panggil karok jamban.. sebab murah.. sekarang orang da tak g karok jamban sebab sume budak budak da kaya raya.. hehe.. Memula dulu masuk dan bayar skali tapi malas nak nyanyi sebab tu lah.. sebab tak nak banjir.. padahal suara bukan sedap sangat pun nak jual mahal.. haha.. Tambah pulak culture shock first time masuk bilik karaoke.. lagi la.. susah nak kuar suara.. tunggu kawan abis turn baru nyanyi.. sebijik la macam dalam vid tu.. hehe..



Mengimbau kembali p karok ngan kawan tempat keje.. hehe.. Windunyerrrrrr..



Yang last message tu memang win.. memang wujud orang putus cinta sebab pergi karaoke.. mungkin pompuan atau laki tu sentap tak ajak die atau memang da feed up dengan laki atau pompuan tu.. haha.. tapi setakat ni kawan saya takde lagi la yang macam tu sebab biasa yang g tu single atau memang da tau bf or laki die tak suka atau memang die sendiri pun tak suka die memang takkan g karok.. haha.. 



Layan perasaan tuu.. hehe





Sesape yang nak tengok lagi jom la layan sekali lagi.. haha..

ANNYEONG!!












Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥