December 02, 2016

Its December!!




Assalamualaikum & Hi






Finally its December babehhh.. hah.. amacam.. dah ready nak masuk tahun baru?? dah list azam tahun baru?? hehe.. azam tahun ni pun banyak yang dah terlepas.. macam dah waste sangat 11 bulan yang lepas.. hohoho.. nak wat macam mane, kehidupan perlu diteruskan.. hikhok.. 

Baiklah, ape ada dengan bulan 12??

First, bulan terakhir di tahun 2016.. segala benda memang ni lah bulan terakhir nak buat sebelum masuk tahun baru.. klu dekat tempat kerja bulan ni la kene buat jadual awal, kene siap OT awal, kene siap siap habiskan cuti, heee.. kene susun ape kene buat bulan satu dan seterusnya.. haaa.. banyak kan.. ayoyo.. 

Second, bulan ni bulan perayaan tahun baru krismas buat penganut agama kristian.. tahun ni tak amik cuti pun krismas sebab dah cuti bulan lepas.. ngahaha.. kene siap siap la plan cuti t tak payah berebut nanti.. almaklum la tak cukup staf.. agaga.. 



Meoww



Third, ni paling penting chuoolss.. gaji masuk awal!!! haha.. 20 hb k.. da siap siap tengok kat papan jadual semalam.. wow.. berseronok dua ronok la kawan kita nak guna duit gaji awal tapi macam biasalah uolss klu tak kene settle bil, pinjaman, sewa dan ape yang patot.. last last macam biasa jugak haa duit tinggal ciput.. adogaan.. 

Fourth, minyak turun 5 sen chuoolss.. 5 sen hokeh.. ape lah sangat ngan 5 sen tu.. tapi klu kata macam tu orang kata tak bersyukur plak kan.. takpelah.. kita tadah tangan jelah bersyukur dengan apa yang ada.. sesungguhnya kita ni hamba yang lemah.. huhu..

Papepun kat sini saya nak ucap selamat menyambut hari krismas dan selamat bercuti.. *walaupun awal lagi kan.. haha.. dan dah tak lama nak masuk tahun baru pulak.. Moga moga adalah lagi rezeki untuk kita terus hidup di atas muka bumi Allah ni.. 

Oh ye, selamat mengharung air banjir!! AWAS jaga keselamatan diri dan anak anak.. Bye! 

ASSALAM..










Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥