May 28, 2015

Alarm Not Ringing!




Assalamualaikum & Hi







Apa yang akan terjadi bila alarm atau jam yang anda da set tak berbunyi?? Rasa nak marah tak?? haha.. tu la yang berlaku pada saya hari ni.. Cun set timing nak bangun sahur ingat boleh la makan sebelum azan tapi tetiba sedar sedar da pukul 530 pagi.. haha.. Dalam hati apesal jam dekat handphone ni tak berbunyi ek?? nak kata henphone off, hidup.. nak kata tak set, da set.. nak kata da off masa mamai mamai tdo takde plak rasanya.. adoi.. masalah btol.. Ni first time tau henphone kite tak bunyi padahal hari biasa da set time ok jer bunyi nyer.. hukhukhuk


Tahu kah anda Alarm ni sangat penting bagi yang bekerja.. haha.. macam nightmare klu tibe tibe sedar jer da masuk pukul 8 pada sesiapa yang masuk kul 8 la.. saya paling awal sebab keje shift masuk kul 7.. lagi awal dari opis hour.. mane tak nanye kawan yang tunggu turn nak balik tu tunggu kite tak sampai sampai.. haha.. kecoh dibuatnyer.. Alkisahnyer.. benda ni da terjadi bulan lepas klu tak silap.. Da set ok punyer jam pastu jenis saya klu alarm tu da bunyi matikan terus pastu sambung tdo balik.. haha.. ala, macam korang tak penah buat.. Nama je set alarm tapi tuan tak bangun bangun.. heheh.. Biasa klu da tdo balik nak bujet kejap jela last last dah terlanjur plak tdo sampai da nak dekat pukul 7.. haaaaaaaaaaa.. mane tak gelabahnyer.. salah sediri tak nak bangun awal awal tu kenape.. haha..






Jadi kesimpulannya, jangan nak salahkan jam jer klu tuan die sendiri tu malas nak bangun.. haha.. Pernah terfikir tak klu dalam dunia ni takde jam yang boleh bantu kiter untuk bangun?? mesti huru hara kan idup.. tu sebab orang kata masa itu emas.. Pandai pandai la bahagi masa klu tak nak terlepas sesuatu.. kan da dapat pengajaran hari ni.. heheh..


Okes, sok kiter tengok plak sahur kali ni dapat bangun tak macam biasa.. kehkehkeh..

Adios..


Selamat berbuka puasa!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥