March 01, 2015

Beef Ramen




Assalamualaikum & Hi



Beef Ramen



Pe kaba semua?? Harap harap sihat la yer.. hehe.. Ni citer semalam, saya dan kawan keluar berdua je sebab kawan tu kata bosan takde wat pape jadi die ajak la kuar makan.. Oleh kerana dua dua lapar jadi decide pegi OU dan makan dekat food court kat sana.. pusing punya pusing jumpa la makanan ala ala korea ni iaitu Beef Ramen.. Ni spesis dengan meggi je uolls cuma letak daging jer.. haha.. kadang kadang diorang panggil ramen or ramyeon.. kite senang jer, maggi.. haha.. nak rasa jugak ape rasa die banding dengan maggi ni.. ermm, memang sedap.. cuma mee tu lebih tebal dan kasar.. sup die pun memang sedap lah.. haha.. len kali leh ler cuba lagi kan.. tak rugi.. harga pun ok jer.. dalam RM10.. nak murah?? masak sendiri.. lol..




Kimchi



Tak silap benda alah kat atas ni di panggil Kimchi.. rasanya masam sangat.. rupa rupanya benda alah ni kubis yang dijeruk sekali ngan bahan bahan lain.. klu tengok drama korea pun diorang gaul kubis ni dengan ramuan ramuan lain pastu peram lama lama dalam peti ais dan makan dengan nasi atau mee.. Macam side dishes jugak la kot.. klu kite orang malaysia makan dengan budu atau tempoyak.. pun sedap uoolss.. hehe



Outing yang tak dirancang semalam memang sonok sebab dapat makan, jalan jalan, karaoke pastu beli baju kat uptown.. muahaha.. Setelah beberape lama tak nyanyi pegang mic maka semalam terlepas la sudah gian nak karok pegang mic.. kalah retis nyanyi uolls.. lagu pulak semua jiwang jiwang.. dan kesimpulannya memang tak puas nyanyi satu jam.. saya ulang.. SATU JAM!! (agaknyer sampai besok pun tak puas) haha.. thanks la bebanyak kat ex housemate kiter yang sudi bawak jalan jalan.. haha.. orang single macam kite tunggu kawan jela yang nak ajak.. nak harapkan boypren tak tahu bila.. haha.. (sila cari boypren cepat cepat.. Insya Allah.. Amin..) 



Walaupun sesat sesat guna GPRS kami tetap sampai ke destinasi dengan selamat.. Alhamdulillah.. Hope ada lagi masa terluang kuar ngan kawan kawan macm ni lagi.. takde la bosan duk umah je kan.. heheh..




Till here.. Bye!



Gumawo for reading!







Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥