April 12, 2015

Flaming Steamboat yaw!!



Assalamualaikum & Hi



Jom mengenyangkan mata anda dengan entry tertangguh saya kali ni.. haha.. Jangan jeles lepas tengok entry ni.. Mungkin akan menarik anda dan duit duit anda sekali nak makan kat sini.. haha.. Sape yang tak penah makan dekat Flaming Steamboat ni memang akan menyesal sebab konfem anda puas hati.. Rasanya tempat ni je bagi saya betul betul memuaskan klu nak makan steamboat.. Harga?? Ikut pendapatan masing masing.. kuikuikui.. Macam saya yang sederhana miskin ni layak makan setahun sekali jer.. tapi klu ada duit lebih dan memang da tahap mengidam 100% tu apa salahnyer g makan lagi kan.. ngehngehngeh.. Ok, Bismillah dulu yer.. *walaupun tengok gambar jer.. haha..



Nasi Goreng buat anda yang tengah lapar tahap gaban ataupun malas nak rebus rebus semua jenis makanan laut tu.. hehe


Sebenarnya da lama nak publish entry ni tapi tak berkesempatan sebab buat post lain dulu.. tapi kali ni malas nak peram lama lama.. Saya g makan ni masa bulan 2 tahun ni.. Harga memang da naik sebelum GST lagi sebab tahun sebelum ni last saya makan hanya RM28 je tapi sekarang da RM35.. Jangan wat wat terkejut adik adik kakak kakak abang abang.. Terlajak larissss!! *erkk


Tadi saya sempat google dan bukak FB Flaming ni nak tau harga terbaru lepas GST.. memang tak syak lagi.. Harga naik!! haha.. Harga untuk dewasa RM 35.55 nett dan kanak-kanak RM 14.80 nett (harga termasuk 6% GST) .. Ni orang yang kt FB tu bagitau k.. Klu nak maklumat lebih lanjut terjah FB diorang.. hehe.. Jadi sila pk 20 kali sebelum g.. LOL




Ni pinggan pertama lepas memilih milih yang mana berkenan di hati.. Cukup?? memang tak cukup.. haha



Masukkan ke dalam ni semua yang diamik tadi..


Okeh.. kita masukkan dalam periuk ajaib serbaguna ni.. Tunggu sampai masak k.. Pada amatan patik takdela lama sangat nak kene tunggu sebab die masak sekejap jer.. Kecuali letak ketam sotong atau udang tu kene la tunggu lama sikit.. Rasa sup dan tomyam tu memang sedap dan sesuai dengan makanan laut semua ni.. Yam yam yam..



Taraaaaaaaa.. Da masak kan?? apa lagi.. kite bedal ajer semua..



Tak terliur lagi tak tahu nak cakap ape.. haha



Ubi Kentang Goreng cicah sos.. ermmm..


Masa tu diorang ada sediakan banyak lagi selain makanan laut contoh nasi goreng, ubi kentang ni, ayam goreng dan side dishes lain.. Goreng goreng pun ada.. Jangan risau.. balik memang bawak perut tak kosong.. siap susah nak bangun lagi.. haha *macam kene je situasi saya hari tu.. Terlampau kenyang u oolsss.. 



Pencuci mulut..


Da puas hati makan rebus rebus dan semua pun da selamat masuk dalam perut kite sambung lagi dengan pencuci mulut ni.. Kuih pau tu comel comel jer.. macam saya.. *poyonyer minah ni



Must grab item!


Aiskrim memang last sekali saya amik sebelum balik sebab me love ice cream.. I scream U scream We love ice cream!! Gitu.. Klu nak sedap makan dengan marshmallow dan biskut batang tu.. Ermm.. Tabur tabur dengan cokolat tabur.. lagi power.. Alhamdulillah da merasa hampir kesemua makanan kat kedai tu.. Bayar mahal mahal beb.. takkan makan sikit jer.. tak berbaloi.. haha..



Me with Happy Face


Gambar kat atas ni masa makan ngan member lepas buka puasa tahun lepas klu tak silap.. tempat yang sama cuma kali ni saya g makan sorang sebab member semua bz dengan hal masing masing.. Jadi klu nak melantak sorang pun apedehal.. perut kite bukan perut orang.. muahaha.. Yang penting Coz I'm Happyyyy..


Ok, acaner pendapat anda dengan tempat ni?? Klu saya yang memang peminat steamboat memang rekemen kan korang makan sini sebab berbaloi baloi.. Masa mula mula kenal tempat ni memang fall in love terus nak makan lagi tapi mungkin lepas ni da jarang lagi nak makan.. Tengok masa dan kewangan.. Ye lah, ekonomi pun tak berape stabil.. hehe.. Jadi, ape lagi.. Selamat 'bersteamboat' untuk peminat peminat steamboat!! Peace yaw!!




See You Again!!







Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥