August 07, 2018

Majlis Hari Raya 2018




Assalamualaikum & Hi


Raya dah lama habis tapi entry baru nak up.. hahah.. itu biasa.. Nak cari waktu yang sesuai untuk menaip memang lah payah tapi alhamdulillah.. ada jugak masanya.. Raya tahun ni seperti yang sedia maklum tahun ni turn saya bekerja sebab kami kerja shift.. Jadi bergilir gilir lah kami setiap tahun.. Sayu.. hati ini makin sayu.. tak dapat beraya di kampung.. Tapi nak wat macam mana, kehidupan perlu diteruskan.. huaa.. gitew..

Jadi gambar raya pn takde lah banyak mane cuma sempat lah bergambar dengan anak buah dekat kampung lepas seminggu berhari raya.. haha.. Tapi kali ni nak cerita kisah majlis hari raya di tempat kerja saje.. Orang lain dah berpuluh puluh open house dah pergi kita baru ni lah dapat makan lemang ketupat nasi dan kuih yang sedap sedap.. Takpelah lain orang lain rezeki.. Syukur.. 

Jadi inilah antara jamuan makanan yang ada pada malam tersebut.. Kali ni lain sikit sebab majlis dibuat belah malam.. Rasa mcam kurang meriah pulak tapi eloklah dari takde langsung ye dak.. huhu..

Taraaaa!!


Lemang & Nasi Himpit



Buah Buahan



Satay & Lemang makan dengan rendang.. 






Selfie itu harus.. haha



Gambar seterusnya ni plak dengan geng geng satu tempat kerja.. Meriah la jugak.. ramai yang bawak family masing masing.. budak budak siap dapat duit raya lagi.. jeles mak mak.. haha.. dari awal sampai akhir asyik dapat duit raya je.. tulah orang kata, time raya ni yang meriah dan seronoknya budak budaklah.. dapat duit raya.. kumpul duit raya.. yang tua tua ni habiskan duit je.. hahah.. 



With new baby born.. bila lah kite nak ada anak sendiri.. huhu..



Ni team selfie kami.. haha






Sebenarnya baju kurung ni bukan baju raya saya tapi dibuat masa bulan puasa jugak memang nak pakai untuk kerja je.. tapi sebab pikir majlis tu dah malam dan baju tu pun baru jugak jadi pakai jelah yang mana ada.. Lagipun balik senang nak naik motor nanti.. takdelah sempit kain tu nak melangkah.. haha..

Kesimpulannya tahun ni tak seberape nak meriah sangat tapi suasana tu ada.. yang penting dapat jumpa kawan kawan dan makan juadah hari raya.. Alhamdulillah.. 

Walaupun raya dah habis nak ucap jugaklah Selamat hari raya aidilfitri.. Semoga kita semua dapat berjumpa lagi dengan syawal yang akan datang.. In Sya Allah.. Harap harap meriah lah tahun depan dengan kehadiran insan yang tersayang yang mungkin masih lagi sesat tak jumpa jalan.. haha.. 

Byebye..





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥