April 14, 2016

Its Been a Long Time



Assalamualaikum & Hi






Bismillahirrahmanirrahim..


Fuh kanan fuh kiri, berhabuk plak blog kesayangan beta kali ni.. da berapa minggu tak berhupdate setelah hampir 2 minggu bercuti di kampung plus plus bermalas malasan di rumah plus plus cuaca panas yang makin membuak buak dan berbahang bahang rasanya.. ohh.. please forgive me my blog.. haha.. *nanges tepi tiang letrik..

Ntah kenapa mood takde nak update blog.. mungkin dah terlampau lama bercuti.. atau sebab line internet dah dipotong.. sekarang guna line baru tapi macam 2 kali lima sepuluh jugak.. linenya macam tak stabil kejap ok kejap tak.. huhhh.. ni malas nak cite nih.. haha.. adakah nasib yang ni sama dengan yang lepas?? nak kene potong gak ke.. hukhuk.. takde ke internet kat Malaysia ni yang murah dah stabil?? why why why.. *hantuk kepala kat dinding

Bersambung..


Lupakan seketika masalah yang selalu membelenggu setiap manusia ini.. Oleh kerana dah susah sangat nak update so kali ni kita citer la sikit ape yang terjadi 2 3 minggu ni.. Kat kampung soksek soksek kejap je dah masuk 2 minggu cuti.. Ada small birthday celebration for me with my two sisters, ada makan makan tempat best, ada wat photoshoot tepi pantai dan macam macam lagi.. haha.. 

Meriahnya memang tak terkata sebab jarang sekali boleh cuti lama macam ni.. Belanja pun apa lagi, lari bujet sudeh.. macam macam nak beli.. shopping skirt, kain pasang untuk raya, minyak wangi, first time rasa pisang cheese, makan gino pizza yang size besar gedabak dan diakhiri dengan minum teh tarik madu yang pemes tu.. hahaha.. My holiday was like heaven.. 



Miss my Hometown..



Alhamdulillah.. Dapat sambut hari jadi dengan gembiranya.. orang makin tua makin malas sambut hari jadi tapi kita makin seronok plak... haha.. but, why not kan.. setahun sekali.. we should celebrate it.. hehe.. Usah difikirkan usia yang makin bertambah tapi fikirlah betapa nikmatnya dapat hidup merasa anugerah yang diberi dan dipinjam oleh Allah ini.. Thank you Allah for everything.. Amin..

Sekarang dah masuk bulan April.. cepat dah masa berlalu.. klu bleh nak simpan setiap kenangan bulan lepas tapi apakan daya life must go on.. Ni dah masuk tengah bulan tak lama bulan lima pulak.. Dan awal bulan 6 dah masuk fasting month.. Alhamdulillah dapat bertemu lagi dengan bulan mulia tahun ni.. Semoga cuaca pun berubah kembali sejuk dan normal macam biasa dan dapatlah kita bersama sama menjalani ibadah puasa yang bakal tiba.. In Sya Allah.. 


Last word, keep calm in this hot seasons.. drinking a lot of water and stay focus in what you do.. Annyeong!!!





Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥