February 17, 2015

Taking Flight




Assalamualaikum






Niat nak bercuti makin menebal di saat dan waktu ini.. Insya Allah dipermudahkan.. Sekarang rasa macam nak naik flight terbang jauh ke tempat yang selalu rasa ingin pergi.. Last naik flight bulan 12 tahun lepas masa kampung di landa banjir.. Waktu tu memang tiket mahal gile.. Bayangkan orang belakang saya citer masa beratur harga boleh naik dalam seratus walaupun hanya beza seorang jer kat belakang kita.. Nasib jela mane yang dapat tiket murah time time macam ni.. Tapi pengalaman naik flight memang tak dapat dilupakan.. Tak leh bayang klu merantau jauh naik flight duduk dekat 10 jam.. macam mane agaknyer eh.. Dengan berita berita nahas kapal terbang sekarang rasa gerun tu tetap ada tapi niat dan tawakkal dalam hati jelah.. Insya Allah selamat.. 


Setakat ni pengalaman menggunakan kapal terbang baru 2 kali.. Pertama ke Sabah dan last tahun lepas.. Belum berpeluang terbang ke luar negara lagi *Insya Allah.. Niat nak naik lagi memang ada.. hehe.. Walaupun kos tinggi tapi kene pandai survey selalu untuk dapatkan harga murah dan sesuai dengan masa yang dirancang tu..  Insya Allah ada waktu dan ketika dapat merasa merantau jauh ke negeri orang naik flight.. hehe.. Kekadang terfikir alangkah bagus kalau harga flight ni semurah harga tiket bas.. *sekarang harga tiket bas pun da mahal.. jadi boleh la nak kemana pun sekurang kurangnya jimat masa dan tenaga.. 






Kalau boleh sekarang pun nak book flight tiket dan fly jauh jauh.. Weeeeeeeee.. Prayforit!! FIGHTING!!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥