July 30, 2013

Berita buruk Berita baik





Assalamualaikum


Meh nak kongsi cerita sikit.. meh dekat meh rapat meh.. Cerita arini berita buruk berita baik.. Walaupun hari ni ada berita buruk tapi saya gembira sebab tak lama lagi umat Islam seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri.. Pasal berita buruk tu kite ketepikan sikit dan tak nak cerita lah ngan korang.. biarlah rahsia.. haha.. Lagipun buat masa ni tak nak rosakkan mood raya yang dah ada.. Susah aww nk amik mood raya.. hehe.. 


Pejam celik pejam celik da tggl 8 ari lagi untuk semua umat Islam berpuasa dan tak lama lagi Syawal pun akan tiba.. Semoga segala amalan yang kita buat akan diterima oleh Allah S.W.T. Insya Allah.. AMIN.. 


Tetiba excited nak raya.. Wehuuu.. Lagu raya paling best yang tak penah lapuk dek zaman yang paling saya suka adalah lagu Sudirman- Dari Jauh ku Pohon Maaf.. Lagu tu kan.. tuhan saja yang tahu.. sangat lah menggambarkan suasana Hari Raya.. tsk tsk.. sedih.. mak ayah.. nak balik kampunggggggggg!!! Uwaaaaaaaaaaa


Haha.. sedih kan.. Takpe, sabo yer semua da tak bpe ari lagi kite nak sambut raya.. nak balik raya, nak balik kampong.. sonok nyelah.. dah tak sabar nak balik.. excited.. haha.. 


Persiapan raya acane?? Saya plan nak bli baju raya tapi mungkin guna baju yang da ada.. tapi atleast nak cari sepasang baju kurung nk wt hari raya pertama.. muehehe.. Asalkan jangan belanja berlebih lebihan sudah.. Ingat, membazir amalan Syaiton.. Belanja ala kadar asal nampak meriah.. hehe.. 


Sekian,
Assalam




Selamat Berpuasa dan Berhari Raya Semua!!!!!!!!!!!!!!





July 28, 2013

What Makes You Beautiful



Assalamualaikum & Hi











July 27, 2013

Shinhwa- On The Road







You give me the light to see,
I can hear you calling back for me,
This promise i’ll always keep,
Just remember that i’ll never leave~





Legendary Shinhwa




Legendary Shinhwa


Beast Idol 2PM

I hope 2PM will continue their friendship and longevity in music just like Shinhwa sunbaenim.. 

Shinhwa & 2PM Fighting!!!




July 20, 2013

Alhamdulillah =)







Allah..
You created everything,
We belong to You,
Ya Robb we raise our hands,
Forever we thank You..
الحمد الله
Alhamdulillah..

=')








July 16, 2013

Indahnya ciptaan Allah



Assalamualaikum,

Alhamdulillah, da genap seminggu kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini.. Syukur Alhamdulillah.. Cuaca bulan puasa ni pun sangat sangat lah bagus dengan hujan panas hujan di petang hari.. Masalah jerebu pun da takde.. Alhamdulillah.. Tadi sempat merakam gambar cuaca yang hampir nak hujan.. Cuaca mendung la yang saya paling suka sebab masa tu la angin sekali ngan awan da berubah.. sejuk sangat.. SO HAPPY =)



Nampak tak langit mendung yang macam orang lukis tu.. Sangat indah ciptaan Allah kan.. =)



Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA untuk seluruh umat islam di dunia terutama sekali rakyat MALAYSIA dan PEMBACA SETIA blog ni.. setia ke?? haha.. Alhamdulillah.. Semoga kedatangan bulan yang mulia ni dapat lah kite merasa sekali lagi berpuasa dan merayakan hari kemenangan seluruh umat Islam yang bakal menjelma tidak lama lagi.. da alang2 update blog ni kan nak ucap terus la SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. **tema tahun ni kaler ape?? heheh.. mane tau kan lepas ni da tak sempat nak update blog.. hahaha.. 

SELAMAT BERPUASA DAN BERBUKA PUASA SEMUA!!!

Assalamualaikum.. =)