October 08, 2015

Jarang Pakai Mascara?




Assalamualaikum & Hi







Entry ni terbuka kepada peminat peminat maskara aka pelentik bulu mata.. Pompuan memang tak sah klu tak bercerita pasal make up.. dari basic pencuci muka sampai ke bulu mata pelsu mesti semua nak cerita.. haha.. Tapi normal la tu klu pompuan minat pasal make up.. klu lelaki baru tak normal.. bukan tak boleh tapi jarang sangat lelaki nak amik tahu pasal make up.. yang die tahu nak pompuan cantik jer.. hukhuk.. 

Ok, sebenarnya entry ni nak bercerita pasal perubahan baru iolls bile bersiap pergi kerja.. Nak kata baru tu tak jugak tapi memang jarang buat benda ni.. kira baru jugak la tu.. *haktuii.. haha.. Selalunya kite klu makeup amik basic je pakai bedak, eye liner atau blusher.. kekadang combine kekadang letak mane yang rasa nak letak.. paling basic eye liner la.. tetapi citer kite pasal mascara kan.. So, nak dijadikan cerita saya memang jarang klu keluar atau pegi keje pakai mascara.. yelah, bagi saya mascara ni klu ada event atau majlis je sesuai baru nampak class gitu kan.. haha.. Tetapi disebabkan dalam list makeup wajib *wajib tau kene ada mascara.. standby la orang kata mane tau tetiba ada mood nak makeup penuh kn.. haha.. Jadi mascara tu memang ada tapi jarang sangat guna.. membazir kan.. watpe beli klu tak pakai bedah oii.. Sekian ceritanya..

Jadi pengalaman setakat saya belaja pakai makeup ni hanya pernah tukar 2 ke 3 kali je mascara ni (yela, pakai nak g mana je pun.. kahkahkah) yang first penah guna brand Silky girl.. yang tu ntah bpe tahun baru nak habis last last buang sebab da kering bukan sebab selalu guna tapi biar je macam tu.. haha.. Sekarang paling baru try guna jenama Maybelline plak.. yang ni lebih mahal nak dibandingkan dengan Silkygirl tu.. Jadi effect die pun lagi cun.. baik punyerrrr.. tapi tu pun jarang pakai.. hehe..


Demo sikit


Tu dia aiihhh..



Ok, ble bersiap hari ni ntah kenapa boleh terpandang plak mascara tu, jeng jeng jeng.. Oleh kerana da lama abaikan beliau jadi akhirnya terbuka hati ini nak gunakan beliau.. bukak dan terus berus kat bulu mata.. Wow.. terima kasih mascara ku.. kerana anda ada entry pasal mascara kat blog ni.. haha.. Klu tengok kat dalam gambar tu memang tak nampak sangat effectnyer sebab bulu mata kite tak lebat dan pendek.. *abaikan.. Effectnya klu pakai mascara ni adik kakak yer.. die jadi lebih tersusun dan melentik tik tik ke atas.. Jadi yang takde bulu mata jadi ada, yang pendek jadi panjang.. haa gitu.. *ekk?

Jadi mulai esok boleh la kerapkan pakai mascara sebab da lama sangat tak guna kang jadi macam kes sebelum ni.. beli mahal mahal buang macam tu je.. ko ingat beli tu free!! haha.. Ok, thats all womens.. Do u same like me??kekeke



Do you love me because I'm beautiful, or am I beautiful because you love me?


Quotes by: http://www.brainyquote.com/








Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥