October 18, 2015

Majlis Perpisahan Staff




Assalamualaikum & Hi



Selamat berhujung minggu semua.. Da lama tak jenguk blog kesayangan ni.. hehe.. Harap harap semua sihat dan takde yang demam mengejut pasal kenaikan tol 3 hari lepas.. nasib la rakyat marhein macam kita ni kan.. kang kata lebih lebih cakap tak bersyukur pulak.. pape pun redho jer lah.. hehe.. Okes, ni story minggu lepas lagi.. tak tertulis tulis sampai sekarang sebab sibuk dengan keje dan takde masa nak update.. mianhae.. 



Intro to my works matte


Majlis perpisahan dengan staff ni diadakan pada 7 hb lagi, sempena pertukaran dan persaraan staff dekat tempat keje ktorang.. yang dalam gambar tu semua staff satu tempat keje.. Abang tu (walaupun da pangkat pakcik.. hehe) bakal bersara bulan 11 ni dan akak yang dukung budak kecik tu yang bertukar ke tempat lain.. 

Hari tu memang meriah uolls macam hari raya pulak sebab semua ada.. memang susah nak jumpa semua sekali sebab masing masing keje shift.. tu pun masih tak cukup korum tinggal kakak yang sorang lagi takde sebab die belum masuk shift lagi jadi tak dapat la join ktorang.. hukhuk.. Sekarang tinggal la ktorang yang berempat ni bekerja tempat sama.. Lagi sorang da ada pengganti tinggal la sorang lagi belum ada.. mintak mintak cepat la dapat pengganti sebab ktorang akan tak cukup staff nanti.. hukhuk.. #prayforit



Taking picture for the first and the last time.. Will miss u sis..


Ni la akak yang da bertukar tu.. walaupun tak lama sangat kami kenal tapi masing masing selalu jumpa bila bertukar shift.. jadi bila da tak berjumpa lepas tu mesti la ada rasa rindu kan.. hehe.. ni pun first time dapat amik gambar bersama.. lepas ni da tak tahu bila lagi dapat berjumpa.. sobs sobs.. Rasanya akak tu lagi sedih kot sebab da dekat 10 tahun keje kat tempat lama tiba tiba kene tukar.. nak kene adapt tempat baru tu mungkin amik masa sikit tapi die pun da biasa dengan persekitaran dan cara kerja lama.. kerja sama tapi tempat je beza.. She got no problem i think.. hehe



Nasi for lunch.. yumm



Kat atas ni makanan yang dijamu pada majlis tersebut.. klu teringat balik memang sedap *sebab free.. Lauknya pun boleh tahan sedap.. cuma tak boleh tambah je.. segan.. haha.. Paling sedap muffin kat dalam pinggan tu.. perasa die macam blueberry.. yang kaler seakan purple tu.. klu letak coklat atau strawberry mesti lagi sedap kan.. tempah pun murah je orang amik, RM 1 satu.. klu ada event boleh la tempah lagi tapi tak tahu tempah kat sape sebab orang lain yang uruskan.. hehe.. klu ada lagi tempahan tempat same memang sedap la.. boleh cuba lagi.. hehe..

Ok, thats all guys.. Lagi 2 hari nak kene g kursus plak.. cuba teka dapat kursus kat mane?? kite dapat kat Langkawi uoolls.. tak sabar rasa nak g.. pest time nih.. harap harap tak tertekan sangat la g kursus ni.. hahah.. harap harap jugak dapat pusing satu langkawi tu.. klu tak dapat pun dapat shopping coklat pun jadi lah.. hahah.. tak sabo nyer..

Adios..

Ppyong!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥