October 18, 2015

Segalanya Last Minit




Assalamualaikum & Hi






Baiklah, kite cerita pasal kursus yang akan berjalan esok!! In sya Allah klu takde aral melintang sampai lah kami ke sana.. berdebar dub dab dub dab nih.. da lama tak g kursus panjang macam ni.. lagi lagi esok perjalanan agak jauh.. pest time.. nak naik feri pulak tu.. dah berjaman lamanya tak naik feri.. mari kita berhuhuhu.. hehe..

Ok, persediaan kali ni memang semua benda LAST minit!! dapat tahu kene ganti orang pun last minit, beli barang nak bawak g kursus pun last minit.. seb bek bendanya tak banyak.. ntah macam mane la yer klu orang yang tak dapat nak handle benda yang last last minit ni.. The truth is, tempat keje i olls memang gemar buat keje last last minit.. mencik!! Lagi lagi buat keje lembap nak mam***.. haha.. moga moga saya dan anda terkecuali la jenis buat keje macam ni k.. hehe.. 

Tadi masa bangun nak p toilet, ternampak kelibat yang tak asing lagi iaitu JEREBU!! Masa jenguk dari atas tu dah nampak asap jerebu makin tebal dan memenuhi segenap tempat.. Dalam hati.. aii, jerebu lagi ke Malaysia ni?? oo.. yeah!! memang pun.. KL kembali berjerebu.. weeee... i suka i suka.. lagi lagi bebudak sekolah kan.. seronok dua ronok beronok ronok la diorang dapat cuti sekolah.. tadi dah diumumkan esok cuti sekolah lagiii.. tapi mak pak la pulak bising sape yang nak jaga anak depa.. yelah, yang cuti anak anak, bukan mak bapak! hehe.. sabo jelah.. ini semua angkara JEREBUUU.. buuu..

Kita patah balik pada tajuk asal.. jerebu tak jerebu, kamik kene gak gagahkan diri kuar sebab nak kene beli baju dan kasut pi kursus ni.. kang esok semua pakai kasut kite sorang jalan kaki ayam.. Jangan BIKIN PANAS!! So, kite bersiap dan chow ke Giant.. I pencinta setia Giant sebab paling dekat ngan umah.. gilos nak g jauh jauh dengan jerebu tak campur jem lagi, lagi lagi hari ni hari ahad!! hahah.. pakej lengkap tu.. jangan cari pasal pulak.. 

Dalam keramaian orang dapat gak beli t shirt kosong yang simple mimple asal murah dan kasut kat BATA yang super murah jugak.. harap harap tahan la sebab i olls nak guna wat jogging pulaks.. hehe.. jogging ke mak jemah?? Da lama senarnyer tak shopping kat BATA.. masa kecik kecik dulu selalu singgah BATA beli kasut sekolah sebab kasut sekolah die BEST canni.. *Sambil tunjuk tumbs up..

Ok, segala benda da ada walaupun last minit.. packing done!! sebab tu leh menaip kat entry ni.. hehe.. so malam ni semoga dapat tido dengan lenanya sebab sok da nak kene bangun pagi pagi.. biasa kate je nak tido awal last last kul 2 3 pagi.. nonono.. 

Jadi, my journey start tomorrow!! tak saba nak jejak LANGKAWI.. weeee





Bye!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥