January 30, 2012

Awan Nano!!






A big congratulations to Hafiz for winning AJL26 !! One of my favorite song win!!! hehe.. My Top 3 is Sedetik Lebih, Kisah Hati dan Awan Nano.. haha.. Alhamdulillah nasib menyebelahi Hafiz lagi tahun ni untuk vokal terbaik sekaligus menjadi Juara Lagu untuk kali ke 26.. TAHNIAH!!! Persembahan Hafiz berjaya membuatkan saya terharu dan sedih pada malam ni.. huhu.. emo jap.. memang superb and amazing voice he had.. great song and lyrics by M. Nasir and Budi Hikayat.. Great Job!!

First time dengar lagu ni memang suka dan minat.. best.. siap download letak dalam handphone sebab suka dengar lagu ni.. hehe.. memang puitis dan syahdu.. DAEBAK!!!

Once again congratulations Awan Nano!!!


Awan Nano

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu



January 15, 2012

Pyramid ^^






Pyramid, we built this on a solid rock, It feels just like it’s heaven’s touch

Together at the top, like a pyramid.. And even when the wind is blowing

We’ll never fall just keep on going, Forever we will stay, like a pyramid..



January 12, 2012

What you guys Doing??




>.<


Selamat malam semua.. oleh kerana malam ni internet macam siput dan da tak tahu nak wat ape.. so nak kene rajin kan tangan untuk menaip dekat keyboard ni.. selalu pandang2 mouse, pegang pegang mouse.. sekarang ni pandang2 keyboard, sentuh2 keyboard.. jadi takde la dua2 jeles kan.. huhu.. So, kiter amik mood jap.. pasang lagu Shania Twain.. nak pasang lagu Akon macam rancak sangat.. haha.. Urm.. da lama tak menaip dan meluahkan perasaan kan kan.. wuuu.. >,<

Sebelum tu.. untuk makluman semua.. saya sebenarnya nak kurangkan menge'post' pasal 2PM kat dalam blog ni disebabkan oleh pembukaan akaun baru kat tumblr tu.. dimana kat situ boleh la saya angau sendiri pasal mereka kan.. haha.. selain bertujuan untuk tidak mencampur adukkan mereka dengan blog peribadi saya ni.. (peribadi ker??) huhu.. Tetapi disebabkan tak nak tinggalkan blog ni lama lama, jadi saya post jugak la pasal mereka tu.. huhu.. takpe kan?? takpe kan??ala, boleh la.. hehe.. ^________^

Okeh, sambung cerita..
Malam ni nak cerita pasal apa ek.. opss.. lupa nak letak tajuk.. kjap yer.. teettttttttt.. hah, da letak.. Okeh.. Apa yang anda buat masa ni?? Maksud saya di waktu yang begini.. dalam waktu kul 10 11 ni.. hehe.. Saya nak cerita sikit waktu belajar kt Uitm dulu, masa amik Diploma.. masa tu duk dekat kolej.. Klu dekat kolej kan ada mesin yang masuk duit keluar minuman tu.. apa ke nama ntah.. eii, apada.. lupa plak.. mesin minuman tula kan.. klu waktu waktu cenggini memang rasa dahaga dan panas lah duk kat bilik.. rasa macam nak minum air sejuk untuk basahkan tekak yang haus nih.. hehe.. Kan klu time2 ni kedai kat bawah semua da tutup jadi terpaksa la kumpulkan duit syiling yang ada tu untuk cukupkan.. klu tak silap dalam Rm 1.10 rasanya harga setin minuman pada masa tu.. hehe..

Klu biasa korang bli air bli air ape?? Saya selalu beli air soya tin tu hah.. disebabkan selalu pilih yang tu jadi kengkawan semua tanya, nape minum air soya.. nak jaga kulit ke.. huhu.. haktuii la nak jaga kulit kan.. kulit i kan da bersih licin.. **erkk.. tahap perasan yang melampau.. sorry.. Jadi, takde maknanya nak jaga kulit.. memang air tu sedap nak wat cam mana kan.. haha..




Bestnyer time air tu da ada kat tangan kan.. rasa macam hilang semua stress dan lapang dada.. huhu.. lupa semua nota nota buku periksa semua.. tapi sekejap tu jela kan.. masa minum tu je.. Saya dulu study hard memang tak ingat dunia.. ** perasan lagi.. Memang naik bilik jer ngadap buku.. haha.. Zaman belajar adalah zaman yang indah untuk kita kenang walaupun banyak pahit dari yang manis kan.. betul tak adik adik... hehe.. Jadi, pandai2 lah hargai masa belajar kita ni dengan perasaan dan hati yang ikhlas dan ceria supaya segala ilmu yang diberi takkan hilang begitu sahaja.. cewahh.. Ingat adik adik.. Insyaallah boleh.. hehe.. So, keep it up guys!!


Thats all for tonight.. kepada adik2 yang tengah belajar tu focus yer.. jangan main2.. hehe..

Good Luck!!

January 11, 2012

January 06, 2012

First Friday of 2012





Today is First Friday of 2012.. Enjoy the day of this month with joy and happiness..
^_____^

Haha XP





Since when are Taemin and Sungjong everyone’s favorite? xD


I found this on tumblr.. LOL for those who write this.. I think he/she is not the HOTTEST.. kekeke..


Credit to: pyeontaec

January 04, 2012

January 03, 2012

Back to School!!




Oyeah.. Sekolah da nak bukak esok yer adik adik.. eh, btol ke esok?? btol la kan.. haha.. sekejap je masa berlalu.. pejam celik pejam celik da nak bukak sekolah.. erk, jap jap bukan akak yang nak sekolah tapi adik2 yang kat luar tu ha.. hehe.. ramai adik adik yang nak PMR tahun depan.. termasuk anak sedara kat umah ni hah..

Nak dijadikan cerita la kan.. kan.. budak budak zaman sekarang da canggih, main Facebook, Twitter, Blog.. Zaman kita dulu apa yang ada.. internet pun tak tahu apa ke jadah nak guna.. Untung la bebudak sekarang kan.. haha.. Yang saya ingat saya belajar komputer dulu masa tingkatan 3.. ha, macam budak2 yang nak PMR sekarang ni lah.. Hello, tingkatan 3 baru nak belajar komputer OK!! memang sadis zaman dulu.. huhu.. Zaman sekarang ni je rajin berfacebook, twitter dan blog.. dulu takdenyer benda alah ni semua.. haha.. OLD SCHOOL betol..

Pesanan untuk adik adik yang nak amik periksa tu, rajin rajin la menelaah buku dan pelajaran.. jangan selalu menghadap komputer 24 jam macam akak ni hah.. takde pekdah nya.. **Bagaikan memulangkan paku yang keras ayat tu yer.. hahah..


Cinta monyet kah?? hehe.. Jason Jjang!!


Teringat zaman sekolah dulu, orang lain nak bercinta monyet, kita bercinta dengan buku.. orang lain pegang handphone kita pegang buku, orang lain naik moto kita naik beskal.. orang lain bawak beg baru kita beg sekolah lama.. wuuu.. sedih tak?? sedih tak?? tsk tsk.. lap air mata jap.. Ni pengajaran untuk adik2 sebenarnya.. Jangan nakal nakal kat sekolah.. yang penting jaga hati mak dan ayah.. cewah.. feeling la tew.. apa yang penting........ KERJASAMA!!!

Ok lah, da tade pape lagi yang nak di kongsi.. Welcome back to school everybody..

StudyHard StudySmart


January 01, 2012

2PM 2012 Season Greetings






















Credit to: 2pmAddict

Happy New Year 2012






Hello, I wanna wish "Happy New Year" to all my friends, families and my boys 2PM!!! Especially for my one and only Jang Wooyoung shi!!! Lots of love and have a wonderful life through out this year.. Yeah, da masuk tahun baru pun kita kan.. 2012!! New year, new challenges.. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas di bumi bertuah Malaysia dan masih boleh menghirup udara segar dengan anugerah yang diberi oleh Allah kepada kita semua.. Amin.. Syukur Alhamdulillah..

Doa untuk tahun ni semoga semuanya baik baik sahaja, tak mahu mencari kesempurnaan tetapi keperluan dalam hidup.. Diberi kesihatan dan keselamatan yang baik dan semoga rezeki mencurah curah tahun ni.. wah.. hehe.. Lupakan yang keruh ambilkan yang jernih.. Semoga kita semua memperoleh keberkatan dari Nya.. Amin..




For my family, friends, facebookers, twitters, bloggers and Hottest!!! Wish you guys a Happy New Year and hope for the BEST!!



GOOD LUCK AND FIGHTING!! SARANGHAE!!