January 11, 2018

Seharian Hujan




Assalamualaikum & Hi






Bulan Januari dah nak separuh bulan.. Hujan masih lagi renyai renyai dekat KL ni.. not sure tempat lain macam mane tapi khabarnya banjir dibeberapa tempat.. Nampaknye hujan kat Malaysia ni masih berterusan dari bulan 3 tahun lepas.. Tak ingat bulan 3 atau bulan berapa tapi boleh dikatakan setiap bulan akan ada hujan yang tak berenti selang 2 3 hari macam tu.. Teringat balik tahun 2014 2015 bila panas terik sangat sangat sampai kat KL ni takde bekalan air.. terpaksa dicatu sebab kurang air.. 

ALLAH, seksanye takde air tuhan sahaja yang tahu.. Lagi lagi dengan kerja shift.. Nasib kat tempat kerja ada air simpanan.. boleh tumpang mandi kat sane.. Sekarang kalau nak merungut pasal hujan kene lah ingat balik peristiwa ni sebab tak sanggup rasanya panas kering takde air..  Jadi marilah kita beryukur tuhan turunkan hujan pada kita..

Begitulah lumrah alam.. kadangkala ada panas kadangkala ada hujan.. tak nak cepat mengeluh.. Semoga ada hari hari yang boleh memberi kita cahaya selain dari kegelapan.. In Sya Allah.. 

Ni sebenarnya kisah hari nak dikabokan terperuk dalam rumah jer sebab hujan.. Planning nak buat passport pun kecundang sebab tewas dengan rintik rintik hujan yang datang.. hahah.. pk jem lagi, pk orang ramai lagi, pk tempat parking lagi.. dengan merempitnyer lagi.. adoi.. redo jelah kak kiah.. haha.. ater.. bile nak buat passport nih??? aigoooo yaaaaa.. help mee!!

Macam ni lah klu dah hidup solo tak boleh nak mengharapkan sape sape nak tolong hantar atau teman.. ater.. cepat cepat lah jodoh datang.. toinkkk!! come to me sayang sayang sayang.. *galak aihh..

So, hari ni kojenyer tido jelah.. bangun bangun dah petang kita pun sengeh jelah sorang sorang.. masa terjaga sekejap pun hah bunyi hujan masih lagi menitik nitik kat luar sampailah ke waktu saya menaip entry ni.. 

Ya ALLAH, mintak mintaklah minggu depan dah tak hujan.. Aminn..



Singapore TRIP wait FOR ME!!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥