December 17, 2017

First Time Trying Kacang Pool




Assalamualaikum & Hi



Selamat berhujung minggu semua.. Alhamdulillah hari ni saya dah feeling ok sikit sebab dah 3 hari demam, batuk dan selsema.. Mungkin sebab cuaca dan persekitaran yang tidak mengizinkan kot.. Thank you Allah..

So, hari ni nak kongsi sikit pengalaman first time cuba kacang pool.. Sape yang tak pernah cuba angkat tangan.. yeay kite geng! haha.. sape orang Johor dah biasa makan dan kenal kot sebab kacang pool ni femes dekat johor.. betul tak? Selalu blogger update pasal kacang pool dekat Larkin tapi hari tu sempat makan dekat kilang bateri je sebab dekat dengan rumah kakak dekat johor tu.. So ape lagi.. jom tengok gambar rupanya macam mane..



Kacang Pool



Taraaa.. Ni lah kacang pool tu.. Die sebenarnye macam kuah kacang yang diletak telur makan bersama roti bakar.. Mmmm.. first time makan tu sedap jugak.. sedap lah sebab rasanya macam masam masam macam tu makan plak dengan roti bakar yang tebal tu.. sedap lah.. Die bukan kuah kacang yang makan dengan satay tu tau.. different.. yang ni sebab kuah die lebih cair sikit dan rasa pun lain.. tapi tak tahulah klu resepinya lebih kurang sama.. tanya pada yang pakar.. haha..

Dah banyak kali datang Johor dan dulu study kat Johor 3 tahun pun tak tahu kewujudan kacang pool ni.. mungkin sebab sekarang zaman viral barulah nak tahu.. klu tak viral mungkin kene pandai pandai cari sendiri kan.. Dulu masa study yang tau kat johor ni cuma makan tempe dan makanan makanan lain.. tak berape sangat nak explore makanan tradisi sebab tengah belajar kan.. hahah..



ABC Coklat



Kat atas ni makanan tambahan je masa makan kat sana sebab stall pun banyak tutup dan kedai tengah baru nak bukak.. So makan jelah mane yang ada.. Kedai ABC ni memang popular kat sana.. sedap pun sedap.. harga tak silap RM 5.50.. Cuba tau!!



Thanks 4 Reading.. Muachhh!!






Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥