January 13, 2016

Klebang Coconut Shake




Assalamualaikum & Hi



Alhamdulillah dipermudahkan perjalanan ke MELAKA Sabtu lepas bersama 3 rakan yang lain.. Trip kali ni kita ke Wedding kawan satu tempat kerja dekat Kidzania dulu.. wah wah wah.. kemain plan kali ni siap plan sebulan sebelum nak g lagi.. Excited nak jumpa setelah hampir 3 tahun tidak bersua muka.. hihi.. Memasing sibuk mencari rezeki di tempat lain setelah kami berpisah dekat tempat kerja lama.. Bayangkan sebelum ni plan macam macam nak g bercuti sekali lah apelah.. last last tak jadi dan akhirnya setelah 3 tahun baru boleh jumpa balik.. huahuahua.. lama kan.. What to say.. Its a long time no see.. 

Memasing pun sibuk la ber story mory pasal kehidupan masing masing.. Sorang lepas study kat UK, sorang dah keje company lain dan sorang lagi tengah mencari kerja.. stress katanya tempat lama.. Tempat kerja mane yang tak stress uolls.. antara tabah atau tidak aje.. So, iolls doakan kawan kita tu dapat kerja cepat cepat.. tukar tempat kerja ni satu, leceh nak suai kenal, pastu dah lama lama mula la bosan kan.. hihi.. lumrah.. Tapi perjumpaan ktorang kali ni memang terbaik sebab kawan yang kawin tu duduk kat Melaka.. cuba kat negeri yang takde pape, mau tak bosan kami.. haha.. Jadi, datanglah ke Melaka.. macam macam adaaa.. heee..



Klebang coconut shake.. Aku merinduimu.. ting tong.. hihi..


Ok, untuk entry kali ni kita introduce satu tempat dulu iaitu Klebang yang pemes dengan Coconut Shake.. Tempat ni ktorang g lepas balik dari kenduri tau.. cite kenduri lain entry k.. haha.. Ok, sape tak suka coconut shake memang rugi la uoolls.. I hantu coconut shake.. tiap kali g pasar malam mesti nak jengah kedai jual coconut shake.. Lagi lagi sekarang musim panas kan.. Ya Allah, bahang memang terasa sangat sangat.. Masa ktorang g hari tu terus order 2 sorang sebab memang tak cukup.. dan seperti yang dijangka, rasanya memang sedap.. Original la katakan.. hihi.. Untuk pengetahuan uolls ni pest time kite try coconut shake klebang ni.. sebelum ni penah dengar je.. ramai kawan kawan dah cuba tapi belum berkesempatan lagi nak pergi ke sana.. kali ni alhamdulillah sampai jugak ke klebang Melaka ni.. yeay!!



Jemput beratur semua..



Masa memula sampai tu terkejut gak dengan orang ramai tengah beratur panjang.. memula tu pk, What??? tapi nasib baik sekejap je beratur tu.. klu dapat yang tak sabar memang dah lama blah.. Orang pun tak putus putus sampai.. dari macam macam tempat kot.. Dengar daripada kawan katanya ada kedai kat belakang boleh order dan minum kat situ dan tempat ktorang beratur ni untuk take away je.. oo.. cenggitu ghupernyer.. 



Ni geng  trip ke Melaka.. Annyeong!!


Orang bleh tahan ramai lah.. siap ada orang jaga lagi tepi jalan takut sesak kan.. lokasi nyer btol btol tepi jalan dan dekat ngan umah umah orang.. parking pun agak terhad.. kene pepandai la cari parking.. bujet memula ingat tepi pantai gitu.. tapi ada la pokok pokok kat situ.. masa beratur tu sempat jugak la snap beberapa gambar sebab pest time kan.. hihi.. Bila nak sampai turn tu boleh la bergambar kat situ baru nampak Klebang Original Coconut Shake.. LOL.. excited.. orang ramai ke tak ramai ke belasah ajer, yang penting dapat amik gambar.. kehkehkeh.. 



Tu dia.. ramai kan..


Depan tu tempat amik order.. Sekarang harga satu RM 2.70 campur GST.. ada GST ok.. jangan wat tak tahu pulak.. rasanya harga tu die da siap add kot.. mujo abang abang coconut shake cepat wat keje.. masa turn ktorang tu order je da siap.. tak sampai seminit kot.. takpun lebih sikit.. haha.. Yelah mane taknyer, ce kire berapa ramai orang tengah beratur.. tu blom campur yang on da way lagi.. klu baru nak buat memang merana la orang tunggu lelama kan.. Alhamdulillah, dapat jugak merasa coconut shake asal klebang ni.. sesape yang memang tinggal kat Melaka memang untungla, hari hari dapat g sini.. kita ni tak tahu bila lagi dapat sampai.. sobs sobs.. nak nanges.. 
 


Selpie sikit..


Lega, da dapat coconut shake ktorang terus gerak ke pantai klebang yang dekat padang pasir tu.. kat situ lagi ramai uoolss.. semua  standby nak wat photoshoot kat situ sebab tempat nyer memang lawa.. tapi panas yang amat.. sejibik macam kat padang pasir arab.. tak g arab, g Melaka pun jadi lah uoolss.. kau hadoo.. hihi.. tapi pasir nyer tinggi tinggi la, yang mana rasa nak panjat naik tu kenelah sedia dengan kasut dan pakai seluar sebab agak tinggi nak naik.. Yang tu kita story lain k.. saboo.. Gambar memang tiptop cun punya sebab background ala ala citer hindustan gitu.. *pasang lagu Dilwale.. janam janam janam.. kahkahkah.. Jangan jeles..


Thats all guys.. Musim musim panas ni banyakkan minum air k.. Cow cincauuu..





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥