April 30, 2015

Kursus oh Kursus





Assalamualaikum & Hi



Bersama dengan entry tertangguh lagi kali ni.. haha.. 2 minggu lepas baru je habis kursus dekat Kem PLKN Princess Haliza, Sepang.. Sebenarnyer ni first dengar nama kem ni, biasanya jarang kem macam ni letak nama orang tapi kali ni ada nama Princess Haliza gitu.. Asal usul nama ni dari mana?? jangan tanya saya, p google sendiri k..haha.. Just so you know, saya bekas pelatih PLKN k..tapi da lama la tinggalkan kem.. Rindunyer dekat kawan kawan, cikgu cikgu, masuk redah hutan, tido dalam kemah masa tengah hujan, kawad kaki tengah tengah panas dan makan lebih 3 kali sari.. dan banyak lagiiiiiiiiii.. tapi klu kata nak masuk tak kali kedua?? takmooo lahhh.. haha.. tapi sape yang tak pernah masuk PKN memang rugi la.. tak rasa apa yang kami da rasa..haha..



I'm Here!



Okeh, sementara masih segar dalam ingatan ni, meh citer sikit tentang kursus ni.. Hari pertama bertolak ingat bole la rehat rehat kejap amik udara tapi hampes, petang dan malam da start kelas.. Cuaca kat sini tak payah nak cakap, kipas no5 pun tak terasa malah mandi pun terasa macam tak mandi sentiasa bepeloh walaupun aktiviti hanya dalam kelas.. Bahang tu Ya Allah. hanya tuhan je yang tahu.. 


Hari kedua masuk kelas cam biasa tapi petang tu da ada aktiviti lain.. ni yang kelakor, diorang suh tutup mata pastu keliling satu kem tu.. macam macam halangan ada tapi sebenarnya diorang blok guna kayu, tali dan orang orang yang kacau kacau kiter masa lalu depan diorang.. biler tengok video tu balik memang kelakar la.. kemain hakak hakak kat belakang slow takut ada pape kat depan.. hampes betul.. 



Introducing My Group



Aktiviti malam pulak ada Samurai, yang ni lagi kelakar nak citer.. haha.. Da la tengah malam pastu dengan music yang takleh blah mula mula cam seram jer.. masuk je dewan tengok ada orang jepun pakai baju samurai dengan pedangnya.. Orang tu memang giler kelakar, siap pandai belakon cakap jepun padahal tu salah sorang organizer kursus ni.. lagi hampes.. Mula mula je nampak seram sebab suh main ngan pedang tapi last last yang jadi samurai tu dapat pedang 'shogun' yang budak budak main tu.. hadoiii.. totally kelakar giler.. memang gelak kteorang tak hengat malam tu.. hahaha.. jap, nak sambung gelak jap.. hahahaha..



Candid jap.. shhhh..



Antara makanan yang disediakan.. 
Makan free uoolss.. jangan nak komplen sangat lah.. haha



Ok, masuk hari last yang ni last aktiviti sebelum malam iaitu Explorace.. alah, klu nyer senang senang nak dapat cuma yang mencabar sikit kene cantumkan pieces tu jadi empat segi.. pusing punya pusing, telek punya telek akhirnya group ktorang lepas.. Tapi disebabkan cuaca panas sangat, tu jelah cabaran paling kuat sepanjang kursus ni.. seb baik tak pengsan jer..hikhokkk..



Kene ikat kaki waktu explorace



Negotiate sikit..



Hari last rasa macam Ya Allah.. Happy sangat tak terkira rasanya.. duk dalam tu bukan macam 3 hari tapi rasa macam 3 bulan!! ada kata saya tak biasa dengan aktiviti macam ni.. nop, they are wrong ok.. saya da lalu lebih dari ni masa PLKN dulu cuma mungkin diorang ingat benda tu da lama so whats a big deals??.. diorang pun da lalu sama macam pelatih pelatih lain cuma beza bukan 3 bulan jer.. haha.. takpelah, yang penting semua da lepas kan.. 



Penutup kursus



My kakak kakak..



Hakak hakak senior ada yang kata sonok sebab masa diorang dulu takde lagi PKN ni tapi klu tanya budak budak lepas SPM semua kata tak nak.. haha.. terbalik kenn.. Ada plak yang kata macam mane la pelatih pelatih duk kat sini 3 bulan.. klu tanya saya dulu kem saya jauh beza dengan kem ni sebab kat kem ni orang kata tempat vvip dan artis yang masuk jadi semua lengkap lah kan.. Klu kem saya dulu takde shower macam kem ni.. semua mandi kat luar atau dalam toilet.. dan bilik ktorang dulu pun jauh kene naik bukit.. yang ni masuk je pintu pagar depan tu jer da bilik dom diorang.. Jadi beruntung la yang dapat kem ni.. Klu tanya aktiviti plak mungkin tiada beza dengan kem lain cuma pengalaman tu jela yang tak dapat di jual beli kan.. Alhamdulillah da lepas dan terasa rindu plak dekat kem lama.. hehe..



Sesi bergambar dengan kaum lelaki.. 
Yang kaum pompuan dalam kamera organizer.. hehe..





Finally its Over!!Yeay!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥