November 11, 2010

KPOP iDOL--->>




Ehem... agk lama xkuarkn post bru.. dlm 2mggu lbh.. haha.. Post kali ni nk sharing ckit sal "WORLD OF KPOP" .. walaupun xdela ikut sgt perkmbangan diorg kt sne tp slalu gak update ble tgk Music Bank ke Youtube ker..heheh.. ada la ckit2 cite yg tau 2..

Hah.. mungkin rmai yg da tau group kt Korea ni da byk.. Can't count anymore... Paling baru group Miss A under JYP Entertainment iaitu group same with 2PM.. Agknyer JYP ni suke amik talent luar negara kn mcm Nichkhun dari Thailand dan terbaru Miss A iaitu Fei dari China.. Papepun sdkit sbyk leh dikongsi ceritera kesah mereka... LETS GO!!

Penampilan terbaru SNSD dengan lagu HOOT.. agak stylo, sweet & goges gtu kn..
Emmm.. So Hot Girl~

Well.. mesti knal SNSD atau nama lainnyer Girls Generation telah kluar dgn album bru brtjuk 'HOOT'...lgu ni da siap download da.. mesti dgr ari2 nyer..heheh..ada minat???leh la klik link ni utk download yer..


Macam biase la.. dress dan style pon da brubah..tp ttp cun, cute dan cantekkk..hehe.. ADD iNFO.. klu korg nk tau dan klu da tau, SNSD nie adalah stu Company ngan SUJU under SM Entertainment..kirenyer SUJU ni adik bradik dkt la ngan SNSD...klu training ke ada performance ke mesti slalu jmp kn...Klu xslp group SNSD nie hanya Yoona jer yg banyak offer blakon cth nya citer "YOU ARE MY DESTINY" lakonan pertama Yoona bersama Lee Ji Hoon... others i'm not sure...^ ^


SNSD with 2PM recording for 'CABI' song..


Group 2NE1 ni mmg best klu korg dgr..lagu mereka sgt sdp dan sesuai utk remaja2 yg suke pop music..sblm nie lgu diorg yg popular 'Fire' & 'I Don't Care' sgt meletup dan skrg kembali dgn lgu brunya Go away~da bpe kali menang MUBANK dan skrg da slowkn die nyer prmotion album..waa gtu kn...


**Next is WONDER GIRL...haa yg popular dgn lgu NOBODY 2...mnurut show yg aku tgk diorg ni xpopular lg lps kuanyer rmai IDOL GROUP kt korea nie..slps Nobody meletup diorg trus dpt twaran g overseas n tour the World..group ni jgk telah d list sbg artis korea prtama yg leh msk crta billboard kt US trmsuk dgn artis2 Hollywood lain..kire artis asia prtama la yg trsohor kt sne stlh brkurun lmnyer kn..cm gtu ekkk...haha...aku jgk xtau yg slh sorg group diorg da kuar dan telah msknyer ahli bru brnama Hyelim...laa..plak...klu xtgk show tu agknyer da xtau sape yg ada sape yg xde agknyer..WONDER GIRLS sblm ni popular dgn lagu NOBODY, SO HOT, TELL ME & skrg single trbaru diorg 2 DIFFERENT TEARS da pon dreleased..leh la download klu suke ek..huhuhu..2LA ALKISAH Wonder Girls nie~


~SHINEE..yg trkenal dgn muka2 cute & tarian superb itu msh trcalon dlm KPOP IDOL trsohor..hihi..sape xknal kn group bdk2 muda gtu..antara nama dlm group ni Minho, Joyeon, Key, Onew, & Taemin...Group nie klu prsembahan mesti skali ngan 2PM sbb diorng sama2 popular dan sma2 rmai peminat..Lgu lm diorg like 'Romantic', Replay (Noona Nomu Yeppo) & 'Lucifer'...skrg trbaru lgu 'HELLO'... nyanyi pn da xde nari2 da..duk kusi jer...hehe..


::Tdk juga ketinggalan group yg agk bru jgk msk dunia KPOP nie dberi nama UKISS..eh eh mcm2 gak name diorg kasi ekk mcm group nie popular dgn lagu Bingeul Bingeul & skrg nie bru msk carta lgu SHUT UP!! lbh kurg hey u, shut up please!!!haa..ada klas la lgu diorg...sonok & fun 2 hear babe..hehe...


**Group KARA nie sbris aje ngan SNSD & 2PM dan diorg lbh trkenal di Jepun brbanding group lain..antara nama ahli group nie trmasuk Nicole, Hara, Gyuri, Seung YeON & Jiyoung...Lgu yg mempopularkan diorg mcm Mister,Honey..dan Lupin ( 2010)..plg baru brtajuk JUMPING..telah kluar..heheh ^^


**Yg nie group T-ARA popular dgn lagu Bo Beep Bo Beep...smuanya muda remaja..cun melecun smpaikan ada yg dpt offer blakon drama mcm Jiyeon da msk 2 kali blakn drama..Lgu yg plg bru yg diorg wt trmasuk I gOES cRAZY bECAUsE oF yOU...^ ^


**MBLAQ nie xdela addicted sgt tp knal jer mlalui lgunyer Y...haa ringkas tp best...leh dgr kt utube klu rs boring2 xtau nk wtpe kn...xslp aku group ni under Rain dimana Rain la yg bentukkan group ni sbb die nk cr pengasas bru utk pop nyer tarian..sorry if i give wrong info..heheh..tp klu korg nk knal slh sorg group ni tgkla Star Golden Bell..nama yg jd tetamu ttp kt ctu nama Leejun..agk cute la org nyer ')


Last but not least, presenting Super JUnioR atau lbh mesra SUJU yg popular dgn byk lgu mcm Sorry Sorry, Bonamana & No others..sape yg xknal group ni kn..popular serata Asia nie..ada yg gle xgle minat diorg dan fan club pn entah ada bpe.. M'sia sje da bpe ribu mnat group nie..hehe..tp suju skrg da tggl bpe org je sbb rmai yg dpt offer acting mcm Choi Siwon yg kacak lg brgaya 2 kn..korg leh tgk sndr drama lakonan Siwon tp xsure tjukyer..heheh..Mcm si leader SUJU, Leeteuk & Eunhyuk 2 da ada carier jd MC kt Star King & jd Dj radio kt stesen diorg... Eunhyuk plak leh masuk rancangan Dream Team.. klass gtu..mmg smua da sng ble msk industry nie... Singing... Acting.. Mc.. Dj... waa... Bestttt nyer...


Hik hik.. byk kn group popular kt Korea.. klu nk list lg byk tp stakat nie mmg nie la yg slalu aku dgr dan upload lgu diorg... kte leh list sndr antara yg lainya cm CN BLUE, FT ISLAND, 2AM, f(x), After School, Miss A.. adoi.. byk do.. xtrkira...waa... hrp2 post kali nie leh share sdikit sbyk...klu ade cite mnarik lg..kte kongsi lg ek...WOKEH..ADIOS..SARANGHEYO...^_^

Leave your comment here ♥ Sarangheyo Lovely ♥