January 20, 2016

Cuti Approve!



Assalamualaikum & Hi







Berita dan khabar gembira buat diriku ini.. Dapat gak akhirnya cuti balik kampung setelah hampir 6 bulan tak menjengah kampung halaman.. Rindu nak relax relax tanpa memikirkan kerja shift dekat bandar KL yang serba serbi mahal sekarang ni.. 2 hari lepas terkejut harga monorail naik hampir double dari harga asal.. whatthe.. nak wat macam mana dah dapat pemimpin yang suka menyusahkan rakyat.. nanti dilabel tak bersyukur pulak.. disuruhnya kuar Malaysia.. aigoo yaaa.. *moh berhijrah ke Korea.. haha.. Harap harap ada la penyelesaian kenaikan harga public transport dekat Malaysia ni.. tak cukup cukup ke GST, minyak, tol, barang keperluan lain naik?? hurmmm.. 

Berhenti mengeluh jap.. moh le kita ucap ALHAMDULILLAH kerana masih bernafas dan bernyawa lagi.. Thankyou Allah.. 

Ok, cuti raya cina kita dah approve.. tiket dah siap beli.. hihi.. korang pulak acane.. best ler yang suri rumah, bekerja sendiri tu bila bila masa je boleh cuti kan.. nak gak rasa jadi businessman yang berjaya.. In sya Allah suatu hari nanti.. Amin.. Suri rumah? In sya Allah jugak suatu hari nanti.. suri rumah tu pun kerjaya wanita jugak tau.. klu takde isteri kat rumah tak berasap dapo tu, tak terjaga pakai makan minum suami.. hikhik.. *gelak nakal.. One Day okeh.. Fighting!!


Thats All guys.. Happy Chinese New Year.. Selamat pulang ke kampung tercinta!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥