December 02, 2016

Review: First Time Trying Boat Noodle




Assalamualaikum & Hi



Jom singgah kali ni nak review sikit pasal Boat Noodle yang famos amos dikalangan rakyat Malaysia yang telah ramai mencubanya.. Ok, nak cerita la sikit memula tahu pasal Boat Noodle ni masa orang ramai duk upload gambar kat sosial media dengan mangkuk mangkuk kecik yang disusun tinggi tinggi.. Memula tengok gambar orang upload tertanya dihati adakah ia sejenis steamboat?? first impression la katakan.. Memula takde interest langsung nak cuba.. tapi lama lama bila tengok orang asik duk upload je nak tau gak rasa macam mana sedap ke tak kan.. haha.. terpengaruh gitew.. 

Okeh, masa balik kampung minggu lepas sempat la kuar shopping dekat Aeon dan dalam hati dah memang nak ajak adik tu try sekali sedap ke tak.. die pun tak penah try gak.. so masuk lah kami ke kedai Boat Noodle.. Jeng jeng jeng..



Ini lah rupa kedainya..



Ni kaunter depan ye kawan kawan.. Serius weh tak tahu nak order cane sebab pest time kan.. hikhok.. So, tanya la akak yang amik order tu macam mane.. die terangkan ada dua jenis noodle tak silap.. yang sup dan ape ntah satu lagi.. satu mangkuk rege RM 1.90.. Jadi telek punya telek bolehla kami amik 4 mangkuk sebab nak try dulu macam mana kan.. 

Allah.. memang tak menyesal order sikit sebab rasanya memang tak kene dengan tekak memasing.. Strong gila flavor sup noodle tu.. macam kicap masin pun ada.. maybe mix Thai ke hape ntahlah.. rasanya pelik.. haha.. dan jumlah mee kat dalam satu mangkuk tu memang dua sudu suap je uoolss.. padan la dengan harga.. haha.. 




Ni lah mee yang ktorang order tu.. nampak macam sedap kan? tapi bila rasa.. haha.. *nak nanges ke nak gelak??


Saya dan adik masa tu dah rasa lain macam sebab dua dua tak minat dengan rasa boat noodle ni.. Dalam hati ntah kenapa sampai boleh viral dan boleh kata selalu penuh jugak la kedai tu sampai kene que?? Masa tu bawak la si cenonet anak adik tu.. nampak macam die je yang seronok makan.. haha.. redho jelah makcik nye tengok.. kuakuakua.. 



 
Green Tea


Ni air yang kami order.. Alhamdulillah air green tea ni rasa tiptop memang sedap dan memang feveret tea pun sekarang.. haha.. rasa macam tak cukup satu bekas tu.. sedap..



Selfie dulu..


Dalam pada menunggu noodle kami sampai sempat la berselfie dulu.. haha..





Sebelum melangkah keluar eloklah dijadikan kenangan amik gambar makan kat sini.. hewhewhew.. Bolehlah.. ranking kami bagi 1.5 star je kot.. ntah ape yang sedap pun tak tahu.. haha.. Ni sajalah review makan dekat tempat orang kaya kaya ni.. hehe.. Sape yang berjaya makan 5 ke 10 mangkuk tu diucapkan tahniah la sebab anda gemar makan boat noodle.. nak cuba lagi tak?? rasanya tak kot.. hehe.. Green tea dapat full mark k.. 


Thats All.. Thank you.. 







Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥