January 28, 2016

Cuti Isnin



Assalamualaikum & Hi



Its a Holiday!!



Rasanya da ramai yang tahu para pekerja kat Malaysia khususnya yang tinggal dekat KL ni dapat cuti hari Isnin 3 minggu berturut turut kan.. Syok la takde monday blues.. tapi dalam 3 minggu ni jew.. jangan nak lebih lebih pulaks.. hihi.. Sebenarnya tak perasan pon ada cuti isnin 3 minggu ni sebab iolss keje shift jadi tak berapa nak rasa la cuti public holiday ni.. *huahuahuahua.. Ni tau ble terpandang post dekat blog Beautiful Nara.. hehe.. nak tahu orang KL ni dapat cuti sempena hari ape? Jom kte tengok.. *tak nak tengok sudehh.. haha.. jangan marah haa.. 



25 Jan (Isnin) - Hari Thaipusam.. (Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Pulau Pinang dan Selangor)
1 Feb (Isnin) - Hari Wilayah Persekutuan.. (Kuala Lumpur, Labuan dan, Putrajaya)
8 Feb (Isnin) - Tahun Baru Cina (Seluruh negara)


Tu diaaaaaaaaaa..
Amacam.. sonok la abang abang akak akak tak payah nak bangun pagi tiap hari isnin ni mengadap jem.. biasa isnin ni la permulaan segala macam masalah contohnya kene bangun pagi, jem, kene hantar anak sekolah, malas nak buat kerja, mengular, bosan, takde mood, rasa cepat nak balik kan.. haha.. ni contoh je eh.. jangan pulak buat bila tiba hari isnin.. iolls pekerja berdedikasi tau.. tak buat semua ni.. *hatcummm.. bersin pulak.. mihmihmih..






Okes lah, kepada semua rakyat Malaysia.. nasihat saya.. bertabahlah menghadapi hari hari kerja anda.. sesungguhnya hari isnin tetap jatuh pada hari bekerja.. haha.. *gelak kasar nampak.. Thats all.. tatatititutu..



P/S: Tuan blog cuti minggu ketiga je tau.. sedih terlampau dan melampau lampau ni.. hukhuk..





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥