April 10, 2015

Me Love Stripes





Assalamualaikum & Hi




Pe khabar semua?? Harap harap sihat sejahtera selalu okeh.. Malam ni nak kongsi sikit minat saya pada benda stripes atau benda jalur jalur ni.. First of all..



What is stripe?? 

1. a. A long narrow band distinguished, as by color or texture, from the surrounding material or surface.    
b. A textile pattern of parallel bands or lines on a contrasting background.    
c. A fabric having such a pattern. 
2. A strip of cloth or braid worn on a uniform to indicate rank, awards received, or length of service; a chevron. 
3. Sort; kind: "All Fascists are not of one mind, one stripe" (Lillian Hellman).




Hambik kau, siap ada maksud translation lagi.. Bagus untuk tambah pengetahuan mane yang tak tahu ape itu stripes.. LOL.. Sebenarnya kalau nak diikutkan banyak corak corak yang cantik lagi dari stripes contoh Flowers, Woods, Polkadot (My Fav too) tapi bagi saya corak ni paling simple dan sesuai untuk dipadankan dengan apa saja jenis pakaian dan terpulang kepada cara pemakaian.. Ada yang pakai stripe tapi nampak tak kene mungkin cara padanan atau warna yang tak sesuai.. Act, I'm not fashionistas macam sesetengah blogger.. haha.. Tapi sekadar mengikut trend cara berpakaian yang sesuai.. 




 
I like this fashion..



Selalu kalau ke kedai klu nampak je baju ada corak ni mesti berkenan di hati terutama Black & White dengan Red & White stripes.. Walaupun latar belakang nampak kosong tapi bila ada jalur jalur ni akan nampak lebih menarik dan simple.. Koleksi pakaian saya takdela banyak jenis ni cuma sesetengah je dan tak sampai 10 pun sebab takdela addicted sangat cuma nak kongsi betapa menariknya corak ni.. hehe.. Kalau shopping memang nak tambah lagi koleksi stripes tapi tak berkesempatan lagi nak jadi collector tegar.. Mungkin sebab kewangan atau tiada masa?? haha




My Stripes Shoes


Ni contoh kasut yang saya beli ada corak stripes.. Memang simple dan menarik.. haha..




I love all this stripes shirt


Cer tengok koleksi stripes shirt kat atas ni.. simple but nice.. Just search in We Heart it website k.. Kat sana banyak lagi contoh contoh menarik fashion stripes ni.. Kekadang kat Malaysia ni bukan takde tapi kene pandai search jenis kain.. kadang kain nipis pun harga boleh tahan mahal padahal just stripes shirt ok.. why so expensive??




Flat shoes for amazing people.. Why so cute??




Its me.. LOL


Dress kat atas ni saya pakai masa dinner dengan company tahun 2013.. Tema malam tu kebetulan Black & White theme.. Jadi senang buat semua orang nak cari baju tema tu kan.. tak payah nak pening pening sebab belambak kedai jual kaler hitam putih tapi nak kene sesuai dengan majlis pulak kenn.. Dah jumpa carik dress tapi sleeveless jadi kebetulan balik kampung hari tu cuba la intai intai jaket yang sesuai nak pakai bersama.. Haa, kebetulan pulak ada jaket stripes hitam putih ni jadi lega rasa.. Masuk jugak dengan tema malam tu.. haha.. 


Sekarang dah jarang nak jumpa baju stripes cantik cantik dan padan dengan harga.. nak search online tapi takdek masa plak.. haha.. Lagipun sekarang nak shopping pun xde event nak pegi.. rindu tempat keje lama!!! *lari topik.. 


Jadi tu sajalah perkongsian kite malam ni.. sape suka stripes same with me.. yey!! 


See u soon!!








Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥