March 14, 2015

Baskin Robbins: Pertama dan Terakhir




Assalamualaikum & Hi



Selamat berhujung minggu buat semua pembaca blog ni.. Oleh kerana takde plan pape hari ni marilah kita throwback sikit pasal ice cream kegemaran semua iaitu Baskin Robbins.. Agak agak da bape kali anda makan ice cream ni?? Me?? Seriously baru sekali dan takde dah lepas tu.. haha.. The reasons why because too EXPENSIVE.. Orang kata barang sedap mestila mahal tapi bagi saya rasanya takde beza pon malah aiskrim biasa lagi sedap yang penting perisa COKLAT sebab tu MY FAVORITE uollsss nak habak mai haaaaa.. 


First time dengar nama aiskrim ni **jakunnya saya.. masa tengah study Diploma dulu kat UiTM Segamat.. Throwback tu tahun 2005 kauu.. da lama sangat.. Masa dip dulu ape jenis presentation takde buat? boleh kata semua jenis presentation dan topik ada.. Sebab student semua dalam group jadi masing masing punya group mestilah tajuk lain lain kan.. jadi xsemene mene semua benda tahu.. haha.. Jadi Bila diberi tugasan tu ada la member group ni bagitau nak wat tajuk Baskin Robbins.. sebenarnya takdelah first time dengar sebab sebelum ni ada tengok member 2PM (Boyband Korea) jadi model untuk aiskrim ni jadi takdelah jakun sangat.. lol..


Pastu lama lama bila da tinggalkan UiTM nampak plak kedai aiskrim ni.. Kebetulan time tu keje kat Curve.. apa lagi nak ler cuba kan sebab famous sangat.. haha.. Ni first time cuba tau harga die bapak mahal.. Oleh kerana niat nak mencuba tu tinggi digagahkan jugak bayar walaupun takdela sedap mane dibandingkan dengan aiskrim biasa.. Jadi ni dia..




Baskin Robbins




Kita amik Coklat & Vanila




Resit




Gigih amik resit ni nak simpan bukti pembelian.. Sampai sekarang pulak tu simpan gambar ni.. haha.. Last tahun 2012 tu.. cer kira da bpe tahun.. boleh kira lama la tu walaupun tak sampai 10 tahun.. haha.. Klu tengok tax tu masih RM1 masa tu.. Kalau dah masuk GST ni tak tahulah agaknyer bape yer.. Tak masuk GST pun terasa mahal sangat.. 


Nak di jadikan cerita haritu masa tengah round round KLCC ternampak plak kedai ni.. Kononnya nak pecahkan rekod pembelian tahun 2012 nak merasa la pulak klu ada yang best tapi tengok kan bekas yang kecik tu pun da bpe puluh ringgit jadi dibatalkan saja niat tu.. baik beli kepci ke pija hut kan.. haha..




Sekian kisah Baskin Robbins dari saya.. 



Akhir kata, Selamat Tinggal En Baskin.. Klu ada jodoh berjumpa lagi.. ngehngehngeh..








Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥